Ονειρώξεις: τι κρύβουν τα όνειρα που σε κάνουν μούσκεμα

-

Άνδρες και γυναίκες από την εφηβεία και μετά βλέπουν πολλές φορές ερωτικά όνειρα και συνήθως ολοκληρώνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου τους.

Παλαιότερα, κάτι τέτοιο θεωρείτο αφύσικο, μέχρι και αμαρτία για κάποιους. Η επιστήμη όμως έχει αποφανθεί για τις ονειρώξεις. Είναι μια απόλυτα φυσιολογική διαδικασία και ειδικά για τους άνδρες είναι και απαραίτητη.

Παλαιότερη μελέτη είχε δείξει ότι το 8% των ονείρων έχει κάποιο σεξουαλικό περιεχόμενο. Στην ίδια μελέτη, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ανέφεραν ότι είχαν οργασμό περίπου στο 4% των ερωτικών ονείρων τους.

Υπάρχουν αρκετοί μύθοι σχετικά με τα «μουσκεμένα» όνειρα, που μπορεί να προκαλούν σύγχυση ή άγχος σε κάποιον που δεν ξέρει τι είναι αυτό που του συμβαίνει:

Οι ονειρώξεις δεν μειώνουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ονειρώξεις μειώνουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων ενός άνδρα. Ωστόσο, η ονείρωξη είναι ένας φυσιολογικός τρόπος για την ανανέωση του σπέρματος, δηλαδή με την εκσπερμάτιση ξεκινά αμέσως η διαδικασία σχηματισμού νέους και υγιούς σπέρματος.

Οι γυναίκες έχουν ή δεν έχουν ονειρώξεις;

Πολλοί άνθρωποι συσχετίζουν τα υγρά όνειρα με τους άνδρες και κυρίως με τους έφηβους αλλά και οι γυναίκες μπορούν επίσης να έχουν ονειρώξεις με οργασμό ή με κολπικές εκκρίσεις λόγω διέγερσης.

Βέβαια, οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς, επειδή έχουν στύσεις τη νύχτα.

Οι ονειρώξεις συμβαίνουν μόνο κατά την εφηβεία

Αν και τα ερωτικά όνειρα είναι αρκετά συνηθισμένα στην εφηβεία, ονειρώξεις υπάρχουν και στην ενηλικίωση.

Εμφανίζονται όμως συχνότερα στην εφηβεία λόγω ορμονικών αλλαγών και επειδή τα  αγόρια εφηβικής ηλικίας συνήθως δεν έχουν ερωτικές σχέσεις, επομένως η φυσιολογική διαδικασία της ανανέωσης σπέρματος συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ονείρωξης.

Τα υγρά όνειρα είναι σημάδι ασθένειας

Είναι ένας μύθος ότι οι ονειρώξεις σχετίζονται με μια υποκείμενη ασθένεια. Στην πραγματικότητα, ισχύει το αντίθετο.

Τα υγρά όνειρα μπορεί να είναι ένα σημάδι υγιούς σεξουαλικής λειτουργίας.

Ο αυνανισμός μειώνει τις ονειρώξεις

Αν και ο αυνανισμός μπορεί να μειώσει τη συχνότητα των ονειρώξεων, αυτό δεν σημαίνει ότι ένα άτομο δεν θα βιώσει ποτέ υγρά όνειρα.

Οι ονειρώξεις συρρικνώνουν το πέος

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ονειρώξεις μειώνουν το μέγεθος του πέους του ατόμου. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για αυτό. Δεν υπάρχουν ασθένειες ή καταστάσεις που θα κάνουν το ανδρικό αναπαραγωγικό όργανο να συρρικνωθεί.

Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν ποτέ υγρά όνειρα

Τα υγρά όνειρα είναι ένα φυσικό γεγονός τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Δεν μπορούν να ελεγχθούν ή να σταματήσουν και κανείς δεν πρέπει να ντρέπεται που τα έχει.

Πηγή: medicalnewstoday.com

Διαβάστε επίσης

Γιατί εξαφανίζεται ο πόνος στο άγριο σεξ και πόσο διαρκεί η εκσπερμάτιση

Οι 12 δολοφόνοι του σεξ

Όταν το σεξ κάνει κακό στα μάτια

Οι 7 κλασικές συμπεριφορές των σεξομανών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.