3 αερόβιες ασκήσεις στο σπίτι χωρίς εξοπλισμό

Με τον όρο αερόβια ή καρδιαγγειακή άσκηση ή αλλιώς cardio ονομάζουμε το είδος της άσκησης που κινητοποιεί τόσο το μυοσκελετικό όσο και το καρδιαγγειακό και το αναπνευστικό σύστημα. Σήμερα θα δούμε 3 αερόβιες ασκήσεις στο σπίτι χωρίς εξοπλισμό.

Οι ασκήσεις 

Τρέξιμο επί τόπου

Πώς να την εκτελέσετε:Σταθείτε με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων και τα χέρια στο πλάι.Σηκώστε ένα γόνατο προς το στήθος σας κατεβάστε και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.Συνεχίστε εναλλάξ τα πόδια, κουνώντας και τα χέρια σας ταυτόχρονα όπως κάνουν οι δρομείς στο τρέξιμο δίνοντας ρυθμό στην κίνηση σας.Η ίδια η άσκηση μπορεί να γίνει και σε γρήγορο ρυθμό για κάποιον πιο προχωρημένο. Επαναλήψεις: τουλάχιστον για ένα λεπτό.

Jumping Jacks

Πώς να την εκτελέσετε:Για να κάνετε αυτή την άσκηση, σταθείτε σε μια επίπεδη επιφάνεια, κρατώντας την πλάτη σας ευθεία.Στη συνέχεια, πηδήξτε κουνώντας και ανοιγοκλείνοντας ταυτόχρονα χέρια και πόδια.Πρόκειται για μια άσκηση που απαιτεί ταχύτητα, ευκινησία και συντονισμό.Επαναλήψεις: γύρω στις 20 επαναλήψεις.

Πυξ λαξ

Πώς να την εκτελέσετε:Σταθείτε στο έδαφος με τα πόδια στο άνοιγμα των ποδιών.Σηκώστε το ένα πόδι ψηλά κλοτσώντας προς τα πάνω με τα δάχτυλα του ποδιού και ταυτόχρονα εκτελέστε γροθιά με το αντίθετο χέρι.Το πόδι που μένει στο έδαφος μπορείτε να το λυγίσετε ελαφρώς όταν σηκώνεται το άλλο πόδι για να έχετε την ευχέρεια να εκτελέσετε μεγαλύτερο άνοιγμα. Εκτελέστε την άσκηση εναλλάσσοντας αντίθετο χέρι με αντίθετο πόδι. Επαναλήψεις: τουλάχιστον 20 επαναλήψεις.

 

Διαβάστε επίσης

ΠΕΦ: Μεταβολή προϋπολογισμού σε βάρος των οικονομικών φαρμάκων, δεν θα γίνει αποδεκτή

Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος για προσωπικό γιατρό: Ναι μεν αλλά…

Οι Γιατροί του Κόσμου στη Χάλκη για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις των κατοίκων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.