Ο αμφιλεγόμενος Νίκος, ο προσεχτικός Μιχάλης και οι χαρούμενοι του Ντυνάν

Προβληματισμό, προκαλεί η αποπομπή του Νικόλαου Βραχνή από την E.A.I.Y.A. με απόφαση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος δεν έχει κάνει καθόλου διακοπές. Καλά νέα από το Ερρίκος Ντυνάν.

Κεραυνός εν αιθρία;

Σα βόμβα έσκασε η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας με την οποία ενημερωθήκαμε για την παύση του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (E.A.I.Y.A.) Καθηγητή κ. Νικολάου Βραχνή. Κι αυτό συνέβη περίπου 4 εβδομάδες μετά τη συνάντηση του κ. Βραχνή με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Να αναφέρουμε ότι, 3 μέρες πριν την απόφαση του Υπουργού και συγκεκριμένα στις 9 Αυγούστου, ο κ. Βραχνής είχε δημοσιοποιήσει ανακοίνωση η οποία αφορούσε και την «πέτρα του σκανδάλου» που προκάλεσε την παύση του.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι:

«Η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ενόψει της διεξαγόμενης προανάκρισης σχετικά με τη δραστηριότητα Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Τράπεζας Κρυοσυντήρησης στα Χανιά, είναι σε επαφή με τον Γυναικολόγο Αναπληρωτή Επιστημονικό Υπεύθυνο της Μονάδας, τους Εμβρυολόγους και το Διοικητικό προσωπικό, καθώς και με την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για τη διαφύλαξη του γεννητικού υλικού που κρυοσυντηρείται στη Μονάδα, καθώς και την εκπλήρωση όλων των εν εξελίξει ιατρικών διαδικασιών.
Επίσης, η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στο πλαίσιο του εποπτικού της ρόλου είναι σε διαδικασία ελέγχου για τη λειτουργία της εν λόγω Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Τράπεζας Κρυοσυντήρησης».

Προφανώς αυτό και να προκάλεσε την περαιτέρω έρευνα η οποία οδήγησε στις επόμενες εξελίξεις.

Μάθαμε ότι, ο καθηγητής έχει κληθεί να καταθέσει σχετικά με θέματα παράβασης καθήκοντος και για δωροληψία, αν και κατηγορία δεν του έχει καταλογιστεί.

Κι όλα αυτά, τη στιγμή, που ο κ. Βραχνής συναντούσε δημοσιογράφους και τους εξηγούσε το όραμά του για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή στη χώρα με πληθώρα ιδεών τις οποίες είχε επεξεργαστεί και θα πρότεινε στα διάφορα εμπλεκόμενα υπουργεία.

Σε αναμονή λοιπόν για να δούμε τη συνέχεια…

Οι διακοπές του Μιχάλη

Ο τίτλος είναι παραπλανητικός. Διακοπές για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δεν υπάρχουν φέτος. Τώρα αν ο άνθρωπος κατάφερε να φύγει κανένα τριήμερο, οκ. Αλλά γενικά έχει πολλά να διευθετήσει και όπως φάνηκε και από την άμεση απόφασή του για τον πρόεδρο της E.A.I.Y.A., δεν αφήνει τίποτα στον αέρα.

Ακούμε ότι ετοιμάζει γενικότερα σαρωτικές αλλαγές σε πολλούς φορείς. Μάλιστα φέρεται να έχει πάρει πολύ σοβαρά την μετεξέλιξη του ΕΟΠΥΥ σε έναν οργανισμό, αμιγώς αγοραστή υπηρεσιών υγείας.

Αναμένονται λοιπόν εκεί αλλαγές σε πρόσωπα και ενίσχυση επιτροπών για διαπραγματεύσεις σε όλα τα επίπεδα, κάτι που γίνεται ήδη, αλλά απαιτείται επιτάχυνση.

Δεν είναι μυστικό εξάλλου, ότι, εδώ και χρόνια η σκέψη είναι να μετατραπεί ο ΕΟΠΥΥ σε μία νέου τύπου ασφαλιστική εταιρεία δημοσίου συμφέροντος.

Αλήθεια, ποιοι θα μπορούσαν να φοβηθούν από μια τέτοια εξέλιξη;

Προς break even το Ντυνάν

Σε ένα πολυπόθητο ισολογισμό που να δείχνει ότι πια φτάσαμε σε αυτό που ονομάζουμε «ίσα βάρκα, ίσα νερά» φαίνεται να οδεύει πλέον η ιδιωτική κλινική Ερρίκος Ντυνάν. Ένα και πλέον χρόνο, μετά την εγκόλπωσή της στον όμιλο της Euromedica, κατάφερε μετά από χρόνια να εμφανίσει καλά οικονομικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό της λοιπόν, ο κύκλος εργασιών για το 2022, μετά από τα ποσά επιστροφής για rebate και clawback, ανήλθε σε 56,2 εκατ. ευρώ από 53,4 εκατ. ευρώ το 2021, με την αύξηση αυτή να προέρχεται κυρίως από την ενίσχυση των εργασιών με πελάτες ασφαλιστικών εταιρειών. Επίσης μειώθηκαν και οι ζημιές σε 8,43 εκατ. ευρώ από 13,1 εκατ. ευρώ το 2021.

Να αναφέρουμε ότι, η κλινική βρίσκεται σε διαδικασία εγκρίσεων για την απορρόφηση της Euromedica, μια κίνηση η οποία θα προκαλέσει πιστεύουμε σημαντικές εξελίξεις στον ευρύτερο κλάδο της ιδιωτικής υγείας.

*Η στήλη αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Healthstories. Δημοσιεύεται αυτούσια και στο Mononews.

Διαβάστε επίσης

ΕΟΔΥ: 20 θάνατοι από κορονοϊό και 14 διασωληνωμένοι ασθενείς – Καλπάζει η παραλλαγή «Eris»

Ιατρικό επίτευγμα: Νεφρό χοίρου, λειτουργεί μετά από μεταμόσχευση, σε ασθενή

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.