Το υαλουρονικό νέας γενιάς και η εξέλιξη των fillers

Νέο σχήμα προσώπου επιτυγχάνεται με το υαλουρονικό νέας γένιας αλλά και τα νέα fillers ενισχύοντας το κάτω περίγραμμα και ειδικά το πηγούνι, έτσι ώστε το πρόσωπο να αποκτήσει όγκο και γωνίες. Μάλιστα τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν έως και ενάμιση χρόνο.

Το υαλουρονικό νέας γενιάς χαρακτηρίζεται από υψηλή ελαστικότητα και από συνεκτικότητα με το αποτέλεσμα να είναι απόλυτα φυσικό και διαρκείας, όπως λέει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).

H φυσική φθορά λόγω ηλικίας, αλλά και η βαρύτητα, επιδρούν στην ελαστικότητα του προσώπου, με αποτέλεσμα να παρατηρείται συχνά πτώση και χαλάρωση στο κάτω περίγραμμα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του πηγουνιού και στην κάτω γνάθο.

Γίνεται έγχυση του υλικού στα σημεία, όπου χρειάζεται, αποκτούν όγκο και δημιουργούνται γωνίες στο κάτω μέρος του προσώπου σε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Με το υαλουρονικό νέας γενιάς επιτυγχάνεται:
• Αρμονία του προσώπου
• Αναπλήρωση του χαμένου όγκου
• Απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα

Τι πρέπει να ξέρετε για το υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα (είναι φυσιολογικό συστατικό του οργανισμού μας) και δεν προκαλεί αλλεργίες. Χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές, αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή για να δώσει όγκο στα χείλη, στα ζυγωματικά και στα βαθουλωμένα μάγουλα.

Η διόρθωση είναι άμεση, ενώ για 2-3 μέρες μπορεί να υπάρχει στην περιοχή πρήξιμο, κοκκινίλα ή ήπια ευαισθησία, τα οποία, όμως, υποχωρούν στη συνέχεια. Όπως εξηγεί ο ειδικός, όλες οι θεραπείες με ενέσιμα μπορεί να προκαλέσουν κάποια μελανιά, γι’ αυτό καλό θα είναι να υπάρχει ένα περιθώριο ασφαλείας 7-10 ημερών πριν από κάποια επίσημη εμφάνιση. Το αποτέλεσμα δείχνει πολύ φυσικό και έχει διάρκεια από 8-12 μήνες.

Ενυδάτωση και λάμψη – Ενέσιμη μεσοθεραπεία

Για άμεση ενυδάτωση στο πρόσωπο την πιο δραστική λύση την προσφέρει η εφαρμογή της μεσοθεραπείας με υαλουρονικό οξύ. Η μεσοθεραπεία τονώνει αποτελεσματικά το δέρμα και γίνεται με μικρά τσιμπηματάκια.

Ο κ. Α. Γαϊτάνης εξηγεί: «Η θεραπεία είναι απολύτως άνετη και διαρκεί μερικά λεπτά. Το υαλουρονικό χρησιμοποιείται για να ενισχύσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, για να βελτιώσει τις ρυτίδες, αλλά και για να ενυδατώσει σε βάθος το πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ, σημεία που χρειάζονται extra φροντίδα κυρίως το καλοκαίρι, που η έκθεσή μας στον ήλιο είναι ιδιαίτερα έντονη».

Οι ενέσεις μεσοθεραπείας χαρίζουν ένα λαμπερό και αναζωογονημένο δέρμα, χάρη στις βιταμίνες και στο υαλουρονικό οξύ, που περιέχουν. Η δυνατότητα του δέρματος να διατηρήσει την υγρασία του, βελτιώνεται με την τοποθέτηση μικρής ποσότητας υαλουρονικού στα πιο επιφανειακά δερμικά στρώματα, όπου υπάρχει ανάγκη για ενυδάτωση.

Η εφαρμογή γίνεται με σύριγγες, που έχουν μια πολύ μικρή και λεπτή βελόνα. Έτσι τα συστατικά εισχωρούν καλύτερα μέσα στον λιπώδη ιστό και έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα.

Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό συνήθως επαναλαμβάνεται μετά από τρεις ή έξι μήνες, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας. Η διάρκεια της επίδρασης του υλικού εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της περιοχής, στην οποία γίνεται η εφαρμογή, από το βάθος εγχύσεων, από την πίεση του ιστού των εγχύσεων, καθώς και από την τεχνική, που εφαρμόζει ο γιατρός.

5+1 όχι τόσο γνωστές χρήσεις των fillers

«Τα fillers χρησιμοποιούνται, επίσης, ως λύση σε αισθητικά προβλήματα, με τρόπο διαφορετικό από τους συμβατικούς», επισημαίνει ο κύριος Γαϊτάνης και επιγραμματικά αναφέρει τις εναλλακτικές χρήσεις τους:

1. Για τη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας
2. Για το γέμισμα των λοβών
3. Για την απαλλαγή από τις ρυτίδες στα γόνατα
4. Για τον περιορισμό των ρυτίδων στους αγκώνες
5. Για την κάλυψη ουλών από ακμή

Να σημειωθεί ότι, σε όλες τις εφαρμογές, όταν φεύγει το υαλουρονικό οξύ μετά από 10-12 μήνες, στις περισσότερες περιπτώσεις παραμένει ένα ποσοστό βελτίωσης πιο μόνιμο, που οφείλεται στην παραγωγή κολλαγόνου και στη βελτίωση της όψης του δέρματος.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.