Πού θα δοκιμάσεις Railbiking, την απόλυτη εμπειρία ποδηλασίας πάνω σε παλιές ράγες τρένου

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να κάνετε ποδηλασία πάνω σε παλιές σιδηροδρομικές ράγες; Περίεργη; Ναι. Αλλά σίγουρα συναρπαστική μιας και σε αυτή την περίπτωση εκτός από την άθληση που σου προσφέρει η ποδηλατάδα έχεις την ευκαιρία να απολαμβάνεις τη συναρπαστική θέα του τοπίου. Μιας και η Railbiking in Greece έχει κάνει μια προσεκτική επιλογή τοποθεσιών.

Για παράδειγμα, μπορείς να απολαύσεις την ποδηλατάδα σου πάνω στις παλιές ράγες του τρένου, στην Κακιά Σκάλα έχοντας μοναδική θέα στον Αργοσαρωνικό σε συνδυασμό με την άγρια ομορφιά του μέρους και τις μυθικές του ιστορίες, όπως εκείνη του Σκίρωνα.

Ποδηλασία πάνω σε παλιές γραμμές του τρένου

Αυτή τη συναρπαστική πραγματικά εμπειρία προσφέρει το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Railbiking in Greece, το οποίο πρώτο κάνει πράξη στην Ελλάδα το railbiking tour, δηλαδή τον σιδηροδρομικό ποδηλατοτουρισμό.

Το railbiking/τραινοποδήλατο αποτελεί συνδυασμό ποδηλάτου και σιδηρόδρομου με φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο. Συνδυάζει την άθληση, την αναψυχή και την γνώση και παράλληλα πετυχαίνει τη διάσωση και αξιοποίηση εγκαταλειμμένων σιδηροδρομικών δικτύων, σε τόπους με φυσική ομορφιά και σημαντικά αξιοθέατα όπου η πρόσβαση -συνήθως- με το αυτοκίνητο είναι αδύνατη.

Εναλλακτικός τουρισμός

Ο σιδηροδρομικός ποδηλατοτουρισμός, αφορά μία δημοφιλή δραστηριότητα εναλλακτικού τουρισμού, ιδιαίτερα φιλική για όλη την οικογένεια, όλες τις ηλικίες, αλλά και τα Άτομα με αναπηρία.

Έδρα της Railbiking in Greece είναι τα Μέγαρα. Οι άνθρωποι της εταιρείας -κατόπιν συνεννόησης- θα σας περιμένουν στον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό των Μεγάρων, όπου αρχικά θα ενημερωθείτε για τη διαδρομή, και τα όσα θα δείτε, αλλά και για τη συμβολή του σιδηρόδρομου στη βιομηχανική ιστορία της περιοχής.

Στη συνέχεια θα καθίσετε αναπαυτικά στις θέσεις σας, για ν’ ακολουθήσει μια σύντομη επίδειξη χειρισμού του δρεζινοποδηλάτου -που είναι σταθεροποιημένο με τέσσερις ρόδες στις ράγες- και για το οποίο δεν απαιτείται ισορροπία, όπως στα κλασικά ποδήλατα. Η λειτουργία του είναι απολύτως ασφαλής, ωστόσο για κάθε ενδεχόμενο υπάρχει μηχανισμός άμεσης ακινητοποίησης. Όσο για την ταχύτητα που αναπτύσσει, είναι ίδια με τα συμβατικά ποδήλατα.

Το μήκος τη διαδρομής που θ’ ακολουθήσετε αγγίζει τα 7,5 χλμ., 15 χλμ συνολικά με την επιστροφή στα Μέγαρα, και είναι ιδιαίτερα βατή, χωρίς ανηφόρες και δυσκολίες στο πεντάλ. Στις στάσεις που πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένα σημεία, με παγκάκια και θέα, οι άνθρωπο της Railbiking in Greece θ’ απαντήσουν σε κάθε απορία σας. Η δράση διαρκεί 2 με 2,5 ώρες.

Φωτό Facebook Railbiking in Greece

Διαβάστε επίσης

Σήμερα το βράδυ εκπνέει η προθεσμία για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 – Ποιοι εξαιρούνται από το πρόστιμο

Οι 4 μεγάλοι κίνδυνοι στα γεννητικά όργανα των αγοριών που πρέπει να γνωρίζετε

Εντυπωσιάζει η δύναμη ψυχής αυτής της γυναίκας που διαγνώστηκε σε νεαρή ηλικία με Λύκο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.