Pfizer – Έσοδα σχεδόν 26 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο του 2022, αυξημένα κατά 77%

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer εμφάνισε συνολικά έσοδα 25,7 δισεκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις προϊόντων της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, παρουσιάζοντας μεγάλη αύξηση 77% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2021.

Τα καθαρά κέρδη του πρώτου φετινού τριμήνου διαμορφώθηκαν σε 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια, με αύξηση 61% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα έσοδα της Pfizer από το εμβόλιο της κατά της COVID-19

Τα περισσότερα έσοδα α’ τριμήνου της Pfizer (13,2 δισ. δολ.) προήλθαν από το εμβόλιο της κατά της COVID-19 που ανέπτυξε σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech, χάρη στη διενέργεια ενισχυτικών δόσεων σε πολλές χώρες αλλά και σε παιδιά άνω των πέντε ετών, καθώς και από το νέο χάπι της Paxlovid κατά του κορονοϊού (πωλήσεις 1,5 δισ. δολ.), σύμφωνα με τη βρετανική “Γκάρντιαν” και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα έσοδα της εταιρείας είχαν διπλασιαστεί το 2021 φθάνοντας τα 81,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ για φέτος η Pfizer αναμένει πωλήσεις ρεκόρ ύψους 98 έως 102 δισ. δολ., με τις μισές περίπου να αφορούν την Covid-19 (εμβόλια 32 δισ. δολ. και χάπι 22 δισ. δολ.).Η εταιρεία έχει διεθέσει περίπου 3,4 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της σε 179 χώρες.

Διαβάστε επίσης

Π. Χαλβατσιώτης (επίκουρος καθηγητής Παθολογίας – Διαβήτη): Τι είναι η υπογλυκαιμία, πότε προκαλεί θάνατο, ποιοι κινδυνεύουν

Τι είναι ο γιατρός για όλους και πώς βοηθάει τους πολίτες – Όλα στο νέο ν/σ που κατατέθηκε στη Βουλή

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Εντολή Πλεύρη, να ερευνηθούν οι συνθήκες νοσηλείας και θανάτου της 3χρονης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.