Η ΔΕΠΥ, η αναδοχή, το bullying και η κακοποίηση – Γιατί αποχωρεί η Σιμόν Μπάιλς από το Τόκυο

Η σούπερ σταρ των Ολυμπιακών Αγώνων, η 24χρονη Σιμόν Μπάιλς, αποχώρησε από το ομαδικό και το σύνθετο ατομικό της γυμναστικής και παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση μεταλλίων στο Τόκυο, δηλώνοντας ότι προέχει η ψυχική της υγεία.

Σοκαριστική η απόφασή της για τους συναθλητές της, τους συμπολίτες της στις ΗΠΑ καθώς περίμεναν πολλά από εκείνη αλλά και για τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων γιατί πρόκειται για μία σούπερ σταρ.

Την περασμένη Δευτέρα σε ανάρτησή της στο Instagram έγραψε: «Αισθάνομαι πραγματικά ότι μερικές φορές κουβαλάω το βάρος του κόσμου στους ώμους μου. Το ξέρω ότι προσπαθώ να το εξαφανίσω και να το κάνω να φανεί λες και η πίεση δεν με επηρεάζει, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι αστείο».

Η αγαπημένης της Αμερικής Σιμόν Μπάιλς στα 24 της έχει απίστευτα βιώματα, τα οποία τρομάζουν αλλά προκαλούν και δέος αν σκεφθεί κανείς τη δύναμη της ψυχής της και την αυτοπειθαρχία που έχει δείξει για να ξετυλίξει το έμφυτο ταλέντο της και να κατακτήσει 4 χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίου το 2016 στην ενόργανη γυμναστική.

Σύμφωνα με την wikipedia γεννήθηκε στο Οχάιο στις 14 Μαρτίου 1997. Είναι η τρίτη κατά σειρά γεννημένη από τα τέσσερα αδέρφια της. Στην ηλικία των 6 ετών, η μητέρα της, Σάνον Μπάιλς, δεν μπορούσε να μεγαλώσει τη Σιμόν και τα υπόλοιπα 3 αδέλφια της, επειδή πάλευε με την εξάρτηση της από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, και έδωσε τα παιδιά στους γονείς της, δηλαδή στον παππού των κοριτσιών και τη σύζυγο του, Νέλι.

«Δεν είχα ποτέ μια μητέρα για να τρέξω στην αγκαλιά της»

Στην αυτοβιογραφία της το 2016, η αθλήτρια έγραψε για εκείνα τα χρόνια: «Η βιολογική μου μητέρα υπέφερε από κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ και βρισκόταν μία μέσα – μία έξω από τη φυλακή. Δεν είχα ποτέ μια μητέρα για να τρέξω στην αγκαλιά της».

Bullying για το σώμα της

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Today» πριν από 4 χρόνια, μίλησε για το bullying και ότι οι συμμαθητές της έκαναν υποτιμητικά σχόλια για το αθλητικό της σώμα. «Ο κόσμος έλεγε άσχημα πράγματα για μένα», είπε. «Συνήθιζαν να με αποκαλούν “πρησμένη”, κάτι που δεν με έκανε να νιώθω και πολύ όμορφα. Φορούσα πουλόβερ ή μπουφάν όλο τον χρόνο για να καλύψω τα μπράτσα μου».

Η ΔΕΠΥ

Το 2016, χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στα ιατρικά αρχεία της Σιμόν Μπάιλς και αποκάλυψαν πως έπασχε από ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας) και έπαιρνε φάρμακα .

Η Σιμόν Μπάιλς υπερασπίστηκε τον εαυτό της και όσους έχουν ΔΕΠΥ, γράφοντας στο Twitter: «Το να πάσχεις από ΔΕΠΥ και να παίρνεις φάρμακα γι’ αυτό, δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεσαι, ούτε κάτι το οποίο πρέπει να φοβάσαι να πεις».

Και η κακοποίηση 

Το 2018, η Σιμόν Μπάιλς ανακοίνωσε ότι ήταν μία από τις πάνω από 100 αθλήτριες γυμναστικής που κατηγόρησαν τον γιατρό της ομάδας Λάρι Νασάρ για παρενόχληση.

Αποκάλυψε ότι η κακοποίηση της προκάλεσε αυτοκτονικές σκέψεις. Μια ημέρα πριν την απόφαση του δικαστηρίου, έγραψε: «Οι περισσότεροι από εσάς με ξέρουν ως ένα χαρούμενο, γελαστό και ενεργητικό κορίτσι. Αλλά τελευταία… ένιωσα συντετριμμένη και όσο περισσότερο προσπαθώ να κλείσω τη φωνή στο κεφάλι μου, τόσο πιο δυνατά φωνάζει».

Η ιστορία της Σιμόν Μπάιλς αποδεικνύει τη δύναμη της ψυχής της και πως φτιάχνονται οι πρωταθλητές που θα μείνουν στην ιστορία.

Πηγή φωτό: Simone Biles fb

Διαβάστε επίσης

Healthsecrets – Ο Σκέρτσος μπροστά, ακόμη να μάθει ο Αρκουμανέας, άφαντη η Κοτανίδου

Διάσημοι που έκαναν τη δυσλεξία, επιτυχία

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.