Η εξομολόγηση του Πάπα Φραγκίσκου: Ένας νοσοκόμος μου έσωσε τη ζωή

“Είμαι ζωντανός. Ένας νοσοκόμος, με πολύ μεγάλη εμπειρία, μου έσωσε τη ζωή“. Αυτό εξομολογήθηκε σε συνέντευξή του ο Πάπας Φραγκίσκος, μετά την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του.

Πρόκειται για τον Massimiliano Strappetti, ο οποίος εργάζεται στο Βατικανό από το 2002, μετά από οκτώ χρόνια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Gemelli στη Ρώμη.

Όπως εξομολογήθηκε ο 84χρονος ποντίφικας στο ισπανικό ραδιόφωνο Cope, έκανε επέμβαση στο παχύ έντερο και η κατάστασή του ήταν πολύ σοβαρή, κινδύνευσε να πεθάνει.

Επιπλέον αναφέρθηκε σε μια άλλη περίπτωση από το παρελθόν, κατά την οποία γλίτωσε από τον θάνατο. “Είναι η δεύτερη φορά στην ζωή μου, που νοσοκόμοι μου σώζουν την ζωή. Συνέβη και το 1957”, είπε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, την πρώτη φορά συνέβη στην Αργεντινή, όταν μια καλόγρια δεν ακολούθησε τις οδηγίες των γιατρών και άλλαξε την φαρμακευτική αγωγή, που χορηγούσε στον σημερινό πάπα για την θεραπεία πνευμονικού οιδήματος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έμεινε στο νοσοκομείο Gemelli έντεκα μέρες. Η επέμβασή του διήρκεσε τρεις ώρες και οι γιατροί αφαίρεσαν ένα μέρος του παχέος εντέρου, για να διορθωθεί μια στένωση, η οποία προκλήθηκε από εκκολπωματίτιδα.

Όσο για τις φήμες περί επικείμενης παραίτησής του, ο ποντίφικας δήλωσε ότι όταν ένας Πάπας ασθενεί, υψώνεται ο άνεμος ή και τυφώνας του κογκλάβιου, βάζοντας τέλος στα σενάρια.

Διαβάστε επίσης

Η ψήφος εμπιστοσύνης στη Γκάγκα, ο βαρύς ρόλος του Κωτσιόπουλου και ο Άρχων Τσιόδρας

Τα πάντα για την ανατομία του στήθους – Γιατί οι άνδρες έχουν θηλές;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.