6+1 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να γυμνάζεστε περισσότερο

Η καθιστική ζωή και η έλλειψη άσκησης αφήνουν τα σημάδια τους στο σώμα μας. Πώς, λοιπόν, θα καταλάβετε ότι είναι καιρός να γυμνάζεστε περισσότερο, να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο σε κάποιο σπορ ή πρόγραμμα γυμναστικής; Η γυμναστική δεν βοηθά μόνο στο αδυνάτισμα. Τα οφέλη της για τη σωματική και την ψυχική υγεία είναι πολλαπλά και δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολλές ώρες την ημέρα για να τα απολαύσετε, αναφέρουν οι ειδικοί.

6+1 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να γυμνάζεστε περισσότερο

Αρρωσταίνεις συχνά

Νιώθεις ότι φέτος έχεις αρρωστήσει περισσότερες φορές; Αν ναι, τότε το ανοσοποιητικό σου σύστημα χρειάζεται ενίσχυση και ένας από τους τρόπους να το πετύχεις είναι να αυξήσεις τα επίπεδα της σωματικής σου δραστηριότητας. Οι ειδικοί λένε ότι η τακτική άσκηση βοηθά στο να απομακρύνεις επιβλαβείς ιούς και βακτήρια από τους πνεύμονές σου και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα των αντισωμάτων και των λευκών αιμοσφαιρίων. Με απλά λόγια, πρέπει να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε άμεσα, καθώς η καθημερινή άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό και μειώνει τις πιθανότητες να αρρωστήσεις.

Έχεις απότομες αλλαγές στη διάθεση

Όπως αναφέρει η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία, υπάρχει ισχυρή σύνδεση μεταξύ της άσκησης και της ψυχολογικής σου κατάστασης. Επομένως, οι εναλλαγές της διάθεσής σου μπορεί να οφείλονται στο πόσο δραστήριος/α ήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν αντιμετωπίζεις έντονες και ξαφνικές διακυμάνσεις, σκέψου το ενδεχόμενο να αυξήσεις (έστω και λίγο) τα καθημερινά επίπεδα της φυσικής σου δραστηριότητας. Ξεκινήστε να γυμνάζεστε, για να παραμείνει το μυαλό ήρεμο και να αντιδρά πιο ορθολογικά στις καθημερινές πιέσεις.

Νιώθεις τις αρθρώσεις σου δύσκαμπτες

Οι πόνοι στις αρθρώσεις δεν είναι πάντα συνέπεια του χρόνου που περνά. Η έλλειψη τακτικής άσκησης και το ότι κάθεσαι 8 ώρες συνεχόμενα μπορεί να είναι η αιτία πίσω από τον πόνο στα γόνατα και τις δύσκαμπτες αρθρώσεις. Η καθημερινή άσκηση θα δυναμώσει τους μύες γύρω από τις αρθρώσεις και τα οστά και θα σου προσφέρει σε μικρό διάστημα ανακούφιση.

Νιώθεις συνέχεια άγχος

Το καθημερινό άγχος τείνει να αυξάνεται όσο περνούν τα χρόνια, αυξάνονται οι υποχρεώσεις και η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο απαιτητική.Η ανάγκη να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητα κάνει το άγχος ένα ασήκωτο και ανεξέλεγκτο βάρος στους ώμους μας, το οποίο αποτελεί βέβαια και αιτία πολλών ασθενειών.

Και η λύση που βρίσκεται; Μα φυσικά στην άσκηση! Ξεκινήστε να γυμνάζεστε! 20 – 30 λεπτά σωματικής άσκησης, ακόμη και ένα απλό περπάτημα, για 3-4 φορές την εβδομάδα αρκούν για να μειώσουν το άγχος και το στρες από τη ζωή μας.

Δεν κοιμάσαι καλά

Σύμφωνα με έρευνες, άτομα που ασκούνται συστηματικά έχουν καλύτερη ποιότητα ύπνου ενώ κοιμόντουσαν κατά 1 ώρα και 15’ περισσότερο και καλύτερα από όσους δεν ασκούνταν.
Αν λοιπόν, ο στόχος είναι ο καλύτερος ύπνος τότε η ημερήσια άσκηση είναι απαραίτητη.

Νιώθεις συνεχώς κούραση

Ένα σώμα που δεν κινείται, αδρανεί και δεν αιματώνεται καλά με αποτέλεσμα να γίνεται νωχελικό, κάτι που καθημερινά και από πολλούς μεταφράζεται ως κούραση και κόπωση.

Το πεπτικό σου σύστημα υπολειτουργεί

Η χώνεψη γίνεται όλο και πιο δύσκολη, το κάθε φαγητό σου το νιώθεις σαν πέτρα στο στομάχι ενώ η δυσκοιλιότητα είναι συχνό φαινόμενο; Τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε άμεσα να γυμνάζεστε.

Ένα μισάωρο περπάτημα ή τρέξιμο είναι ικανά να επιταχύνουν τους παλμούς και τον ρυθμό της αναπνοής πράγμα που βελτιώνει την σύσπαση των μυών του εντέρου ενώ η Yoga, το Pilates, ο χορός, το κολύμπι, το ποδήλατο θα σε βοηθήσουν στην καλύτερη χώνεψη των τροφών.

Διαβάστε επίσης 

Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να γυμνάζεστε, για να χάσετε βάρος;

Γιατί καταστρέφονται τα ρούχα μέσα στην ντουλάπα;

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.