Wall Pilates: Αυτή η άσκηση αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα της μέρας μας

Η άσκηση αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα της εβδομάδας, της κάθε μέρας μας και ούτω καθεξής, ειδικά αν τον τελευταίο καιρό η διατροφή μας… έχει ξεφύγει λίγο! Εάν αναζητάτε μια χαλαρή ρουτίνα προπόνησης – ή απλώς μια ρουτίνα Pilates για αρχάριους που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι – ο νέος σύμμαχος είναι ο… τοίχος. «Το Wall Pilates είναι μια εξαιρετική προπόνηση για όλο το σώμα, χαμηλής έντασης και ασφαλής για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης, που βοηθά στη σταθερότητα, την ισορροπία, τη δύναμη και τον έλεγχο», λέει η Callie Jardine, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Pilates και δημιουργός του Sweaty Studio.

Τι είναι το Wall Pilates και πώς θα το κάνετε

Το Wall Pilates είναι ένας από τους πολλούς τρόπους για να μιμηθείτε το Reformer Pilates στο σπίτι. «Ο τοίχος προορίζεται να μιμείται τη μπάρα ποδιών του κρεβατιού reformer και θα εμπλουτίσει τη ρουτίνα των ασκήσεων στο στρώμα», εξηγεί η Jardine. «Επειδή τα πόδια σας είναι συνήθως ανυψωμένα κατά τη διάρκεια αυτής της προπόνησης, μπορεί να παρουσιάσετε αυξημένη κυκλοφορία, βελτιωμένη πέψη/ύπνο και μείωση των μυϊκών κραμπών, κάτι που θα σας κάνει να νιώσετε υπέροχα!». Παράλληλα θα έχετε όλα τα άλλα οφέλη της άσκησης Pilates.

Πώς ακριβώς θα κάνετε Pilates σε έναν τοίχο; Η Jardine προτείνει μια προπόνηση 15 λεπτών για αρχάριους που μπορείτε να παρακολουθήσετε από το κανάλι της στο YouTube παρακάτω:

Θα χρειαστείτε ένα στρωματάκι γιόγκα ή πιλάτες και έναν τοίχο, ενώ πριν ξεκινήσετε απαιτείται καλή προθέρμανση.

Διαβάστε επίσης

Υπ. Υγείας: Ημερίδα με τίτλο «Βιωσιμότητα και Ανθεκτικότητα του Συστήματος Υγείας στην Ελλάδα»

Στ. Κυριακίδου για τη λήξη έκτακτης ανάγκης για κορωνοϊό: «Έπειτα από 38 μήνες μπορούμε να προχωρήσουμε»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.