Αυτή η άσκηση με έσωσε μετά από ένα οκτάωρο μπροστά από τον υπολογιστή

Μεγαλώνοντας, ποτέ δεν σκέφτηκα πόσο καθιστική ζωή έκανα. Για χρόνια, ήδη από το σχολείο, καθόμουν σε ένα μικρό γραφείο, μπροστά από τον υπολογιστή τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Μόλις έφτασα στο πανεπιστήμιο, δεν άλλαξα πολύ. Και τώρα, ως μια γυναίκα που εργάζεται κάθομαι μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή όλη την ημέρα.

Επειδή είμαι αρκετά νέα, δεν είχα προηγουμένως σκεφτεί πώς η καθιστική ζωή μπορεί να επηρεάσει την υγεία μου. Θέλω να πω, ήξερα ότι το να κάθομαι σχεδόν όλη την ημέρα μπροστά από τον υπολογιστή προκαλούσε πόνους στον αυχένα και στην πλάτη μου.

Οι επιπτώσεις θα φανούν

Από τη μία πλευρά, αυτό είναι φυσιολογικό. Το να καθόμαστε συχνά, ειδικά μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή, δεν είναι καλό για το σώμα μας, όπως έχουν δείξει μελέτες. Και αυτές οι επιπτώσεις δεν χρειάζονται πολύ χρόνο για να εμφανιστούν – τις παρατήρησα αμέσως μετά την έναρξη της εργασίας από το σπίτι. Ήθελα να βρω μια διέξοδο για να με βοηθήσει να κινήσω το σώμα μου που να μου αρέσει πραγματικά. Προς μεγάλη μου έκπληξη, η λύση ήταν κάτι που δεν είχα σκεφτεί προηγουμένως – χορός!

Λικνιστείτε

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν είμαι επαγγελματίας χορεύτρια. Έκανα ένα μάθημα χορού ως παιδί, και παρόλο που ποτέ δεν προχώρησα, πάντα μου άρεσε να κουνάω το σώμα μου με τον ρυθμό. Υπάρχει κάτι εξαιρετικά απελευθερωτικό στο χορό. Τους τελευταίους μήνες, το έχω πάρει πραγματικά ως μια μορφή άσκησης. Θεωρώ ότι οι προπονήσεις είναι πιο ικανοποιητικές όταν πραγματικά σου αρέσει αυτό που κάνεις και ο χορός είναι μία από τις λίγες δραστηριότητες που μου ταιριάζουν. Ο χορός όχι μόνο με βοηθά να περιορίσω το άγχος μου, αλλά και να ενεργοποιήσω το σώμα μου.

«Όσο περισσότερο χόρευα, τόσο πιο εύκολο ήταν να αφεθώ

Όταν μιλάω για χορό, αναφέρομαι στην πιο βασική του μορφή. Απλά βάζω μουσική και κουνιέμαι στο ρυθμό. Δεν ακολουθώ προγράμματα ή βίντεο. Πιστευώ ότι απλά βάζοντας την αγαπημένη μου μουσική και κρατώντας τον ρυθμό είναι πιο διασκεδαστικό!

Ήμουν λίγο ντροπαλή στην αρχή, παρόλο που χορεύα μόνη μου. Κανείς δεν παρακολουθούσε, αλλά εξακολουθούσα να αισθάνομαι λίγο περίεργα. Αλλά ανακάλυψα ότι όσο περισσότερο χόρευα, τόσο πιο εύκολο ήταν να αφεθώ εντελώς.

Είτε για πέντε λεπτά είτε μια ολόκληρη ώρα, πάντα νιώθω να αναζωογονούμαι. Επειδή ο χορός δεν με βοηθά μόνο να κινήσω το σώμα μου, αλλά να καθαρίσω το μυαλό μου και να χαλαρώσω. Και μετά από πολλές κουραστικές ώρες κοιτάζοντας μια οθόνη υπολογιστή, είναι ωραίο να γνωρίζω ότι θα χορέψω!

Από τότε που άρχισε η πανδημία, περνάω ακόμη περισσότερο χρόνο στο σπίτι από ποτέ. Κατά συνέπεια, έπρεπε να γίνω δημιουργική και να βρω νέους (και συναρπαστικούς!) τρόπους να ενσωματώσω στη ρουτίνα μου. Δεν είναι πάντα εύκολο να έχω κίνητρο ή ενθουσιασμό για την άσκηση.

Είμαι ευγνώμων που βρήκα έναν τρόπο χαλάρωσης, κίνησης του σώματός μου και διασκέδασης ταυτόχρονα. Έτσι, εάν βρίσκεστε στην ίδια κατάσταση με εμένα, σας συνιστώ να κάνετε λίγο χώρο στο δωμάτιό σας, να βάλετε το αγαπημένο σας τραγούδι να παίζει και να χορέψετε με την ψυψή σας!

Διαβάσαμε το άρθρο της Julia Duda στο popsugar.com

Διαβάστε επίσης

Παπαευαγγέλου: “Απίθανη η εκδοχή η Όμικρον να αποδειχθεί τόσο σοβαρή, ώστε να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα εμβόλια”

Δυο αστέρια Michelin… προσγειώθηκαν στα πιάτα του ΙΑΣΩ

Γιατί το παιδί μου εμφανίζει καθυστερημένη ανάπτυξη;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.