Τραγωδία στα Τέμπη: Ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού θα υποβληθεί σε επέμβαση στη Βοστώνη

Σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Βοστώνη βρίσκεται εδώ και καιρό ο 21χρονος Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, στα Τέμπη.

Ο 21χρονος την επόμενη εβδομάδα θα υποβληθεί σε χειρουργείο, όπως ανακοίνωσε ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας, κ. Λουκάς Αποστολίδης, ο οποίος πήγε το μεσημέρι της Τετάρτης 29/11 στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών για την τραγωδία στα Τέμπη από τον εφέτη ανακριτή.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, ο Γεράσιμος ως πολυτραυματίας δίνει τιτάνιες μάχες για να κρατηθεί στη ζωή και παραμένει εδώ και σχεδόν 9 μήνες διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι με ειδική πτήση μέσω της 110 Π.Μ. Λάρισας και συνοδευόμενος από ομάδα επιστημονικού προσωπικού, ο 21χρονος είχε πετάξει στις 18 Νοεμβρίου για τις ΗΠΑ.

Ιατρικό, αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό από τις ΗΠΑ, είχε βρεθεί στην πόλη της Λάρισας, όπου ξεκίνησε με επιτυχία η προετοιμασία του Βολιώτη φοιτητή, του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας, κι έτσι μετά ταξίδεψε για την Βοστώνη, προκειμένου να νοσηλευτεί σε ένα εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης.

Ο νεαρός Βολιώτης λόγω σπουδών ταξίδευε για τη Θεσσαλονίκη, όταν το βράδυ της σιδηροδρομικής τραγωδίας τραυματίστηκε σοβαρά και έκτοτε νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Εδώ και σχεδόν 9 μήνες, δίνει τη μάχη του για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ για μερικές ημέρες είχε μεταφερθεί σε Κέντρο της Γερμανίας.

Διαβάστε επίσης

Το σχέδιο του Υπ. Υγείας για το Τραύμα σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο

Τι απαντά το νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» για τη βλάβη στο σύστημα θέρμανσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.