Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων, για να μην μυρίζουν άσχημα τα πιάτα

Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων για να μην μυρίζουν άσχημα τα πιάτα. Η ιδέα του καθαρίσετε κάτι που ο ρόλος του είναι να καθαρίζει μπορεί να φαίνεται κάπως αντιφατική. Παρόλα αυτά, το πλυντήριο πιάτων μπορεί να αρχίσει να φιλοξενεί κάποια πράγματα που δημιουργούν άσχημες μυρωδιές, υπολείμματα, ακόμη και μούχλα.

Όχι μόνο δημιουργείται άσχημη μυρωδιά, αλλά το μηχάνημά σας δεν θα έχει εξίσου καλή απόδοση αν δεν είναι καθαρό. Αυτό τελικά μεταφράζεται σε πιάτα που είναι λιγότερο από καθαρά. Η λύση: Θα πρέπει να μάθετε πώς να καθαρίζετε ένα πλυντήριο πιάτων με τον σωστό τρόπο.

Με την πάροδο του χρόνου, τα σωματίδια τροφής μπορούν να συσσωρευτούν στο φίλτρο αποστράγγισης, στον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης, στο βραχίονα ψεκασμού ή αλλού στο πλυντήριο πιάτων, αναφέρει το realsimple.com. Το στάσιμο νερό ή η υγρασία μπορεί επίσης να προκαλέσει την ανάπτυξη μούχλας μέσα στο πλυντήριο πιάτων.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το πλυντήριο πιάτων σας;

Το πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το πλυντήριο πιάτων σας εξαρτάται από τη χρήση του. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να καθαρίζετε το πλυντήριο πιάτων κάθε δύο έως τέσσερις μήνες. Αν το χρησιμοποιείται συνεχώς, τότε μία φορά το μήνα.

Healthstories Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων για να μην μυρίζουν άσχημα τα πιάτα 1

Είναι ώρα να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων σας όταν υπάρχει ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω:

  • Μια μυρωδιά μούχλας
  • Τα πιάτα δεν βγαίνουν τόσο καθαρά
  • Τα πιάτα έχουν λευκά/κίτρινα κοιτάσματα υπολείμματα
  • Τα πιάτα μυρίζουν
  • Υπάρχει μια μεμβράνη στην εσωτερική επιφάνεια
  • Υπάρχει ορατή μούχλα

Τι θα χρειαστείτε για να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων

  • Ξύδι
  • Μαγειρική σόδα
  • Σαπούνι
  • Βούρτσα ή σφουγγάρι
  • Πετσέτα
  • Βούρτσα για μπουκάλια
  • Πανί καθαρισμού

Πώς να καθαρίσετε με ξύδι και μαγειρική σόδα

  • Αφαιρέστε στοιχεία. Αδειάστε το πλυντήριο πιάτων σας από όλα τα πιάτα και τα ασημικά. Εάν μπορείτε να αφαιρέσετε τα ράφια, κάντε το. Αυτό θα διευκολύνει τον καθαρισμό τους. Αν δεν είναι δυνατό, δεν πειράζει.

Healthstories Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων για να μην μυρίζουν άσχημα τα πιάτα

  • Πλύνετε τα ράφια και τη φλάντζα της πόρτας. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό με σαπούνι και μια βούρτσα για τρίψιμο για να καθαρίσετε τη σχάρα και τις φλάντζες της πόρτας. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ψεκάσετε γενναιόδωρα με ίσα μέρη ξύδι και νερό και να τρίψετε απαλά.
  • Τρίψτε τους εσωτερικούς τοίχους. Τα υπολείμματα σαπουνιού και η βρωμιά μπορούν να συσσωρευτούν στους τοίχους και την πόρτα του πλυντηρίου πιάτων από τη συνεχή χρήση. Το τρίψιμο τους με ζεστό σαπουνόνερο και ένα πανί ή βούρτσα για τρίψιμο μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά.
  • Καθαρίστε το φίλτρο του πλυντηρίου πιάτων. Η πιο συνηθισμένη αιτία οσμής του πλυντηρίου πιάτων είναι το βουλωμένο φίλτρο αποχέτευσης. Αφαιρέστε το φίλτρο και καθαρίστε το στον νεροχύτη της κουζίνας με ζεστό σαπουνόνερο —ή το μείγμα ξιδιού σας— και μια βούρτσα για μπουκάλια για να φτάσετε σε όλες τις σχισμές.

Healthstories Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων για να μην μυρίζουν άσχημα τα πιάτα

  • Καθαρίστε την αποχέτευση. Αφού αφαιρέσετε το φίλτρο, μπορείτε να καθαρίσετε την αποχέτευση του πλυντηρίου πιάτων. Αφαιρέστε τυχόν σωματίδια τροφής ή συσσωρεύσεις και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι και ζεστό νερό με σαπούνι ή το μείγμα ξιδιού σας για να το καθαρίσετε. Ξεπλύνετε και μετά τοποθετήστε ξανά το φίλτρο.
  • Εκτελέστε δύο κύκλους. Θα πρέπει να εκτελέσετε δύο ξεχωριστούς κύκλους για να καθαρίσετε πλήρως το πλυντήριο πιάτων σας — έναν με ξύδι και έναν με μαγειρική σόδα.
  • Για τον πρώτο κύκλο, τοποθετήστε ένα μπολ γεμάτο με αποσταγμένο λευκό ξύδι στην επάνω σχάρα του πλυντηρίου πιάτων και εκτελέστε έναν κανονικό κύκλο. «Στη συνέχεια, ρίξτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο κάτω μέρος του πλυντηρίου πιάτων και κάντε έναν δεύτερο κύκλο.
  • Καθαρίστε το εξωτερικό. Όσο λειτουργεί το πλυντήριο πιάτων σας, μπορείτε να καθαρίσετε το εξωτερικό. Για τον ανοξείδωτο χάλυβα, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό για ανοξείδωτο χάλυβα και σκουπίστε το με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι. Για πλαστικές ή γυάλινες επιφάνειες, σκουπίστε με ένα υγρό πανί και μια σταγόνα απορρυπαντικού, στη συνέχεια ξεπλύνετε με ένα υγρό πανί και στεγνώστε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό τζαμιών και ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι για εξωτερικούς χώρους γυαλιού.

Πώς να καθαρίσετε ένα μουχλιασμένο πλυντήριο πιάτων

Οι επαγγελματίες καθαρισμού  λένε ότι μπορείτε να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα όπως παραπάνω για να καθαρίσετε ένα μουχλιασμένο πλυντήριο πιάτων. Ωστόσο, θα πρέπει να φοράτε γάντια και μάσκα για ασφάλεια καθώς εργάζεστε. Εάν η μούχλα είναι διάχυτη, αγοράστε ειδικό καθαριστικό για τη μούχλα αντί για ξύδι, μαγειρική σόδα και σαπούνι. Επίσης, αφήστε το πλυντήριο πιάτων σας να στεγνώσει κρατώντας το ανοιχτό μετά την εκτέλεση του κύκλου. Αυτό αποθαρρύνει περαιτέρω την ανάπτυξη μούχλας.

Διαβάστε επίσης

Τα επώδυνα συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων στους άνδρες – οι φουσκάλες ίσως να είναι το μικρότερο κακό

Καλοκαιρινά προβλήματα σε αυτιά και μύτη – Χρήσιμες συμβουλές για να μην χαλάσουν οι διακοπές

5 εύκολοι τρόποι για να χάσετε 5 κιλά πριν από τον γάμο σας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.