Λείπουν περισσότερα από 400 φάρμακα πρώτης ανάγκης

Λείπουν περισσότερα από 400 φάρμακα πρώτης ανάγκης, καθώς οι ελλείψεις φαρμάκων, δυστυχώς συνεχίζονται και αυξάνονται, όπως αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Αυτή τη στιγμή λείπουν περισσότερα από 400 φάρμακα πρώτης ανάγκης, που έχει σαν αποτέλεσμα ασθενείς και φαρμακοποιοί να κάνουν αγώνα δρόμου μήπως μπορέσουν και εξασφαλίσουν κάποια από αυτά.

Τι είδους φάρμακα λείπουν

Οι ελλείψεις αφορούν σε αναντικατάστατα φάρμακα όπως, παυσίπονα, αντιβιοτικά, αντιδιαβητικά, αντιεπιληπτικά, αντιπηκτικά, αντικαταθλιπτικά κ.α.

«Η Πολιτεία δυστυχώς παρ’ όλες τις επανειλημμένες αναφορές μας, δεν έχει προβεί σε καμία ουσιαστική ενέργεια.

Οι φαρμακοποιοί κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να εξασφαλίσουν την αγωγή για τους ασθενείς τους, όμως δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη φαρμακευτική αγορά.

Καλούμε για άλλη μια φορά το Υπουργείο Υγείας και τον Ε.Ο.Φ. που είναι αρμόδιοι για τον ομαλό εφοδιασμό των ασθενών με φάρμακα, να πάρουν επιτέλους ουσιαστικά μέτρα προς αυτή τη κατεύθυνση», καταλήγει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Διαβάστε επίσης

Νέα τεχνική αντιμετώπισης της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας για πρώτη φορά και σε Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας

Δημοσιεύθηκε η μεγαλύτερη ελληνική μελέτη για επεμβάσεις bypass από δεδομένα 23 ετών του ΥΓΕΙΑ

4 κατηγορίες ανθρώπων που δεν πρέπει ποτέ να τρώνε μπριζόλα, σύμφωνα με τους γιατρούς

Έναν μήνα προθεσμία για να προετοιμαστούμε μας δίνει η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού – Πού θα φτάσει η διασπορά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.