Πώς να ηρεμήσετε ένα υπερκινητικό μυαλό

Υπάρχουν πολλές τεχνικές και στρατηγικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε τον εγκέφαλό σας και να νιώσετε πιο ήρεμοι.

Όταν μαθαίνετε πώς να ηρεμήσετε ένα υπερδραστήριο μυαλό, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε τι προκαλεί τον εγκέφαλό σας να ενεργήσει έτσι κατ ‘αρχάς και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε αυτό που είναι.

Δύο τρόποι για να  ηρεμήσεις έναν υπερδραστήριο εγκέφαλο

Ο πρώτος είναι ο εντοπισμός και η στόχευση των περιοχών του εγκεφάλου που σας προκαλούν προβλήματα. Είναι εύκολο να αποσπάται η προσοχή σας από κάτι άλλο ή να αισθάνεστε ότι εξασκείστε πνευματικά. Μπορεί ακόμη και να αισθάνεστε ψυχικά κουρασμένοι. Αλλά μόνο γνωρίζοντας πού βρίσκεται το πρόβλημα, μπορείτε να βρείτε τρόπους αντιμετώπισής του – και μερικές φορές αρκεί να αναρωτηθείτε – «τι είναι αυτό; γιατί έχω άγχος και υπερβολική σκέψη;».

Ο δεύτερος τρόπος της εκμάθησης πώς να ηρεμήσετε έναν υπερδραστήριο εγκέφαλο είναι να συνειδητοποιήσετε ότι η αντίδρασή σας στα πράγματα είναι αυτό που σας προκαλεί ψυχικά προβλήματα.

Χρειάζεται μια στιγμή για να κάνει ο εγκέφαλός σας τη σύνδεση μεταξύ του πώς αντιδράτε σε μια εμπειρία και της απόκρισης του εγκεφάλου σας. Μόλις το αναγνωρίσετε, μπορείτε να αφαιρέσετε λίγο χρόνο από ό, τι σας προκαλεί προβλήματα.

Εάν συνεχίσετε να ασχολείστε άμεσα μόνο με το ζήτημα, θα χειροτερέψετε μόνο. Εάν επιτρέπετε στον εαυτό σας χρόνο, μπορείτε να εργαστείτε για να ηρεμήσετε το υπερκινητικό μυαλό σας, ενώ εργάζεστε για τον καλύτερο έλεγχο της κατάστασής σας.

Πώς να ηρεμήσετε και να φροντίσετε ένα υπερδραστήριο μυαλό

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με το πώς να ηρεμήσουν ένα υπερδραστήριο μυαλό είναι το άγχος. Ένα άλλο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι είναι αυτό των κρίσεων πανικού. Αυτές είναι πολύ συχνές ασθένειες που μαστίζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Τόσο το άγχος, η κατάθλιψη όσο και οι κρίσεις πανικού είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν και η εκμάθηση πώς να ηρεμήσει ένα υπερδραστήριο μυαλό μπορεί να κάνει θαύματα για την ανακούφιση ορισμένων από τις επιπτώσεις αυτών των ζητημάτων.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Το κλειδί δεν είναι να προσπαθήσετε να πιέσετε κάποια συγκεκριμένη μέθοδο να λειτουργήσει, αλλά να επιτρέψετε στο μυαλό σας να κάνει τη δουλειά.

Τεχνικές Χαλάρωσης

Όταν βρίσκεστε σε μια κουραστική κατάσταση πάρτε μικρές ανάσες. Δοκιμάστε μια γεμάτη αναπνοή, η οποία μπορεί να σας ηρεμήσει. Δοκιμάστε να κλείσετε τα μάτια σας, να κάτσετε σε μια καρέκλα με χαλαρό το σώμα και τα πόδια να ακουμπάνε στο έδαφος. Κάντε μια αναπνευστική άσκηση και επιτρέψτε στον εαυτό σας να χαλαρώσει.

Αναζητήστε πηγές θετικότητας

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα υπερδραστήριο μυαλό μπορεί να βοηθηθεί με απλή θετική ενίσχυση. Μερικές φορές αυτό έρχεται με τη μορφή σωματικής άσκησης. Μπορεί επίσης να έρθει με τη μορφή να ακούτε χαλαρωτική μουσική ή να παρακολουθείτε ένα μάθημα που σχετίζεται με την ηρεμία των νεύρων σας.

Το σημαντικό είναι ότι βρίσκετε κάτι που σας βοηθά να χαλαρώσετε και ότι συνεχίζετε να το κάνετε όταν αρχίσετε να αισθάνεστε πάλι συντετριμμένοι. Θυμηθείτε, το να μην κάνετε τίποτα δεν θα σας βοηθήσει. Είναι σημαντικό να προσθέσετε κάποια καλά συναισθήματα στη ζωή σας, όσο είναι δυνατόν.

Σκεφτείτε μια πιο υγιεινή διατροφή

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη για να ηρεμήσετε ένα υπερδραστήριο μυαλό είναι η διατροφή. Συχνά, οι άνθρωποι που υποφέρουν από άγχος ή κρίσεις πανικού τρώνε πρόχειρο φαγητό ή δεν ασκούνται αρκετά, και λειτουργεί ως κατασταλτικό στον εγκέφαλο.

Η έλλειψη υγιεινής διατροφής και άσκησης συμβάλλουν στο άγχος και την απογοήτευση. Εάν θέλετε να μάθετε πώς να ηρεμήσετε ένα υπερδραστήριο μυαλό, αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος που πρέπει να εξετάσετε.

Όταν χρειάζεσαι ένα γρήγορο διάλειμμα, σπάσε μία μπάρα μαύρης σοκολάτας (όσο περισσότερο κακάο έχει, τόσο καλύτερα) για να ενισχύσεις την υγεία του εγκεφάλου σου και να μειώσεις το άγχος. Ως πρόσθετο μπόνους, η μαύρη σοκολάτα έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη από τη σοκολάτα γάλακτος. Μάλιστα, το κακάο αυξάνει τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο που σχετίζονται με τη βελτίωση της διάθεσης.

Ενεργοποιεί τη σεροτονίνη, την ορμόνη της χαράς και τις ενδορφίνες και λειτουργεί όπως τα αντικαταθλιπτικά, προκαλώντας αισθήματα χαράς και ευχαρίστησης και ενισχύοντας τις άμυνες του οργανισμού απέναντι στο άγχος.

Το μέλι μπορεί να σε βοηθήσει στην ανακούφιση του άγχους, στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και ακόμη και στην αντιμετώπιση του εγκεφάλου.Βάλε μέλι στο τσάι, τον καφέ, το γιαούρτι ή απλά πηγαίνουμε κατευθείαν στο βάζο με ένα κουτάλι. Οι θρεπτικές ουσίες στο μέλι παράγουν μια ηρεμιστική δράση, ειδικά όταν λαμβάνονται σε σημαντικές ποσότητες. Το γλυκό μάλιστα του μελιού λειτουργεί επίσης ως μια γρήγορη ώθηση ενέργειας.

Πηγή: shinesheets.com

Διαβάστε επίσης 

Οικονόμου: Τέσσερα τεστ στους μαθητές αν βρεθεί θετικό κρούσμα στην τάξη

Ρόδι : Ο κόκκινος χρυσός της διατροφης

H έκφραση της σεξουαλικότητας στους έφηβους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.