Γιατί καταστρέφονται τα ρούχα μέσα στην ντουλάπα;

Πολλές φορές έχει συμβεί να παίρνεις ένα ρούχο από την ντουλάπα σου και αυτό να είναι κατεστραμμένο. Αναρωτιέσαι γιατί κάτι τέτοιο να συμβαίνει; Κι όμως υπάρχουν πολλοί λόγοι που αυτό γίνεται. Ας δούμε μερικούς…

Τα λάθη που κάνουμε

Αρχικά, όταν παραλαμβάνεις ένα ρούχο από το καθαριστήριο το αφήνεις στην πλαστική θήκη με την οποία ήρθε. Αυτό είναι κάτι που οι περισσότεροι κάνουμε, αλλά πρόκειται για ένα μεγάλο λάθος! Γιατί; Επειδή έτσι μπορεί μικροοργανισμοί και στοιχεία από τα χημικά που χρησιμοποιούνται να παραμένουν πάνω στο ρούχο καταστρέφοντας τις ίνες, τις ραφές και τέλος τα υφάσματα!
Έπειτα, διπλώνεις ή κρεμάς εκείνα που δεν πρέπει! Όταν μιλάμε για ένα δερμάτινο παντελόνι ή σακάκι καλό είναι να μην το αποθηκεύεις μαζί με άλλα σε συρτάρια και ράφια για να γλιτώσεις από σημάδια, σκισίματα και παρόμοιες φθορές. Αν μιλάμε τώρα για το μάλλινο πουλόβερ σου ξανασκέψου πώς θα το κρεμάσεις γιατί διαφορετικά θα ξεχυλώσει και θα χάσει την όμορφη φόρμα του.
Δεν κλείνεις τα φερμουάρ! Ακόμα και στο πλυντήριο. Θυμίσου το κάθε φορά γιατί με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσεις άλλα ρούχα από τραβήγματα. Επίσης, θυμίσου να κλείνεις τα φερμουάρ σε τσάντες και παπούτσια όταν δεν τα χρησιμοποιείς για να μην χάνουν το σχήμα τους!
Και μιας και μιλήσαμε για τσάντες ας δούμε πώς τις αποθηκεύεις. Σίγουρα τις κρεμάς πίσω από την πόρτα ή μέσα στη ντουλάπα. Το ίδιο κάνουμε όλες, αλλά όπως φαίνεται καλύτερα να σταματήσουμε. Με τον καιρό τα λουριά της χαλαρώνουν, ξεραίνονται και χάνουν το σχήμα, την ομορφιά και την αντοχή τους…
Όσον αφορά στα παπούτσια σου, παραδέξου πως δεν τα καθαρίζεις συχνά. Και μπορεί όταν καλοκαιριάζει, οι βροχές να μειώνονται, αλλά η σκόνη, οι βρωμιές και όλα τα άλλα με τα οποία έρχονται σε επαφή τα αγαπημένα μας υποδήματα δεν χάνονται! Οπότε καλό είναι με ένα μαντηλάκι να τα καθαρίζεις πριν τα αφήσεις στην άκρη, αν θέλεις φυσικά να παραμείνουν το χρώμα και η υφή τους λαμπερά και ζωντανά!

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.