Υγρό, ταμπλέτες ή σκόνη: Το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων που καθαρίζει καλύτερα

Απορρυπαντικό υγρό, ταμπλέτες ή σκόνη για το πλυντήριο πιάτων; Τι πρέπει να προτιμάτε για καλύτερα αποτελέσματα, ανεξάρτητα από την τιμή του;

Υγρό, ταμπλέτες ή σκόνη: Το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων που καθαρίζει καλύτερα

Ταμπλέτες

Αν ψάχνετε για ένα απορρυπαντικό που να είναι βολικό και χωρίς προβλήματα, οι ταμπλέτες είναι μια ασφαλής επιλογή. Οι ταμπλέτες έχουν προμετρημένα τα συστατικά καθαρισμού, ώστε δεν χύνονται πριν ξεκινήσετε τον κύκλο πλύσης, λέει η Vera Peterson, πρόεδρος της Molly Maid στο marthastewart.com. Οι ταμπλέτες είναι επίσης συμπαγείς, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερες εκπομπές άνθρακα κατά τη μεταφορά τους.

Πολλές εταιρείες ενσωματώνουν γυαλιστικό και προϊόν κατά των αλάτων μαζί με το απορρυπαντικό πιάτων, οπότε με αυτή την έννοια έχετε 3 προϊόντα σε 1 σε μία κίνηση. Επιπλέον είναι συμπαγείς και είναι αρκετά μικρές για να τις αποθηκεύετε κάτω από τον νεροχύτη σας ή σε άλλη ασφαλή περιοχή στην κουζίνα σας. Αν και η μεταφορά τους μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα, έχουν πολλές συσκευασίες, κάτι που δεν είναι ιδανικό από περιβαλλοντική άποψη. Είναι επίσης πιο ακριβή επιλογή για το απορρυπαντικό πιάτων.

Σκόνη

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν τη σκόνη, καθώς είναι πιο βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον χάρη στην ανακυκλώσιμη συσκευασία από χαρτόνι. είναι επίσης μια πιο προσιτή αγορά. Ωστόσο, το κουτί της σκόνης είναι πιο ογκώδες από τις αντίστοιχες συσκευασίες που έχουν οι ταμπλέτες, οπότε υπάρχουν υψηλότερες εκπομπές κατά τη μεταφορά. Επιπλέον, με την σκόνη, γίνεται μεγαλύτερη σπατάλη σε απορρυπαντικό επειδή δεν είναι προσμετρημένη όπως οι ταμπλέτες.

Υγρό

Θα διαπιστώσετε συχνά ότι τα υγρά απορρυπαντικά είναι η πιο προσιτή επιλογή από αυτές τις τρεις ποικιλίες. Υπάρχουν ορισμένα περιβαλλοντικά μειονεκτήματα: Συνήθως συσκευάζονται σε μεγάλα, ογκώδη πλαστικά μπουκάλια, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε περισσότερα απόβλητα εάν δεν ανακυκλωθούν σωστά. Αυτά τα μπουκάλια είναι η πιο βαριά επιλογή από όλες τις μορφές απορρυπαντικού, καθώς είναι κυρίως νερό. Αυτό οδηγεί σε υψηλότερες εκπομπές κατά τη μεταφορά, και σε μειωμένο χώρο αποθήκευσης στην ντουλάπα καθαρισμού σας.

Healthstories Υγρό, ταμπλέτες ή σκόνη Το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων που καθαρίζει καλύτερα

Τα συστατικά των απορρυπαντικών για το πλυντήριο πιάτων

Τα συστατικά κάθε απορρυπαντικού καθαρίζουν με ασφάλεια και αποτελεσματικά τις πιο δύσκολες βρωμιές στα πιάτα σας. Όσον αφορά τα ενεργά συστατικά, τα περισσότερα απορρυπαντικά χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό λευκαντικού και ενζύμου που καθαρίζει το λίπος.

Ταμπλέτες

Οι ταμπλέτες έχουν συνήθως δύο τμήματα: ένα για το απορρυπαντικό με βάση το ένζυμο και ένα για το λευκαντικό. Διαλύονται καλύτερα στο νερό και μεταφέρονται πιο εύκολα σε όλη τη διάρκεια του κύκλου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα δισκία θα έχουν άλλα συστατικά, όπως γυαλιστικό ή πρόσθετα ένζυμα.

Σκόνη

Τα δισκία και τα απορρυπαντικά σε σκόνη είναι σχεδόν παρόμοια από την άποψη των συστατικών: Τα απορρυπαντικά σε ταμπλέτες με βάση τη σκόνη και τα απορρυπαντικά σκόνης αποτελούνται κυρίως από λευκαντικό και ένζυμα. Το λευκαντικό καταπολεμά τους λεκέδες και τα ένζυμα διασπούν πρωτεΐνες και στερεά.

Υγρό

Οι υγρές φόρμουλες, από την άλλη πλευρά, συνήθως δεν περιλαμβάνουν λευκαντικό. Αυτά τα απορρυπαντικά πλυντηρίου πιάτων είναι κυρίως γεμάτα με ένζυμα.

Healthstories Υγρό, ταμπλέτες ή σκόνη Το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων που καθαρίζει καλύτερα

Πότε να χρησιμοποιείτε υγρό, σκόνη ή ταμπλέτες ως απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων

Παρόλο που τα απορρυπαντικά έχουν τις διαφορές τους, δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής. Ο μόνος τρόπος για να ανακαλύψετε ποιο λειτουργεί καλύτερα στο μηχάνημά σας είναι να δείτε πώς αντιδρά με το νερό της περιοχής σας, αν είναι σκληρό ή μαλακό, και σε ποια θερμοκρασία. Ενδεχομένως να χρειάζεται να προσθέτε επιπλέον αποσκληρυντικό νερού. Φροντίστε να διαβάζετε πάντα την ετικέτα του απορρυπαντικού για τις συμβουλές της μάρκας σχετικά με το πώς να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Σκόνη
Τα απορρυπαντικά σε σκόνη λειτουργούν καλύτερα με σκληρό νερό. Δεδομένου ότι αυτά τα απορρυπαντικά δεν διαλύονται καλά σε κρύο νερό, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το προιόν σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

Υγρό
Τα υγρά απορρυπαντικά λειτουργούν καλύτερα με μαλακό νερό και είναι συμβατά με ζεστό ή κρύο νερό.

Ταμπλέτες
Οι ταμπλέτες λειτουργούν ανάλογα από το αν περιέχουν το απορρυπαντικό σε σκόνη ή σε υγρή μορφή.

Healthstories Υγρό, ταμπλέτες ή σκόνη Το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων που καθαρίζει καλύτερα

Διαβάστε επίσης

Ανησυχία για κουνούπια που φέρουν Δάγκειο και Ζίκα – Τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τις πετσέτες των πιάτων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.