Δεν χάνεις το λίπος στην κοιλιά σου; Δες 3 λόγους που συμβαίνει αυτό

Η αλήθεια είναι πως τον χειμώνα τρώμε περισσότερο και υποκύπτουμε και πιο συχνά στους γλυκούς πειρασμούς. Για παράδειγμα, θα έχετε κι εσείς παρατηρήσει πως τον χειμώνα τρώμε περισσότερες σοκολάτες σε σχέση με το καλοκαίρι. Ωστόσο, για πολλούς τα αποτελέσματα από τις διατροφικές “ατασθαλίες” έρχονται και κάθονται στην κοιλιά.

Μπορεί, λοιπόν, να κάνετε εξαντλητικές προπονήσεις ή να αφήνετε στην άκρη τους πειρασμούς και να ξεκινάτε μία ισορροπημένη διατροφή, όμως, βλέπετε πως δεν έχετε αποτέλεσμα. Και το λίπος στην κοιλιά παραμένει.

Ας δούμε παρακάτω για ποιους άλλους 3 λόγους συμβαίνει αυτό. Αφού πρώτα αφαιρέσουμε την περίπτωση της κακής διατροφής με λιπαρά, αλάτι και κατανάλωση αλκοόλ και αναψυκτικών που είναι από τα “στανταράκια” ως παράγοντες.

Έχετε έλλειψη από μαγνήσιο

Τα σώματά μας απαιτούν μαγνήσιο για περισσότερες από 300 χημικές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης σταθερού καρδιακού ρυθμού και ρύθμισης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Εκτός από τα οφέλη για την υγεία, αυτό το θρεπτικό συστατικό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και λίπους στην κοιλιά.

Τι να κάνετε: Τρώτε περισσότερα πλούσια σε μαγνήσιο τρόφιμα, όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα φασόλια και τα καρύδια ή μιλήστε με το γιατρό σας για τη λήψη συμπληρώματος.

Κάνετε λάθος προπόνηση

Ένα 45λεπτο τρέξιμο με σταθερό ρυθμό μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος στην αρχή, αλλά σύντομα ο μεταβολισμός σας θα προσαρμοστεί και θα σταματήσετε να καίτε θερμίδες από τη στιγμή που θα κατεβείτε από τον διάδρομο. Ένας καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς; Η προπόνηση με βάρη.

Τι να κάνετε: Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα με κάθε είδους άσκηση, όπως τρέξιμο, κολύμπι, ποδηλασία ή κωπηλασία, καθώς και ασκήσεις σωματικής δύναμης.

Δεν κοιμάστε αρκετά

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες ειδικά αν προσπαθείτε να χάσετε λίπος. Οι γυναίκες που κοιμόντουσαν πέντε ή λιγότερες ώρες κάθε βράδυ είχαν 32% περισσότερες πιθανότητες να πάρουν κιλά σε διάστημα 16 ετών. Επιπλέον, όταν οι γυναίκες είχαν τέσσερις ώρες ύπνου αντί για οκτώ, κατανάλωναν περισσότερες από 300 επιπλέον θερμίδες την ημέρα, κυρίως από λιπαρά τρόφιμα. Γιατί; Ο μειωμένος ύπνος προκαλεί αύξηση της ορμόνης που ονομάζεται γκρελίνη και η οποία διεγείρει την όρεξη

Τι να κάνετε: Οι ειδικοί συνιστούν 7-9 ώρες ύπνου τη νύχτα. Για να εξασφαλίσετε την ποιότητα του ύπνου, αφαιρέστε τις ηλεκτρικές συσκευές από την κρεβατοκάμαρα. Κρατήστε το δωμάτιό σας δροσερό, αποφύγετε την καφεΐνη μετά το δείπνο και προσπαθήστε να διατηρήσετε το ίδιο πρόγραμμα ύπνου.

Πηγή: Healthline.com

Διαβάστε επίσης

Πρώτος θάνατος από τον ιό Lassa στη Βρετανία – Χαρακτηρίζεται δυνητική πανδημία

Δείτε πού θα κάνετε δωρεάν rapid test το Σάββατο από τον ΕΟΔΥ

EΜΑ: Στο μικροσκόπιο αναφορές για διαταραχές σε γυναίκες, μετά από εμβολιασμό με mRNA

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.