Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε το χώμα στα φυτά εσωτερικού χώρου – ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε το χώμα στα φυτά εσωτερικού χώρου; Εάν θέλετε να ευδοκιμήσουν, πρέπει να βρίσκονται σε περιβάλλον πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπου θα έχουν αρκετό νερό, ήλιο και αέρα.

Με την πάροδο του χρόνου, όμως, τα φυτά καταναλώνουν πολλά από τα θρεπτικά και οργανικά συστατικά του χώματος. Το χώμα εξαντλείται και σκληραίνει και δεν συγκρατεί ούτε νερό ούτε θρεπτικά συστατικά. Για να διατηρήσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας υγιή, θα χρειαστεί να τα επαναφυτεύσετε με φρέσκο ​​χώμα.

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε χώμα στα φυτά εσωτερικού χώρου

Εξαρτάται πραγματικά από το φυτό, αναφέρουν ειδικοί στο marthastewart.com. Τα φυτά εσωτερικού χώρου που αναπτύσσονται ταχύτερα, όπως ο πόθος και οι αφρικανικές βιολέτες, θα ωφεληθούν από την ετήσια μεταφύτευση με φρέσκο ​​χώμα. Τα φυτά που αναπτύσσονται πιο αργά , όπως οι κάκτοι και η σανσεβιέρια ή η γλώσσα της πεθεράς, μπορούν να μεταφερθούν μισό με δύο χρόνια.

Πότε να αντικαταστήσετε το χώμα

Η άνοιξη είναι μια καλή περίοδος για τη μεταφύτευση φυτών εσωτερικού χώρου χρησιμοποιώντας φρέσκο ​​χώμα. Υπάρχει άφθονο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επομένως τα φυτά θα έχουν κάποια σημαντική ανάπτυξη των ριζών. Αυτό θα απαιτήσει τη φύτευσή τους σε μια μεγαλύτερη γλάστρα.

Η επαναφύτευση είναι επίσης απαραίτητη όταν:

  • ένα φυτό φαίνεται ξεραμένο και βγαίνει αμέσως από τη γλάστρα όταν προσπαθείτε να το αφαιρέσετε
  • ποτίζεις το φυτό και το νερό τρέχει στο πιάτο της γλάστρας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλα οργανικά υλικά για να συγκρατήσουν την υγρασία
  • τα φυτά δεν αναπτύσσονται καλά και αρχίζουν να φαίνονται ελαφρώς κιτρινωπά
  • το χώμα γίνεται υπερβολικά σφιχτό στην αφή
  • βλέπετε πολλές ρίζες να βγαίνουν από την οπή αποστράγγισης στον πάτο της γλάστρας

Πότε να αλλάξετε τη γλάστρα

Αν θέλετε να διατηρήσετε το μέγεθος ενός φυτού όπως είναι, χρησιμοποιήστε την ίδια γλάστρα αλλά αλλάξτε το χώμα. Αν θέλετε να δώσετε σε ένα φυτό περισσότερο χώρο για να αναπτυχθεί, χρησιμοποιήστε μια νέα γλάστρα που δεν είναι μεγαλύτερη από 2,5-5 εκατοστά μεγαλύτερη από αυτή που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Μην κάνετε το λάθος να βάλετε ένα μικρό φυτό σε μια πολύ μεγάλη γλάστρα, γιατί θα δυσκολευτεί να πάρει αρκετό αέρα, και χωρίς επαρκή παροχή αέρα, δεν θα διαρκέσει πολύ.

Το καλύτερο χώμα για φυτά εσωτερικού χώρου

Αυτό που κρατά τα φυτά σε καλή κατάσταση, είναι ένα μείγμα χώματος, το οποίο είναι ένας ελαφρύς και αφράτος συνδυασμός τύρφης, φλοιού πεύκου και περλίτη ή βερμικουλίτη. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ χώμα κήπου, το οποίο είναι πολύ πυκνό για φυτά σε γλάστρα. Περιέχει άργιλο ή άμμο, που δεν αφήνει τα φυτά να αναπνεύσουν αρκετά ή να πάρουν αρκετό οξυγόνο στις ρίζες. Τα φυτά σας δεν θα ανθίσουν. Μπορείτε να βρείτε μείγμα γλάστρας σε οποιοδήποτε κέντρο κήπου ή φυτώριο.

Πώς να αλλάξετε το χώμα του φυτού σας

Όταν είστε έτοιμοι να αντικαταστήσετε το χώμα του φυτού σας, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

  • Πιέστε ελαφρά την γλάστρα.
  • Τοποθετήστε το χέρι σας στο χώμα – γύρω από το κύριο φυτό – και γυρίστε το ανάποδα για να αφαιρέσετε τη γλάστρα.
  • Αφαιρέστε προσεκτικά αυτό που βγαίνει εύκολα από την κορυφή και τις πλευρές, όπου δεν υπάρχουν ρίζες.

Σημείωση: Κάντε αυτό μόνο εάν το χώμα σας χρειάζεται πραγματικά να αντικατασταθεί – και όχι απλώς να ανανεωθεί με ένα νέο στρώμα γύρω από τη ρίζα.

Διαβάστε επίσης

Μεγαλώνοντας με αδερφό ή αδερφή: Πώς επηρεάζει την προσωπικότητά σας;

“Στα κάγκελα” οι φαρμακευτικές εταιρίες – Τι θα σημάνει η αύξηση του clawback – Συνάντηση με Πλεύρη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.