Εσύ πώς κοιμάσαι; Η στάση σου στον ύπνο αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά σου

Εσύ πώς κοιμάσαι; Μπρούμυτα; Ανάσκελα; Δεν έχεις συγκεκριμένη στάση στον ύπνο; Κι, όμως, σύμφωνα με σχετικές μελέτες, ο τρόπος που κοιμάστε είναι πολλά παραπάνω από μία στάση ύπνου. Μπορεί να αποκαλύψει πολλά στοιχεία για τον χαρακτήρα σας.

Συγκεκριμένα, όπως εξηγούν οι ερευνητές, η στάση η οποία επιλέγουμε να κοιμηθούμε -για την ακρίβεια, η θέση που παίρνουμε, λίγο πριν μας πάρει για τα καλά ο ύπνος – αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα μας και πώς διαχειριζόμαστε καταστάσεις ή συμπεριφερόμαστε στην καθημερινότητά μας.

Δείτε, λοιπόν, παρακάτω κάποιες από τις βασικές στάσεις ύπνου, βρείτε ποια είναι η δική σας και μάθετε, αρκετά για τον χαρακτήρα σας.

Εμβρυϊκή στάση

Είναι η πιο δημοφιλής στάση, αφού σύμφωνα με Βρετανική μελέτη το 41% των ανθρώπων, κοιμάται με αυτόν τον τρόπο. Τι αποκαλύπτει: Έναν άνθρωπο που μπορεί να μοιάζει δυναμικός, στην πραγματικότητα όμως, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος. Επίσης, η στάση αυτή υποδηλώνει το αίσθημα ασφάλειας, που έχει ανάγκη να νιώθει. Η εμβρυακή στάση είναι περισσότερο δημοφιλής στις γυναίκες.

Δεξί ή αριστερό πλευρό;

Σύμφωνα με σχετική μελέτη, το αριστερό πλευρό το προτιμούν ηλικίες, κυρίως 45 έως 54 ετών. Το δεξί, πάλι, το προτιμούν νεότερες ηλικίες, αλλά και οι καπνιστές.

Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα της καούρας. Αντίθετα, η δεξιά πλευρά είναι καλύτερη για μία έγκυο γυναίκα, καθώς μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του αίματος και των θρεπτικών ουσιών που φτάνουν στον πλακούντα και στο έμβρυο. Επίσης, αν κοιμάστε με το δεξί πλευρό, είναι καλύτερο για την καρδιά σας, επειδή δεν της προσθέτει καμία πίεση βαρύτητας.

Μπρούμυτα

Κι, όμως, θα περίμενε κανείς ότι θα ήταν μία δημοφιλής στάση ύπνου, αλλά μόλις το 7% των ερωτηθέντων σε σχετική έρευνα απάντησε ότι κοιμάται με αυτόν τον τρόπο. Τι αποκαλύπτει: Τα άτομα αυτά είναι παρορμητικά, ιδιαίτερα κοινωνικά, δεν δέχονται την κριτική, ενώ επιζητούν συνεχώς την επιβεβαίωση και αποθέωση από τους άλλους.

Ανάσκελα

Όσοι κοιμούνται ανάσκελα με τα χέρια κάτω, δίπλα στα πλευρά είναι χαμηλών τόνων άνθρωποι, κυρίως συντηρητικοί, που δεν τους αρέσει να προκαλούν και να μπλέκουν σε καβγάδες. Θα πρέπει, όμως, να ξέρετε ότι η στάση αυτή καθιστά το ροχαλητό πιο συχνό και πιο δυνατό.

Διαβάστε επίσης

Παραλλαγή Όμικρον: Προστασία έως και 75% προσφέρει η αναμνηστική δόση

Moderna: Ετοιμάζει εμβόλιο που θα «χτυπά» κορονοϊό, γρίπη και RSV

Καθυστέρηση εκσπερμάτισης: Οι 6 αποτελεσματικοί τρόποι, κάποιος θα είναι για εσάς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.