Τα λάθη που σαμποτάρουν την ερωτική ζωή

Πολλά είναι τα λάθη που σαμποτάρουν την ερωτική μας ζωή. Όταν ένα ζευγάρι προσπαθεί να αναζωογονήσει τη σεξουαλική του ζωή, αρκετές φορές, ο στόχος είναι να βρει πώς να το κάνει πιο συχνά σεξ. Αυτό είναι ένα βασικό λάθος λένε οι ειδικοί, να δίνεται μεγάλη έμφαση στη συχνότητα ως δείκτης μιας καλής σεξουαλικής ζωής.

Το καθημερινό στρες, οι επαγγελματικές υποχρεώσεις και οι δουλειές στο σπίτι συμβάλλουν στο να χαθεί η μαγεία στον ερωτικό τομέα. Εκτός, όμως, από αυτά υπάρχουν και πράγματα που κάνουν οι γυναίκες και σαμποτάρουν την ερωτική τους απόλαυση.

Σύμφωνα με την Jessa Zimmerman,  σεξοθεραπεύτρια και σύμβουλο γάμου, όταν δεν μοιράζεστε όσα σας ενοχλούν, δεν μπορείτε και να τα αλλάξετε. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα είστε ικανοποιημένη μέσα στη σχέση σας και αυτό αργά ή γρήγορα θα αρχίσει να φαίνεται, οδηγώντας στην αποξένωσή σας.

Τα λάθη που σαμποτάρουν την ερωτική ζωή

Το σεξ με ένα άτομο που δεν συμμετέχει και παραμένει απλά ξαπλωμένο είναι το απόλυτο “όχι” για τους άντρες. Μη περιμένεις από εκείνον να κάνει τα πάντα. Αν έχεις βαρεθεί λιγάκι το σεξ μαζί του λάβε τα μέτρα σου και δώσε ποικιλία. Δοκιμάστε νέες ερωτικές στάσεις, πήγαινε σε διαφορετικά μέρη εντός και εκτός σπιτιού. Βρες την αλλαγή που χρειάζεσαι.

Δε νιώθεις αυτοπεποίθηση για σένα

Διαχρονική αξία στο τι βρίσκουν οι άντρες σέξι είναι το πώς μια γυναίκα “κυκλοφορεί” τον εαυτό της δηλαδή πόση αυτοπεποίθηση διαθέτει. Αν συνέχεια νιώθεις άσχημα για το σώμα σου κάνε κάτι για αυτό και μην παραπονιέσαι διαρκώς στον αγαπημένο σου. Πρέπει να μάθεις να εκτιμάς το σώμα σου και τις ατέλειες του. Κάνε σεξ με το φως ανοιχτό απόψε. Θα καταλάβεις πόσο απελευθερωτικό είναι.

Δεν παίρνεις πρωτοβουλίες

Το πρώτο παράπονο που έχουν οι άντρες στο σεξ είναι πως οι γυναίκες δεν ξεκινούν πρώτες μια ερωτική συνεύρεση. Αν θες σεξ, αν ποθείς τον σύντροφό σου δείξε το και μην περιμένεις μονίμως εκείνον να στο ζητήσει. Ακόμα και όταν είναι στη δουλειά στείλε του ένα μήνυμα να του πεις πως σκέφτεσαι την τελευταία συνεύρεσή σας. Οι άντρες ενθουσιάζονται με την αποπλάνηση γιατί νιώθουν ξεχωριστοί. Μην ντρέπεσαι, απλά κάνε το!

Φοβάσαι την ερωτική σου πλευρά

Πολλές γυναίκες φοβούνται πως αν δείξουν σέξι θα χαρακτηριστούν από το περιβάλλον τους “εύκολη”. Και η αλήθεια είναι πως υπάρχει μια λεπτή ισορροπία στον ρόλο του θηλυκού και στον ρόλο του υπερβολικά σέξι. Που και που πάντως μπορείς να προβάλλεις την πιο άτακτη σου πλευρά με στόχο τον σύντροφό σου. Να είσαι ερωτική. Παίξε με την φύση του άντρα που λατρεύει να κοιτάει κάτι σέξι.

Διατηρείς την εικόνα της μαμάς και όχι της ερωμένης

Είτε πράγματι είσαι μαμά είτε η οικειότητα με τον σύντροφό σου έχει αρχίσει να διαβρώνει τη σχέση σας, η επιλογή να αποχαιρετήσεις την σέξι περσόνα σου είναι ένα στοιχείο που σαμποτάρει τη σεξουαλική σου ζωή. Φόρεσε κάτι σέξι τα βράδια. Κάθε βράδυ. Κάνε πράγματα με την εμφάνισή σου, που βοηθούν να θυμάσαι πως είσαι γυναίκα. Θα αλλάξει τη δική σου διάθεση και φυσικά θα ανεβάσει τη λίμπιντο του καλού σου.

Πηγή: mindbodygreen.com

Διαβάστε επίσης 

Τι, ακριβώς, είναι η kombucha;

 

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.