Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τα σεντόνια σας

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά πλένετε τα σεντόνια, η αίσθηση φρεσκάδας ξεθωριάζει μετά τις πρώτες νύχτες. Υπάρχουν γενικοί κανόνες πλυσίματος ρούχων για σχεδόν κάθε ύφασμα στο σπίτι σας – συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών σουτιέν και των τζιν – αλλά επικρατεί σύγχυση όταν πρόκειται για το πλύσιμο των σεντονιών. Πόσο συχνά πρέπει πραγματικά να καθαρίζονται;

Η συχνότητα με την οποία πρέπει να πλένετε τα σεντόνια σας είναι ανάλογη με την εποχή και τις νυχτερινές σας συνήθειες, λέει στο realsimple.com η Tricia Rose, ιδρύτρια της εταιρείας κλωστοϋφαντουργικών Rough Linen.

«Το επίπεδο του ιδρώτα σας, το τι φοράτε στο κρεβάτι και το αν τσιμπολογάτε ή όχι στο κρεβάτι επηρεάζουν το πόσο γρήγορα λερώνονται τα σεντόνια σας», λέει η Rose.

«Τα σεντόνια μιας γυναίκας που κοιμάται με πιτζάμες κατά τη διάρκεια μιας δροσερής άνοιξης είναι διαφορετικά από τα σεντόνια μια αθλητικής έφηβης που κοιμάται με το σορτάκι και το κοντό μπλουζάκι ένα ζεστό καλοκαίρι».

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη: πόσα άτομα κοιμούνται στο εν λόγω κρεβάτι κάθε βράδυ. «Αν μοιράζεσαι το κρεβάτι, έχει διπλάσια φθορά», λέει η Rose.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε πραγματικά τα σεντόνια σας

Ως γενικός εμπειρικός κανόνας, η Rose συστήνει την εβδομαδιαία πλύση για να είναι, να δείχνουν και να μυρίζουν τα σεντόνια σας να δείχνουν όσο πιο φρέσκα γίνεται.
«Μία φορά την εβδομάδα είναι στάνταρ», λέει. «Πολλά αφήνονται στην προσωπική προτίμηση, αλλά μόλις αισθανθείτε ότι τα σεντόνια σας δεν έχουν φρεσκάδα και ωραία μυρωδιά, είναι η καλύτερη στιγμή για να τα πλύνετε».

Είναι πολύ σημαντικό να λάβετε υπόψη το ύφασμα στο οποίο κοιμάστε, καθώς τα βαμβακερά σεντόνια διαφέρουν στη φροντίδα σε σύγκριση με αυτά που κατασκευάζονται από λινό. Τα λευκά είδη απαιτούν λιγότερο συχνό πλύσιμο από το βαμβάκι, επειδή το ανθεκτικό ύφασμα απωθεί τη βρωμιά και μπορεί να καθαριστεί εύκολα με ένα τίναγμα ή με το χέρι σας.

Και τα σεντόνια σας δεν είναι το μόνο εξάρτημα κλινοσκεπασμάτων που χρειάζεται κανονικό πλύσιμο.

Η Rose συμβουλεύει τακτικές, εβδομαδιαίες πλύσεις και για τις μαξιλαροθήκες.

Όσον αφορά τα παπλωματοθήκες, η Rose προτείνει να χαλαρώσετε στις συνήθεις πλύσεις, καθώς ένα πάπλωμα απλά σκεπάζει το σώμα σας και φθείρεται ή λερώνεται πολύ λιγότερο από τα σεντόνια και μπορεί να είναι μια πραγματική ταλαιπωρία για να το ξαναβάλετε.

Διαβάστε επίσης

Κινητοποίηση ενόψει εποχικής γρίπης – Τα παυσίπονα με το σταγονόμετρο

Τι αποκαλύπτουν οι ρυτίδες για την υγεία μας

Ο λόγος που πρέπει οπωσδήποτε να πλένετε τα ολοκαίνουργια σεντόνια σας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.