Τι, ακριβώς, είναι η kombucha;

Τι είναι ακριβώς η Kombucha – κομπούχα που υπόσχεται πολλά οφέλη για την υγεία.

Η Kombucha είναι ένα ρόφημα τσαγιού που έχει υποστεί ζύμωση. Παρασκευάζεται με την προσθήκη μαγιάς και καλλιέργειας βακτηρίων σε ένα μείγμα μαύρου ή πράσινου τσαγιού, ζάχαρης και μερικές φορές πρόσθετων αρωμάτων ή χυμού φρούτων.

Αφού αναμείξετε το τσάι με ζάχαρη, γίνεται κομπούχα με τη βοήθεια αποικίας βακτηρίων και μαγιάς. Αυτό το ζωντανό βακτήριο θέτει τις βάσεις για μια διαδικασία ζύμωσης, η οποία δίνει στην κομπούχα τον ελαφρύ αναβρασμό και την ξινή γεύση της.

Μερικοί θεωρούν ότι η φρουτώδης, ξυδάτη γεύση της kombucha είναι μια επίκτητη γεύση, οπότε αν την πίνετε για πρώτη φορά φροντίστε να δοκιμάσετε μερικές διαφορετικές ποικιλίες.

Οφέλη για την υγεία από την Kombucha

Δεν είναι μαγικό φίλτρο ή τρελή θεραπεία, αλλά το τσάι kombucha προσφέρει μερικά μεγάλα πιθανά οφέλη. Χάρη στη διαδικασία ζύμωσης, το τσάι είναι γεμάτο με προβιοτικά. Αυτοί οι μικροοργανισμοί είναι ο «καλός» τύπος βακτηρίων. Είναι παρόμοια με τα βακτήρια του εντέρου που μας βοηθούν στην καταπολέμηση του φουσκώματος, της μείωσης της χοληστερολης και συμβάλλουν στη βελτίωση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος.

Η κομπούχα περιέχει επίσης βιταμίνες Β, που είναι γνωστό ότι προάγουν την ενέργεια, το μεταβολισμό και βέβαια τον πολλαπλασιασμό και την ανάπτυξη των κυττάρων. Ως γνωστόν οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι ευεργετικές για τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια.

Σημειώστε ότι η περισσότερη έρευνα που έχει γίνει μέχρι στιγμής για την kombucha έχει γίνει σε ζώα. Αλλά τελικά: Η έρευνα για τα οφέλη της κομπούχα στην υγεία είναι πολλά υποσχόμενη και είναι σίγουρα μια καλύτερη επιλογή ροφήματος από τη σόδα, τους χυμούς και άλλα ζαχαρούχα ποτά.

Πού μπορείτε να βρείτε Kombucha λοιπόν;

Δυστυχώς δεν μπορείς να τη βρεις παντού. Μόνο σε μεγάλα καταστήματα βιολογικών ειδών.

Πηγή: realsimple.com

Διαβάστε επίσης

Η φρικτή δηλητηρίαση που έπαθε 3 φορές ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στη νέα του ταινία

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ποτέ ληγμένο σαμπουάν

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.