5 tips για να ενισχύσετε τη δύναμη της λαβής

Η δύναμη της λαβής έχει απίστευτη σημασία και μπορεί κάποιος να μην την αντιλαμβάνεται, γιατί απλά θεωρεί δεδομένο το δυνατό κράτημα.

Μία σταθερή δυνατή λαβή, δεν είναι χρήσιμη μόνο για αθλήματα και δουλειές στο σπίτι. Η γερή λαβή διευκολύνει την καθημερινότητά μας αλλά τα τελευταία χρόνια, τα χέρια γίνονται πιο αδύναμα λόγω της χρήσης smartphone και οθονών αφής.

Για να τσεκάρετε τη δύναμη του χεριού σας, δοκιμάστε να κρατήσετε ένα βαρύ αντικείμενο, όπως ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο, και περιστρέψτε το. Επιπλέον, δοκιμάστε να πάτε σε θέση ώθησης και να υποστηρίξετε το βάρος σας με τα χέρια και τους καρπούς σας. Εάν δυσκολεύεστε με κάποιο από αυτά, θα πρέπει να σκεφτείτε την προπόνηση λαβής.

Δείτε κάποιες εύκολες τακτικές για να ενισχύσετε την δύναμη της λαβής:

1. Μεταφορά αντικειμένων

Μεταφέρετε ένα βαρύ αντικείμενο σε κάθε χέρι κατά το περπάτημα για να δουλέψετε τη λαβή καθώς και τον πυρήνα, τα χέρια, τους ώμους και την πλάτη. Ξεκινήστε με kettlebells ή βάρη που να είναι τόσο βαριά που θα σας αναγκάσει να περπατήσετε πιο γρήγορα προς τον προορισμό σας.

2. Κρεμαστείτε

Προσπαθήστε να κάνετε έλξεις του σώματος. Κρεμαστείτε ξεκινώντας με pull up για 10 δευτερόλεπτα μέχρι να φτάσετε σταδιακά έως και το ένα λεπτό. Η άσκηση απαιτεί δύναμη λαβής για τον έλεγχο του βάρους του σώματος και είναι καλό για τους ώμους, το άνω μέρος της πλάτης και τον πυρήνα.

3. Περπατήστε στα τέσσερα

Μια άλλη λειτουργική άσκηση, περιλαμβάνει το περπάτημα κατά μήκος του εδάφους στα τέσσερα. Πιέζετε στο έδαφος – χρησιμοποιώντας τα χέρια, τα δάχτυλα και τους καρπούς σας – για να ωθήσετε ολόκληρο το σώμα σας προς τα εμπρός.

4. “Πειράξτε” το κωπηλατικό

Βάλτε μία πετσέτα στη λαβή της κωπηλατικής μηχανής. Πρέπει να κρατιέστε πιο σφιχτά, έτσι όλοι οι μύες στο χέρι αναγκάζονται να δουλέψουν πολύ πιο σκληρά.

5. Κάντε ειδικές ασκήσεις για τη λαβή

Κάντε περιστασιακά ασκήσεις για τη λαβή σας. Π. χ. πιέστε μια μπάλα του τένις για πέντε δευτερόλεπτα για δέκα φορές στη σειρά. Ισομετρικές ασκήσεις όπως αυτή, όπου οι μύες συστέλλονται αλλά δεν υπάρχει κίνηση, είναι πιο ασφαλείς για άτομα με αρθρίτιδα και άλλα προβλήματα στις αρθρώσεις.

 

Διαβάστε επίσης

Πρέπει να ξεφλουδίζουμε τα καρότα;

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού θα υποβληθεί σε επέμβαση στη Βοστώνη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.