Τα σημάδια που δείχνουν ότι αρχίζει να χαλάει το πλυντήριο πιάτων

Όταν αρχίζει να χαλάει το πλυντήριο πιάτων, είναι μία δύσκολη στιγμή για το νοικοκυριό, αλλά τουλάχιστον αυτό το μοναδικό εργαλείο, στέλνει από καιρό πριν τα σημάδια του.

Αναγνωρίστε εγκαίρως τα σημάδια και προετοιμαστείτε λοιπόν κατάλληλα για ένα σέρβις, μία επισκευή ή και την αντικατάστασή του.

Τα σημάδια που δείχνουν ότι αρχίζει να χαλάει το πλυντήριο πιάτων

Η πόρτα δεν κλείνει.
Η λύση μπορεί να είναι απλή: Ελέγξτε ότι οι σχάρες της πόρτας δεν προεξέχουν. Ελέγξτε επίσης ότι έχετε τοποθετήσει σωστά τα πιάτα. Εάν αυτές οι επιδιορθώσεις δεν βοηθήσουν, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε το μάνταλο.

Υπάρχει στάσιμο νερό στο πλυντήριο πιάτων στο τέλος ενός κύκλου.
Η πιο κοινή αιτία είναι μια βουλωμένη αποχέτευσης. Αυτό μπορεί να καθαριστεί εύκολα και πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελεγχθεί. Εάν υπάρχει πρόβλημα με τον κινητήρα της αντλίας αποστράγγισης, τότε αυτό το ζήτημα μπορεί επίσης να επιλυθεί σχετικά εύκολα. Ανατρέξτε στις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή και δείτε μην τυχόν χρειάζεται να έρθει εξουσιοδοτημένος τεχνικός.

Τα πιάτα είναι κρύα αμέσως μετά το τέλος του κύκλου.
Αν ανοίξετε την πόρτα του πλυντηρίου πιάτων και μπορείτε να αγγίξετε τα πιάτα χωρίς να νιώσετε ότι καίνε, υπάρχει πρόβλημα. Αυτό είναι πιθανώς μια ένδειξη ότι η θερμάστρα δεν λειτουργεί σωστά.

Κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζονται άμεσα

Υπάρχουν ακόμα υπολείμματα φαγητού στα πιάτα.

Τα βρώμικα πιάτα είναι σημάδι ότι έχει χαλάσει το πλυντήριο πιάτων; Οχι, ακριβώς. Εάν έχετε παρατηρήσει υποβαθμισμένη απόδοση πλύσης μετά από καλή απόδοση, τότε είναι πολύ πιθανό τα φίλτρα να πρέπει να καθαριστούν. Τα φίλτρα αφαιρούνται πολύ εύκολα από το πλυντήριο πιάτων και πρέπει να καθαρίζονται στο νεροχύτη». Η συχνότητα καθαρισμού εξαρτάται από το επίπεδο των υπολειμμάτων που βάζετε στο πλυντήριο πιάτων. Ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήστη για οδηγίες καθαρισμού.

Τα ποτήρια είναι καθαρά, αλλά θολά.

Τι κάνει ένα ποτήρι να φαίνεται βρώμικο, παρά το γεγονός ότι μόλις βγήκε από το πλυντήριο πιάτων; Ο ένοχος είναι πιθανότατα η υψηλή περιεκτικότητα του νερού σε μεταλλικά στοιχεία που συσσωρεύεται στα ποτήρια σας. Μουλιάστε τα ποτήρια σε απλό λευκό αποσταγμένο ξύδι για 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε καλά.

Διαβάστε επίσης

Όλες οι νέες ρυθμίσεις για τους γιατρούς του ΕΣΥ που προβλέπονται στο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας

Μεταμόσχευση μαλλιών: Νέες εφαρμογές και καινοτόμες θεραπείες

Η αισιοδοξία των ΜΗΣΥΦΑδων, η παραμονή του Ζωγραφόπουλου και ο πονοκέφαλος του Άδωνι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.