Healthsecrets: Οι αρνητές Γιαννακόπουλος – Πολάκης και το άγχος του Θεμιστοκλέους

Η ελίτ των αρνητών του εμβολιασμού και ο κυβερνητικός πονοκέφαλος
Πολάκης και Γιαννακόπουλος vs κυβέρνησης, επιστημόνων και Θεμιστοκλέους. Το στόρι της υποχρεωτικότητας και οι γκρίνιες από τα διαγνωστικά ότι δεν “βγαίνουν” με το 10ευρω, που θα τους δίνει ο ανεμβολίαστος ιδιώτης, προκειμένου να πάει στη δουλειά του.

Επώνυμος αρνητής 1

Μόνο αδικαιολόγητα δεν είναι τα σχόλια κάποιων, ότι δεν μπορεί να είναι αθώα η σταθερή αναφορά του πρώην αναπληρωτή υπουργού υγείας κ. Παύλου Πολάκη, ότι χρειαζόμαστε φάρμακα και όχι εμβόλια για τον κορονοϊό! Αν και δεν μας έχει δείξει σημάδια τέτοιας ιδιοτέλειας, παρά τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του, ακούστηκε από κάποιους ότι ο εν λόγω πολιτικός, υπερασπιζόμενος τη λογική «θεραπεία του κορονοϊού και όχι πρόληψη», μάλλον πρεσβεύει συμφέροντα φαρμακευτικής.

Βαριά μια τέτοια κατηγορία για άνθρωπο, που μόνο καλό λόγο δεν έχει εκφράσει για τις φαρμακευτικές. Όμως ας κρατάει τα προσχήματα έστω. Η εμμονή για τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι ιδιαίτερα έντονη. Και, μάλιστα, σε μια εποχή που κι αυτά δεν έχουν δοκιμαστεί τόσο ευρέως όσο το εμβόλιο.

Να μην ξεχνάμε, δε, το γεγονός ότι οι θεραπείες δεν είναι για όλους, αλλά μόνο για όσους έχουν ήπια συμπτώματα, ώστε να προλάβουν τη βαριά νόσο. Παράλληλα χρειάζεται νοσηλεία για τη χορήγηση και, επίσης, είναι και πανάκριβα.

Επώνυμος αρνητής 2

Την αμφισβήτηση για την αξία και την ασφάλεια των εμβολίων δεν την εκφράζει μόνο ο κ. Πολάκης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι αναφορές του φαρμακοβιομήχανου Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος έχει αναφέρει ότι φοβάται πως τα εμβόλια αλλάζουν το DNA του ανθρώπου και επίσης κατηγορεί για φασισμό τις αποφάσεις για υποχρεωτικότητα των εμβολίων.

Πραγματικά κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει την επιθετικότητα των επώνυμων αυτών Ελλήνων, οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με τον χώρο της υγείας και πολύ πιθανόν να επηρεάζουν χιλιάδες πολιτών.

Μήπως αν τα επιχειρηματικά συμφέροντα της φαρμακοβιομηχανίας του τελευταίου ευνοούνταν από τη διακίνηση εμβολίων για κορονοϊό, η άποψή του να ήταν διαφορετική;
Μην ξεχνάμε ότι είμαστε σε αναμονή και για εμβόλιο της Sanofi, τα εμβόλια της οποίας διακινεί η Βιανέξ. Δεν ξέρουμε αν θα είναι δυνατή η συνεργασία τους και σε αυτόν τον τομέα, απλά το παραθέτουμε κι αυτό.

Το άγχος του Θεμιστοκλέους

Όπως είναι γνωστό, η Επιχείρηση Ελευθερία για τον εμβολιασμό των πολιτών βρίσκεται κυρίως στα χέρια του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριου Θεμιστοκλέους. Όμως τι να πρωτοκάνει κι αυτός; Μπορεί να πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα με μία σύριγγα και να εμβολιάζει;

Δυστυχώς πλέον έχει συνειδητοποιήσει, όπως μαθαίνουμε, ότι το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού δεν πρόκειται να αλλάξει πολύ, καθώς ακόμη και η προσπάθεια που έγινε για εμβολιασμούς κατ’ οίκον βρήκε μικρή ανταπόκριση. Και γι’ αυτό δεν ευθύνεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, αλλά η νοοτροπία μας ως κοινωνία, η οποία απέχει πολύ από τις δυτικές κοινωνίες.

Πάντως μια ακόμη κίνηση, την οποία είχε προαναφέρει κάπως άκομψα, την πραγματοποιεί η κυβέρνηση, αν και σε «ανάποδη» έκδοση! Ο κ. Θεμιστοκλέους στις αρχές Ιουλίου είχε αναφέρει ότι «θα πάμε σε πλατείες, ακόμη και σε πλαζ, για να εμβολιάσουμε νέους». Ε, το αφήγημα άλλαξε και τελικά η κυβέρνηση μέσω μονάδων εμβολιασμού θα πάει σε πλατείες έξω από εκκλησίες για να εμβολιάσει –λογικά- μεγαλύτερες και πιο ευάλωτες ηλικίες.

Με 10 ευρώ δεν βγαίνω…

Ίσως να θυμούνται κάποιοι τον σχετικό χαμό, που είχε δημιουργηθεί, σχετικά με τα κόστη που προέκυπταν για κάποιον, που ήθελε να κάνει τεστ για κορονοϊό. Τον προηγούμενο Νοέμβριο λοιπόν -ή κάπου τότε- ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να βάλει μια τάξη στο τι χρεώνει κάθε ιδιωτική δομή υγείας για rapid test και μοριακό έλεγχο, είχε καθιερώσει τα 10 ευρώ και 40 ευρώ αντίστοιχα.

Τα διαγνωστικά, βεβαίως, ξεσηκώθηκαν και πέτυχαν την αύξηση σε 20 και 60 ευρώ.
Να, όμως, που το 10ευρο επανέρχεται και τα διαγνωστικά είναι πάλι στα κάγκελα. Πάλι ο κ. Άδωνης είναι επιφορτισμένος να λύσει το θέμα και φυσικά αναγκασμένος να ακολουθήσει

μια πολιτική, που να ευνοεί τον πολίτη. Φαντάζεται κανείς έναν ανεμβολίαστο να πρέπει να πληρώνει 40 ευρώ τη βδομάδα για test;

Επίσης, rapid δεν θα έκαναν και οι φαρμακοποιοί; Αυτούς μάλλον τους ξεχάσαμε. Α, και βεβαίως τους θυμηθήκαμε όσον αφορά στην υποχρεωτικότητα. Κοινώς θα πρέπει όλοι οι φαρμακοποιοί κι όσοι δουλεύουν σε φαρμακεία να έχουν εμβολιαστεί. Αλλιώς η τιμωρία θα είναι να διακοπεί η συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ! Μάλλον πολύ σκληρό αυτό.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.