Το μεγάλο πάρτι του Δημήτρη, η περιπέτεια της Βιλδιρίδη και ο σούπερ Μάριος

Πλημμύρησαν τα social με φωτογραφίες του επικεφαλής της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, από το πάρτι για τα 100 χρόνια της εταιρείας. Εμφάνιση Σκέρτσου στο Υγείας με πολλές ερμηνείες και η ευγνωμοσύνη της Λίλιαν Βιλδιρίδη στον Μάριο Θεμιστοκλέους.

Το πάρτι του Δημήτρη για τα γενέθλια της ΒΙΑΝΕΞ

Με αναφορές στη ΒΙΑΝΕΞ ξεκίνησε και τέλειωσε η χθεσινή μέρα (27/6). Ο λόγος ήταν η εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας, η οποία έγινε χθες το βράδυ.

Όμως για τα γενέθλια αυτά έγινε και ειδική αναφορά από τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, κατά την έναρξη της συνάντησης με εκπροσώπους των φαρμακευτικών στο Υπουργείο χθες Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι. Μάλιστα οι ευχές του Υπουργού συνοδεύτηκαν από τα χειροκροτήματα όλων των παριστάμενων.

Να σημειωθεί ότι σχεδόν όσοι ήταν παρόντες στην πρωινή συνάντηση, ήταν καλεσμένοι και εμφανίστηκαν και στη βραδινή εκδήλωση – δεξίωση του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ο ίδιος απεδείχθη εξαιρετικός οικοδεσπότης, που περιποιήθηκε τους καλεσμένους του με γεύμα δια χειρός Δημήτρη Σκαρμούτσου και εκλεκτά κρασιά.

Κατά τα άλλα, η χθεσινή βραδιά κύλησε ήρεμα, με σύντομους λόγους για την πορεία και την αξία της εταιρείας και φυσικά με πολλά μα πάρα πολλά καλά λόγια και εύσημα από όσους βρέθηκαν στο βήμα.

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης μίλησε «στάζοντας μέλι» για την εταιρεία, η οποία αποτελεί και τον Νο1 προμηθευτή των ελληνικών φαρμακείων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπήρξε έντονο networking, πολλοί… χαριεντισμοί, πολλές φωτογραφίες στα social media στελεχών, προέδρων, διευθυντών κτλ με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ευχόμαστε και στα επόμενα 100!

Υ. Γ. Πολλές κυρίες ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους. Ωστόσο η πιο «έντονη» παρουσία της βραδιάς προερχόταν από τη Θεσσαλονίκη. Μια κυρία ώριμης ηλικίας με ιδιαίτερη ξανθή κώμη, υψηλό στέλεχος στον όμιλο ΒΙΑΝΕΞ και υπεύθυνη για τις αγορές της Β. Ελλάδας.

Το clawback ήρθε για να μείνει

Ευχές για την μακροημέρευση της εταιρείας απεύθυνε και ο Υπουργός Υγείας, όταν πήρε τον λόγο στην εκδήλωση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μακάρι να γίνει στο μακρινό μέλλον ανάλογη εκδήλωση και για τα 900 χρόνια. Συμπλήρωσε, δε, πως μάλλον και τότε το clawback θα εξακολουθεί να υπάρχει, προκαλώντας κλαυσίγελο μεταξύ των προσκεκλημένων.

Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, λοιπόν, για το βαρύ αυτό μέτρο που θεσμοθετήθηκε στα χρόνια των μνημονίων.

Οι φαρμακευτικές το βλέπουν όλο αυτό με πολύ σκεπτικισμό και μεγάλη πίκρα επίσης, καθώς συμπεραίνουν πως, παρά τις εξαγγελίες, ακόμη δεν υπάρχει προκοπή. Λένε, βέβαια, πως κάτι πάει να κινηθεί τώρα και είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι, ότι ο Άδωνις πάει να αλλάξει πολλά πράγματα. Όμως και πάλι δεν υπάρχουν οι ταχύτητες που χρειάζονται.

Η εμφάνιση Σκέρτσου

Στη χθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας για το φάρμακο εμφανίστηκε ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος. Η παρουσία του εκτιμήθηκε ως έμπρακτη απόδειξη για τη σημασία που δίνει ο πρωθυπουργός στα ζητήματα του φαρμάκου.

Άλλοι, βέβαια, είπαν ότι η παρουσία του κ. Σκέρτσου και η ενασχόληση του Μαξίμου με το Υπουργείου Υγείας συνδυάζεται και με το γεγονός ότι ο χώρος της Υγείας περνά δύσκολα. Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την περίοδο της πανδημίας ο κ. Σκέρτσος ήταν ιδιαίτερα ενεργός στον τομέα των υγειονομικών θεμάτων, αλλά τότε μιλούσαμε για μια έντονη κρίση μεγάλων κοινωνικών πολιτικών και οικονομικών διαστάσεων.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τώρα δεν έχουμε αντίστοιχο ζήτημα.

Κάποιοι μιλάνε για την ανάληψη της εποπτείας των όσων συμβαίνουν στο Υγείας από τον κ. Σκέρτσο, καθώς και εκείνων που συμβαίνουν σε τομείς εκτός τους απόλυτου χαρτοφυλακίου του Υπουργού. Εξάλλου καθυστερήσεις παρουσιάζονται και σε τομείς, που δεν είναι δικής του ευθύνης.

Αδιάβαστος ο Υπουργός

Στο δελτίο τύπου, που εστάλη μετά τη συνάντηση, δόθηκε έμφαση στην πρόσβαση των φαρμακευτικών σε μια πλατφόρμα, για να ενημερώνονται για τις πωλήσεις τους και συνολικά για τις πωλήσεις σκευασμάτων.

Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε χαρακτηριστικά «Αξίζουν συγχαρητήρια στην ηγεσία του Υπ. Υγείας και στον Άδωνι Γεωργιάδη για την υλοποίηση ενός διαχρονικού αιτήματος με την παράδοση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας του ΕΟΠΥΥ, σε συνεργασία με όλες τις φαρμακευτικές ενώσεις, ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε σχεδόν real time τη συνταγογράφηση ανά φάρμακο και εταιρία και κατ’ επέκταση τη διακύμανση των επιστροφών του clawback προς το ελληνικό δημόσιο.

Η πλατφόρμα αυτή προσφέρει διαφάνεια και προβλεψιμότητα. Μπορεί να εγγυηθεί μια πιο εύρυθμη λειτουργία της αγοράς φαρμάκων, προς όφελος των πολιτών, και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλα ψηφιακά εργαλεία, που βελτιώνουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων μέσω της ανάλυσης των πραγματικών και αντικειμενικών δεδομένων της αγοράς».

Ωστόσο δεν πρόκειται για νέα πλατφόρμα, αλλά για την υπάρχουσα που διαθέτει ο ΕΟΠΥΥ (ΚΜΕΣ), στην οποία καταγράφονται τα σκευάσματα που αποζημιώνει ο Οργανισμός. Απλά πλέον θα μπορούν οι εταιρείες να αντλούν περισσότερα στοιχεία. Μάλλον ο Υπουργός δεν γνώριζε το θέμα καλά και παρουσίασε αυτό το σύστημα ως κάτι νέο. Πιθανόν για να αποκρύψει το γεγονός ότι καθυστέρησαν πολύ να δώσουν τη δυνατότητα πρόσβασης, ενώ μπορούσε αυτό να έχει γίνει εδώ και χρόνια.

Η Λίλιαν και ο super Μάριο(ς)

Σε… άλλη πίστα βρίσκεται πια η σχέση της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Λίλιαν Βενετίας Βιλδιρίδη, με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η κα Βιδιρίδη είχε μια περιπέτεια υγείας, που θα μπορούσε να έχει εξαιρετικά δυσάρεστη έκβαση, η οποία, ωστόσο, απεφεύχθη κυριολεκτικά στο παρά ένα.

Πήγε να αφαιρέσει έναν έγκλειστο φρονιμίτη, αλλά στη συνέχεια εμφάνισε επιπλοκές και παραλίγο να πάθει εγκεφαλίτιδα.

Όπως λέει η ίδια χαρακτηριστικά, χρωστάει τη ζωή της στον Υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας μαζί του σε βιντεοκλήση για την κατάσταση της υγείας της, ακούγοντας ότι πονάει πολύ και βλέποντας ότι είναι πρησμένη η αριστερή περιοχή του προσώπου της, της είπε να σπεύσει στον Ευαγγελισμό και ότι θα συναντηθούν εκεί. Πράγματι η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας μετέβη στο νοσοκομείο και η κατάστασή της κρίθηκε τόσο επείγουσα, που την έβαλαν εσπευσμένα στο χειρουργείο στις δέκα και μισή το βράδυ.

Ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά για την γλυκύτατη κα Βιλδιρίδη. Περαστικά και ένα μπράβο κι από μας στον κ. Θεμιστοκλέους.

*Η στήλη Healthsecrets αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Healthstories. Δημοσιεύεται αυτούσια και στο Mononews.

Διαβάστε επίσης: 

Η φαρμακευτική δαπάνη στο επίκεντρο της συνάντησης Γεωργιάδη με τις φαρμακοβιομηχανίες 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.