Η πριγκίπισσα Τατιάνα, ο Κυριάκος Σουλιώτης και η πρόβα λήξης της ενημέρωσης

Η πριγκίπισσα Τατιάνα Μπλάτνικ μοιράστηκε τις ανησυχίες της για την ψυχική υγεία των Ελλήνων με τον καθηγητή Κυριάκο Σουλιώτη. Παράλληλα το πολύ σε έναν, ενάμιση μήνα οι ενημερώσεις για τον κορονοϊό θα είναι παρελθόν.

Η πριγκίπισσα Τατιάνα Μπλάτνικ

Κανείς δεν θα διαφωνήσει με την θέληση και το μεράκι ενός οποιοδήποτε πολίτη να εισφέρει από την πλευρά του ό,τι μπορεί στον ευρύτερο τομέα της υγείας. Το θέμα είναι, βέβαια, πώς αυτό μεταφέρεται προς την κοινωνία και φυσικά πιο άτομο είναι αυτό που φέρει την συγκεκριμένη ευαισθησία.

Ο πρόλογος αυτός γίνεται για να σχολιάσουμε – χωρίς κάποια διάθεση χλεύης – το γεγονός ότι ο γνωστός σε όλους όσοι ασχολούνται με την Πολιτική Υγείας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κυριάκος Σουλιώτης, συναντήθηκε και μοιράστηκε τις απόψεις, ιδέες, ανησυχίες της κυρίας Τατιάνας Μπλάτνικ.

Αν δεν γνωρίζετε ποια είναι η συγκεκριμένη γυναίκα, να σας πούμε ότι πρόκειται για μία καλλονή, η οποία έγινε γνωστή στην Ελλάδα λόγω του γάμου της με έναν από τους γιους του τέως βασιλιά Κωσταντίνου, του Νικόλαου, ο οποίος – όπως και τα υπόλοιπα μέλη της τέως βασιλικής οικογένεια – φέρει τον, χωρίς καμία ουσία, τίτλο του πρίγκιπα της Ελλάδος και της Δανίας.

Έτσι και η ίδια μετά τον γάμο της φέρει τον ίδιο τίτλο και φυσικά υπογράφει ως πριγκίπισσα Τατιάνα. Μάλιστα αν μπει κανείς και στο site της, θα διαβάσει και την προσφώνηση ευγενείας, «Αυτής Βασιλική Υψηλότητα».
Σε μία περίοδο όπου πια οι τίτλοι, οι προσφωνήσεις και τα γενεαλογικά δέντρα δεν έχουν καμία ουσία, το να υπάρχει μια τέτοια προσκόλληση, δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον ημών των κοινών «θνητών».

Δεν ψέγουμε τον κ. Σουλιώτη για την επικοινωνία που είχε μαζί της και είναι πολύ πιθανό να την βοηθήσει σε κάποια πράγματα που θέλει να κάνει. Αναρωτιόμαστε όμως: Όταν την συνάντησε, της είπε, «καλημέρα ή καλησπέρα σας υψηλότατη»;

Ενημέρωση για την πανδημία: Πάμε να σφυρίξουμε τη λήξη;

Τακτικές ήταν οι ακυρώσεις των προγραμματισμένων ενημερώσεων σχετικά με την πορεία της πανδημίας τις τελευταίες μέρες, λόγω της της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία. Ούτε χθες έγινε ενημέρωση και δεν θα γίνει βεβαίως ούτε την Καθαρά Δευτέρα. Το ραντεβού των τηλεθεατών με το Υπουργείο Υγείας για θέματα κορονοϊού έχει πλέον προγραμματιστεί για την Πέμπτη 10 Μαρτίου, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη κι αν δεν υπήρχε αυτή η έκτακτη επικαιρότητα, οι ενημερώσεις θα σταματήσουν πριν από το Πάσχα, με απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου.
Εξάλλου οδεύουμε προς την πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων – αυτό θα γίνει πριν τελειώσει ο Μάρτιος.

Βέβαια η ενημέρωση σίγουρα θα λείψει σε κάποιους. Όχι στους τηλεθεατές, οι οποίοι, πλέον, αδιαφορούν και αυτό αποδεικνύεται από τα νούμερα της τηλεθέασης και τα views στις ενημερωτικές ιστοσελίδες, όπου η COVID-19 “πάει άπατη”… Αλλά σε κάποιους από τους πέντε συμμετέχοντες.

Ο ένας είναι ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, που οι κακές γλώσσες λένε ότι αισθάνεται πως θα χάσει τον ρόλο του και την προβολή του, που τον έβαλε σε κάθε ελληνικό σπίτι. Η άλλη είναι η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.
Όχι ότι η κα Θεοδωρίδου θέλει σώνει και ντε να συνεχίζει να βγαίνει στο «γυαλί». Το έργο της και η προσφορά της είναι γνωστά και χαίρει ευρείας εκτίμησης και όχι άδικα. Η ίδια πραγματικά πιστεύει ότι με τις γνώσεις και με τις τοποθετήσεις της έδινε σημαντικές πληροφορίες για την αξία του εμβολιασμού.
Τώρα αν το κατάφερνε, θα σας γελάσουμε…

Υ. Γ. Οι αλλαγές στην ενημέρωση είναι πολύ πιθανό να συνοδευθούν και με αλλαγές στη διαδικασία δημοσίευσης της επιδημιολογικής έκθεσης για τον κορονοϊό από τον ΕΟΔΥ. Εκτιμάται ότι θα δημοσιεύεται μία φορά την εβδομάδα, όπως συμβαίνει και με την επιδημιολογική επιτήρηση για την γρίπη.

Ο Καραθάνος στη θέση του Φιλίππου;

Ακούγεται πολύ έντονα ότι τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Φαρμάκων θα αναλάβει ο κ. Μπάμπης Καραθάνος, δεξί χέρι του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη. Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, ο κ. Φιλίππου έχει μεγάλο φόρτο εργασίας και ίσως να θέλει να απαλλαγεί και από αυτή την υποχρέωση. Θα δούμε τι θα γίνει.

Σαρακοστιανή… βασιλόπιτα

Τη χαλάρωση των μέτρων ανέμενε ο ΣΦΕΕ για να κόψει την …πρωτοχρονιάτικη πίτα. Πιθανότατα να είναι και νηστήσιμη. Φυσικά η αργοπορία σε έναν βαθμό έχει να κάνει με τα μέτρα για τον κορονοϊό, όμως θα μπορούσε να έχει γίνει η σχετική εκδήλωση πριν μπούμε στη Σαρακοστή.
Άρα, είτε δεν υπήρξε ευελιξία στον προσδιορισμό της ημερομηνίας, είτε μπαίνει ο κλάδος σε παρατεταμένη νηστεία…
Η ΠΕΦ αλήθεια πίτα θα κόψει;

*Η στήλη αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Healthstories. Δημοσιεύεται αυτούσια και στο Mononews.

Διαβάστε επίσης

Απόλυτη κυριαρχία της παραλλαγής Όμικρον – Στα 99 τα νέα κρούσματα με Όμικρον 2

Καφές: Πώς επηρεάζει την υγεία μας και ποιο είναι το «ημερήσιο όριο»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.