Λάδι σώματος ή λοσιόν: Ποια είναι η σωστή επιλογή για λαμπερό δέρμα;

Τόσο η λοσιόν σώματος όσο και το λάδι σώματος ενυδατώνουν το δέρμα. Ενώ αυτά τα δύο προϊόντα μπορεί να φαίνονται παρόμοια, υπάρχει στην πραγματικότητα μια διαφορά μεταξύ της χρήσης ενός λαδιού σώματος και μιας λοσιόν σώματος. Οι φόρμουλες ποικίλλουν μεταξύ κάθε προϊόντος, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε το κατάλληλο για τις ανάγκες περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Λάδι σώματος

«Τα έλαια σώματος είναι προϊόντα περιποίησης δέρματος που παρασκευάζονται από φυσικά έλαια, όπως jojoba, ελιά, φρούτα, σκουαλάνιο, αργκάν, ηλιέλαιο και αμυγδαλέλαιο», λέει ο Dr. Brendan Camp MD, πιστοποιημένος στη δερματολογία και τη δερματοπαθολογία. Από ελαφριά έως παχιά λάδια, υπάρχουν πολλά διαφορετικά λάδια σώματος στην αγορά. Ο Δρ Camp, συνιστά να αναζητάτε έλαια σώματος με βιταμίνες C και E επειδή αυτές οι βιταμίνες προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου. «Οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου είναι ασταθή μόρια οξυγόνου που μπορούν να συμβάλουν σε κυτταρική βλάβη και πρόωρη γήρανση», εξηγεί ο Δρ Camp.

Λοσιόν σώματος

Η προσθήκη μιας λοσιόν σώματος στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, βοηθά το σώμα σας να διατηρήσει την υγρασία. Τα δημοφιλή συστατικά στις λοσιόν σώματος περιλαμβάνουν το υαλουρονικό οξύ, το οποίο διατηρεί έναν υγιή φραγμό του δέρματος και προσελκύει την υγρασία. Για ένα πρόσθετο πλεονέκτημα, ο Alex Hushcha, εκπαιδευτικός αισθητικής στο Aveda Arts and Sciences Institute Minneapolis, λέει ότι οι λοσιόν σώματος απορροφώνται πιο εύκολα.

«Η λοσιόν σώματος έχει συνήθως και λάδια, αλλά δεν είναι μόνο λάδι. Συνήθως παίρνουν ένα μείγμα συστατικών που αγαπούν το νερό και συστατικών που αγαπούν το λάδι και τα γαλακτωματοποιούν σε μια πιο κρεμώδη ουσία», λέει ο Hushcha. Δεδομένου ότι, οι λοσιόν σώματος, συνδυάζουν λάδια και συστατικά που αγαπούν το νερό, αυτό θα ήταν ιδανικό για κάποιον που δεν του αρέσει η αίσθηση υπολειμμάτων στο δέρμα μετά την εφαρμογή λαδιού σώματος.

Οφέλη

Για απόλυτη ενυδάτωση, η χρήση ενός συνδυασμού λαδιού σώματος και λοσιόν σώματος θα σφραγίσει και θα διατηρήσει την υγρασία στο δέρμα. Τα έλαια σώματος υποστηρίζουν την ενυδάτωση και προσθέτουν μια φυσική λάμψη στο δέρμα σας. «Κάνουν την επιδερμίδα λεία, απαλή και παρέχουν λάμψη. Συστατικά σε φυσικά έλαια, όπως βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά, ενισχύουν το δέρμα», λέει ο Δρ Camp.

Για να αποτρέψετε το ξηρό δέρμα με φαγούρα, οι λοσιόν σώματος βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα. «Οι λοσιόν σώματος περιέχουν συχνά συστατικά που βοηθούν στην αποκατάσταση του δερματικού φραγμού, έτσι ώστε να συγκρατεί πιο αποτελεσματικά το νερό και να προστατεύει το σώμα από το εξωτερικό περιβάλλον», εξηγεί ο Δρ Camp.

Συμβουλές εφαρμογής

Τόσο τα λάδια σώματος όσο και οι λοσιόν είναι ασφαλή για καθημερινή χρήση. «Το χειμώνα ή όταν κάποιος έχει ιδιαίτερα ξηρό ή επιρρεπές σε έκζεμα, λάδια και λοσιόν μπορούν να εφαρμόζονται δύο φορές την ημέρα», λέει ο Δρ Camp. Μετά το ντους είναι η καλύτερη στιγμή για αποτελεσματική εφαρμογή λαδιού σώματος και λοσιόν. « Εάν χρησιμοποιείτε λάδι σώματος και λοσιόν ταυτόχρονα, εφαρμόστε πρώτα τη λοσιόν και τελευταίο το λάδι», λέει ο Δρ Camp.

Για την εφαρμογή λοσιόν σώματος, ο Hushcha συνιστά την εφαρμογή λοσιόν από τα άκρα προς τα πάνω προς το κέντρο της καρδιάς. Προτείνει να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο μετά την απολέπιση για να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα στο σώμα σας. «Βοηθάτε στην προώθηση της καλής κυκλοφορίας στο σώμα και στην ενυδάτωση αυτών των νεαρών υγιών κυττάρων του δέρματος», λέει ο Hushcha.

Συστατικά προς Αποφυγή

Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, τα αρώματα και τα απολεπιστικά σε λάδια σώματος και λοσιόν μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα. «Θα απέφευγα τα συνθετικά ή φυσικά αρώματα για ευαίσθητο δέρμα», λέει ο Hushcha. Επίσης, ορισμένες λοσιόν σώματος μπορεί να έχουν προσθέσει συστατικά που λειτουργούν ως απολεπιστικά στο δέρμα, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν ερεθισμό στο ευαίσθητο δέρμα. Ο Hushcha, προτείνει, να αποφεύγετε τα συστατικά απολέπισης εάν έχετε ανοιχτό τύπο δέρματός.

Διαβάστε επίσης 

Τι πρέπει να προσέχουμε, όταν αγοράζουμε λάδι – Πότε είναι νοθευμένο

Πώς να μειώσετε το λίπος στους γοφούς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.