Ο λόγος που πρέπει οπωσδήποτε να πλένετε τα ολοκαίνουργια σεντόνια σας

Αντισταθείτε και μην χρησιμοποιήσετε τα ολοκαίνουργια σεντόνια που μόλις αγοράσατε και περιμένετε να τα στρώσετε, αφού τα πλύνετε στο πλυντήριο.

Άλλωστε, όλα τα λευκά είδη πρέπει πρώτα να τα πλένετε στο πλυντήριο πριν τα στρώσετε στο κρεβάτι.

Πρέπει να θυμάστε ότι παρόλο που το ολοκαίνουργιο σεντόνια σας δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ, είναι απαραίτητο να πλυθούν ριν έρθουν σε επαφή με το δέρμα σας. Διαφορετικά, μπορεί να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα υγείας.

Γιατί πρέπει να πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια

Είναι πραγματικά απαραίτητο να πλένετε τα νέα σας σεντόνια πριν τα χρησιμοποιήσετε; Σύμφωνα με τους ειδικούς, ναι, είναι απολύτως.

«Με αυτόν τον τρόπο, αφαιρείτε τη σκόνη και τη βρωμιά που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί στο εργοστάσιο ή στο ράφι του καταστήματος», εξηγεί ο Christian Alexander, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nest Bedding στο marthastewart.com. Aυτά τα αλλεργιογόνα μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος, επομένως θα θελήσετε να τα καθαρίσετε για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα υγείας.

Πώς να πλένετε τα νέα σεντόνια

Όταν πλένετε τα νέα σας σεντόνια για πρώτη φορά, οι ειδικοί συνιστούν να διαβάσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Δεδομένου ότι διαφορετικά υλικά απαιτούν διαφορετική φροντίδα, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι τα σεντόνια σας καθαρίζονται με τον σωστό τρόπο.

Εάν δεν υπάρχουν βήματα που περιγράφονται για να ακολουθήσετε, πλύνετε τα σεντόνια σας με όσο το δυνατόν πιο ζεστό νερό, καθώς αυτό θα σκοτώσει τα μακρόβια βακτήρια και τα μικρόβια. Πλύνετε τα με ζεστό νερό, ειδικά εάν το ύφασμα είναι ιδιαίτερα φωτεινό. Με αυτόν τον τρόπο, το χρώμα θα παραμείνει ζωηρό .

Επίσης, λένε, να πλένετε τα σεντόνια χωριστά από τα άλλα αντικείμενα στο φορτίο των ρούχων σας, καθώς το μακρύ ύφασμα μπορεί να μαζεψει στο πλυντήριο. Το να τα πετάτε μαζί με άλλα αντικείμενα, όπως πετσέτες, ενδέχεται να μην έχει ως αποτέλεσμα τον καλύτερο δυνατό καθαρισμό. Ο Alexander προτείνει να κοιτάξετε και τα νέα σας σεντόνια, καθώς ορισμένα σετ απαιτούν συγκεκριμένα απορρυπαντικά .

Πώς να στεγνώσετε τα καινούργια σας σεντόνια

Η διαδικασία στεγνώματος είναι αρκετά απλή: Πετάξτε τα στο στεγνωτήριο (αν έχετε) μόλις τελειώσει ο κύκλος πλύσης για να αποφύγετε την ανάπτυξη μούχλας ή την οσμή. Ο Alexander προτείνει μεσαίες ή χαμηλές ρυθμίσεις. Χαμηλότερη θερμοκρασία θα διατηρήσει την ποιότητά τους. Αν δεν έχετε στεγνωτήριο, τότε απλώστε τα στον ήλιο για να είναι εξαιρετικά φωτεινά και ωραία στην αφή.

Διαβάστε επίσης

Σημάδια ότι έχετε λίγο ή πολύ κάλιο – Που αλλού, εκτός από τις μπανάνες, το βρίσκουμε

Ο Δημήτρης, το ψάξιμο των υπόλοιπων φαρμακάδων και η Eurovision

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.