7+1 συνήθειες για νεανικό και σφριγηλό δέρμα

Οι συναισθηματικές διαταραχές, μπορούν να κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται πέντε χρόνια μεγαλύτερο από την κανονική σας ηλικία, όπως υποστηρίζει η δερματολόγος, με έδρα τη  Νέα Υόρκη, Amy Wechsler, MD, συγγραφέας του The Mind-Beauty Connection.

Το συνεχές άγχος αυξάνει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες, η οποία προκαλεί φλεγμονή που διαλύει το κολλαγόνο. Προκαλεί επίσης, μια αλυσίδα αποκρίσεων που μπορεί να οδηγήσει σε ερυθρότητα του προσώπου και εκρήξεις ακμής. Μπορεί ο χρόνος να είναι ο βασικός εχθρός της επιδερμίδας, όμως ευτυχώς υπάρχουν τρόποι που μπορούν να καθυστερήσουν την εμφάνισή του. Άλλωστε, μην ξεχνάτε πως κάποιες μικρές συνήθειες στην καθημερινότητά σας μπορούν να φέρουν μεγάλες αλλαγές στην επιδερμίδα σας!

Αν ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές και τις εντάξεις στην καθημερινότητά σου τότε θα μπορέσεις να έχεις ονειρεμένο δέρμα για περισσότερο καιρό, αναφέρει η Amy Wechsler,.

Νερό

Μην το ξεχνάς και μην το αμελείς, αναφέρει η ειδικός. Η ενυδάτωση του οργανισμού ξεκινά από μέσα και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η συστηματική κατανάλωση νερού!

Περιορίστε το αλκοόλ

Το πολύ αλκοόλ (εκτός από βλάβες στο συκώτι,υπέρταση κλπ) μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση. Η αφυδατωμένη επιδερμίδα είναι πιο πιθανό να κάνει ρυτίδες καθώς δεν είναι τόσο ελαστική.

Περιορίστε το λοιπόν όσο μπορείτε και σε κάθε περίπτωση μην ξεπερνάτε τα όρια των συστάσεων :
-2-3 ποτήρια / ημέρα για τους άντρες
-1-2 ποτήρια / ημέρα για τις γυναίκες

Ισορροπημένη διατροφή

Το κλειδί είναι η ποικιλία. Καταναλώνετε καθημερινά τρόφιμα από όλες τις ομάδες των τροφίμων στις σωστές ποσότητες. Επιλέξτε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών/ημέρα. Τρώτε δημητριακά ολικής άλεσης,όσπρια και ξηρούς καρπούς. Αποφύγετε τα ζωικά λιπαρά και την ζάχαρη.

Δεν υπάρχει κάποιο τρόφιμο που απαγορεύεται εντελώς ούτε κάποιο άλλο με “μαγικές” ιδιότητες. Μια ισορροπημένη διατροφή παρέχει όλα τα συστατικά που είναι απαραίτητα για ένα υγιές δέρμα. Όλα τα συστατικά που η έλλειψή τους μπορεί να προκαλέσει δερματικά προβλήματα: βιταμίνες (Α,C,E,ριβοφλαβίνη.νιασίνη,πυριδοξίνη) καθώς και ιχνοστοιχεία(ψευδάργυρο,σελήνιο). Ακόμη εξασφαλίζει μια πλούσια προμήθεια αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην προστασία της επιδερμίδας από φθορές που προκαλεί το εξωτερικό περιβάλλον.

Προστασία από τον ήλιο

Οι υπεριώδης ακτίνες του ήλιου (ή του solarium), καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη,τα οποία κρατούν την επιδερμίδα λεία και απαλή. Η υπερβολική έκθεση στο υπεριώδες φως μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες,ξηρή και άγρια επιδερμίδα και,ακόμα χειρότερα,μπορεί να προκαλέσει όγκους στο δέρμα,ακόμα και καρκινικούς.

Ποτέ μην αφήνετε την επιδερμίδα σας να καεί. Χρησιμοποιείτε αντιήλικές κρέμες με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15. Προσέξτε ιδιαίτερα τα βρέφη και τα παιδιά καθώς το δέρμα τους είναι πιο ευαίσθητο στα εγκαύματα.

Ψευδάργυρος και βιταμίνες

Όχι μόνο θα βοήθησουν το ανοσοποιητικό σου, αλλά θα κάνουν και την επιδερμίδα σου να λάμπει. Πράσινα λαχανικά, όπως μπρόκολο και ψάρια όπως ο σολομός θα σε κάνιουν να νιώθεις νεότερη!

Ύπνος

Αυτό που έλεγαν πως θρέφει τα παιδιά ισχύει και για μεγαλύτερες ηλικίες. Κοιμήσου όσο περισσότερο και σωστότερα γίνεται. Όχι το να κοιμάσαι πολλές ώρες το Σαββατοκύριακο δεν είναι ο καλύτερος τρόπος…

Μαξιλαροθήκη

Κοιμήσου, αλλά πρόσεξε τα σεντόνια σου. Δυστυχώς τα σεντόνια μάς κάνουν ρυτίδες και οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες είναι η λύση για να τις αποφύγουμε.

Κολλαγόνο

Δυστυχώς, με τον καιρό ο οργανισμός μας σταματά να παράγει την ελαστίνη στο δέρμα, την ουσία που μας κρατά νέες. Ευτυχώς, πολλές τροφές, όπως το εκχύλισμα άνηθου, μας βοηθούν να παραμείνουμε σφριγηλές και λαμπερες.

Διαβάστε επίσης 

Το υαλουρονικό οξύ διορθώνει τις βλάβες στο δέρμα και από τη φωτογήρανση

Λάδι σώματος ή λοσιόν: Ποια είναι η σωστή επιλογή για λαμπερό δέρμα;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.