Μαρτυρία ασθενή με COVID-19: «Για να ζεις, υπάρχει Θεός» μου είπαν οι γιατροί

Όλη η Ρόδος λίγο καιρό πριν προσευχόταν για τον Γιώργο Λεβέντη από τις Καλυθιές, που κόλλησε κορονοϊό, διασωληνώθηκε πρώτα στο νοσοκομείο της Ρόδου και στη συνέχεια νοσηλεύθηκε για μήνες στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Σε συνέντευξή του στη rodiaki.gr, ο Γιώργος Λεβέντης περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο την μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό και την COVID-19.
Την ημέρα που πέρασε την πύλη του νοσοκομείου με θετικό τεστ κορονοϊού, ζύγιζε 96 κιλά και οδήγησε μόνος του από το σπίτι. Σήμερα, ζυγίζει 68 κιλά και περπατά με δυσκολία.

«Οι γιατροί δεν το πίστευαν ότι με όλα αυτά που τράβηξε ο οργανισμός μου μπορούσα να βγω ζωντανός».

Πνευμονικό οίδημα, αιμορραγία και 3 ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

«Εκεί μέσα έπαθα πνευμονικό οίδημα, εσωτερική αιμορραγία και μου έβαλαν πέντε φιάλες αίμα ενώ πήρα και τρεις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Όλα αυτά μαζεμένα με έκαναν ένα πολύ βαρύ περιστατικό», λέει.

Ο Γιώργος Λεβέντης έμεινε διασωληνωμένος ενάμιση μήνα και άλλες δεκατέσσερις μέρες στο νοσοκομείο μετά.

«Μόλις αποσωληνώθηκα ερχόταν η γιατρός με ρώταγε: “τι μήνα έχουμε, τι μέρα έχουμε…”. Μου έλεγε έχουμε, Μάιο! Λέω, από πού κι ως πού Μάιο, αφού ήταν Μάρτιος. Κι ακόμη μπορώ να πω ότι δεν έχω συνέλθει να καταλάβω τι έγινε», θυμάται.

«Έφτιαχνα ιστορίες στο μυαλό μου, ζούσα στον δικό μου κόσμο, σε μία παράλληλη, φανταστική ζωή. Αφού όταν επανήλθα ρωτούσα: “ο τάδε ζει;… Τα βαπτιστικά μου πού είναι;”… Είναι στον Καναδά, καμία σχέση. Κάποια στιγμή με ξύπνησαν κι αυτό που ήθελα ήταν να φύγω να πάω στο σπίτι μου, γρήγορα. Δεν ήμουν έτοιμος να με επαναφέρουν, δεν ανταποκρινόμουν όσο θέλανε, αλλά είχα και νεύρα και ήθελα να φύγω. Ήταν τα ισχυρά φάρμακα», εξηγεί.

Υπάρχει Θεός

Πολλοί γιατροί μου είπαν: «Πώς βγήκες ζωντανός από εκεί μέσα! Άρα, υπάρχει Θεός!», λέει συγκινημένος.

Η μάχη της αποκατάστασης

Μετά την έξοδο από την εντατική και το νοσοκομείο, έπρεπε να ξεπεράσει και το στάδιο της αποκατάστασης καθώς ο οργανισμός του είχε καταπονηθεί.

«Όταν βγήκα από την εντατική, στα πόδια μου και λιγότερο στα χέρια μου, μυς δεν υπήρχαν. Ήτανε μόνο το δέρμα και το κόκκαλο. Όταν σήκωνα το χέρι μου το δέρμα κρεμότανε σαν να ήμουν 100 χρονών. Όταν πια συνήλθα και είδα τον εαυτό μου είπα: “δεν είναι δυνατόν, δεν πρόκειται να σηκωθώ όρθιος…”. Δεν κουνούσα πόδια καθόλου. Πήγα στο Κέντρο Αποκατάστασης «Θησέας» που είναι στη Συγγρού, για ενάμιση μήνα. Εκεί συναντάς τροχαία, εγκεφαλικά, Covid… Είχα έντονα κινητικά προβλήματα, όπως και συνεχίζω να έχω. Δεν μπορούσα να κινήσω τις πατούσες μου. Δεν γνωρίζω πόσο θα επανέλθω. Ακόμη έχω πρόβλημα στις πατούσες, στο περπάτημα. Ο μυς έχει ατροφήσει. Οι γιατροί λένε θέλει χρόνο», λέει.

Σε ερώτηση για το πώς μπορεί κόλλησε, ο ίδιος λέει πως του είναι άγνωστο αφού ο ήταν από αυτούς που πρόσεχαν πολύ. Φορούσε συνεχώς μάσκα ενώ όπως λέει απέφευγε ακόμα και το να μπαίνει σε χώρους που είχαν κόσμο. «Είναι Τζακ-Ποτ. Ήμουν ο πρώτος στη Ρόδο τότε που διασωληνώθηκε», λέει.

Ο Γιώργος Λεβέντης τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού. «Ίσως δεν είναι η σωτηρία μας, αλλά προς το παρόν το εμβόλιο είναι το μόνο που βοηθάει» λέει και συμπληρώνει πως οι γιατροί τόσο στο Σωτηρία όσο και στο νοσοκομείο της Ρόδου είναι ήρωες.

Πηγή: rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης

7 τροφές που κάνουν καλό στο συκώτι σας

Παιδί και πρωινό ξύπνημα: 11 tips για να ξυπνάει στην ώρα του

Πόσο θα πρέπει να ανησυχούμε για το νέο στέλεχος Μ;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.