Ποια είναι η «φυσιολογική» συχνότητα του αυνανισμού

Ο αυνανισμός είναι μια φυσική σεξουαλική δραστηριότητα που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους. Μπορεί να μειώσει την ένταση και να προσφέρει κάποια σεξουαλική απελευθέρωση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τους ανθρώπους να εξοικειωθούν περισσότερο με το σώμα τους και να ανακαλύψουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Εταιρεία Σεξουαλικής Υγείας μερικοί άνθρωποι αυνανίζονται περισσότερο από άλλους. Δεν υπάρχει «φυσιολογική» συχνότητα. Μερικοί το κάνουν καθημερινά, κάποιοι εβδομαδιαία και κάποιοι σπάνια. Μερικοί δεν το κάνουν ποτέ. Αλλά αν ένα άτομο αυνανίζεται τόσο πολύ που επηρεάζει την καθημερινή ζωή, αυτό είναι πρόβλημα.

Η Εθνική Έρευνα για τη Σεξουαλική Υγεία και Συμπεριφορά, που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Kinsey του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, δίνει κάποιες ενδείξεις για το πόσο συχνά οι άνθρωποι αυνανίζονται. Το ινστιτούτο δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνάς του σχετικά με τις σεξουαλικές συμπεριφορές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι 5.865 ερωτηθέντες, ηλικίας 14 έως 94 ετών, απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το αν αυνανίζονταν και πόσο συχνά.

Σύμφωνα με τη μελέτη, όλοι οι ερωτηθέντες όλων των ηλικιών είχαν αυνανιστεί κάποια στιγμή της ζωής τους. Για τους εφήβους και τα άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω, ο αυνανισμός ήταν πιο συχνός από το σεξ με έναν σύντροφο.

Όσον αφορά τη συχνότητα, περίπου το ένα τέταρτο των ανδρών ηλικίας 18 έως 59 ετών αυνανίστηκαν μερικές φορές το μήνα. Περίπου το 20% αυνανίστηκε 2 έως 3 φορές κάθε εβδομάδα. Λιγότερο από 20% αυνανίστηκε περισσότερο από 4 φορές την εβδομάδα. Οι ηλικιωμένοι ήταν πιο πιθανό να μην αναφέρουν αυνανισμό κατά το προηγούμενο έτος.

Οι περισσότερες γυναίκες αυνανίστηκαν μία φορά την εβδομάδα ή λιγότερο.

Τον Μάρτιο του 2017, το Αρχείο Σεξουαλικής Συμπεριφοράς δημοσίευσε μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 15.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 έως 60 ετών.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν κάποιες διαφορές για άνδρες και γυναίκες. Οι γυναίκες αυτοικανοποιούνταν περισσότερο όταν έκαναν συχνά σεξ και ήταν ευχαριστημένες με τη σεξουαλική τους ζωή.

Αντίθετα, οι άνδρες αυτοικανοποιούνταν περισσότερο όταν έκαναν λιγότερο σεξ και ήταν λιγότερο ικανοποιημένοι με τη γενική σεξουαλική τους ζωή. Με αυτόν τον τρόπο, κάλυπταν τα κένα.

Πότε ένα άτομο πρέπει να ανησυχεί;

Η απάντηση εξαρτάται από το άτομο. Ο αυνανισμός περισσότερες από τέσσερις φορές κάθε εβδομάδα δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα. Αλλά όταν η αυτοικανοποίηση γίνεται αυτοσκοπός, επηρεάζει την εργασία, την κοινωνική ζωή και τις σχέσεις κάποιου τότε είναι η στιγμή για μία συνάντηση με έναν ειδικό.

Πηγή: issm.info

Διαβάστε επίσης

Ονειρώξεις: τι κρύβουν τα όνειρα που σε κάνουν μούσκεμα

Πολλαπλός οργασμός – Γιατί να περιοριστείτε μόνο σε έναν

Οι 3 βασικές ερωτήσεις για τον ανδρικό οργασμό

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.