Ξυπνάτε με πόνους; Δοκιμάστε αυτές τις στάσεις στον ύπνο

Μία κακή στάση στον ύπνο μπορεί να αποτελέσει αιτία όχι μόνο για άστατο ύπνο, αλλά και επίμονους πόνους στην πλάτη ή τον αυχένα.

Χρόνιες συνήθειες ύπνου μπορεί να είναι υπεύθυνες για πόνους στον αυχένα, την πλάτη ή τη μέση.

Υιοθετώντας την κατάλληλη στάση στον ύπνο μας θα απαλλαγούμε από τους έντονους πόνους, στη γνάθο, στον αυχένα, τους ώμους, τη μέση και τους γοφούς.

Ο ύπνος είναι, πρώτα και κύρια, μια θεραπευτική κατάσταση, μια περίοδος κατά την οποία ολόκληρο το σύστημά σας επισκευάζεται και αναπληρώνεται για βέλτιστη υγεία και λειτουργία. Είναι επίσης μια περίοδος που νιώθετε εντελώς άνετοι, χαλαροί και συντονισμένοι από τον κόσμο γύρω σας.

Αλλά ακόμα και πάλι, είναι πιθανό να ξυπνήσετε την επόμενη μέρα με πόνους και πόνους -ακόμα και με τραυματισμό- λόγω όλης της κίνησης που κάνετε ή από τη συγκεκριμένη θέση στην οποία τυχαίνει να κοιμάστε.

Η Lauri Leadley, κλινικός εκπαιδευτής ύπνου και πρόεδρος του Valley Sleep Center, ενός ανεξάρτητου διαγνωστικού κέντρου ύπνου που εδρεύει στην Αριζόνα, προειδοποιεί ότι «ναι, μπορεί να τραυματιστείτε ενώ κοιμάστε. Και μπορεί να κυμαίνεται από κάτι μικρό, όπως πόνο στον ώμο. σε κάτι σημαντικό, όπως η συμπίεση της σπονδυλικής στήλης».

Η Leadley λέει ότι οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί από τον ύπνο μπορεί να είναι ο δύσκαμπτος αυχένας, οι πόνοι στους ώμους ή ο πόνος στην πλάτη. Οι λιγότερο συνηθισμένες αλλά πιο σοβαρές μπορεί να περιλαμβάνουν έναν διογκωμένο δίσκο ή μετατοπισμένη πλευρά, την οποία αποδίδει σε διαφορετικά είδη θέσεων ύπνου.

Ποιες θέσεις ύπνου μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό;

Αν και φαίνεται ότι δεν έχετε κανέναν έλεγχο στο να τραυματίζεστε ενώ κοιμάστε , υπάρχουν ορισμένα προληπτικά και διορθωτικά μέτρα που μπορείτε να προσπαθήσετε να λάβετε εάν ξυπνάτε με πόνο. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν την εκπαίδευση του εαυτού σας για να αποφύγετε ορισμένες θέσεις ύπνου ή ορισμένα μαξιλάρια, για παράδειγμα.

Σύμφωνα με την ειδικό

Ο ύπνος με το χέρι πάνω από το κεφάλι ή στον ώμο σας για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε επώδυνους τραυματισμούς. Ο ύπνος με ένα μαξιλάρι που επιτρέπει στο λαιμό σας να ξεκουράζεται σε περίεργες γωνίες ή ο ύπνος με τα πόδια ψηλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε άβολες καταστάσεις ,” λέει. «Ακόμα και ο ύπνος ενώ κάθεστε σε όρθια θέση μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς στο κεφάλι και τον αυχένα».

Μια άλλη προβληματική στάση τείνει να κοιμηθεί με το στομάχι σας, κάτι που η Leadley λέει ότι πρέπει να αποφεύγεται, αν είναι δυνατόν. «Ο ύπνος με το στομάχι μπορεί να επιβαρύνει την πλάτη και τον λαιμό σας και μπορεί να προκαλέσει περισσότερα πετάσματα, στροφές και ανησυχίες κατά τη διάρκεια της νύχτας», λέει. «Η θέση του εμβρύου επίσης δεν συνίσταται, καθώς η υπερβολική καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης μπορεί να προκαλέσει ενόχληση στον αυχένα και την πλάτη και το σφιχτό κουλουριασμένο μπορεί επίσης να περιορίσει την αναπνοή».

Ποια είναι η καλύτερη στάση ύπνου για να αποφύγετε τον πόνο;

Η Leadley εξηγεί ότι είναι καλό να προσπαθείς να κοιμηθείς —ή τουλάχιστον να αποκοιμηθείς— ενώ είσαι ξαπλωμένος ανάσκελα. «Κοιμήσου σε ίσια θέση με τα χέρια κάτω από τα πλάγια και ανάσκελα, αν μπορείς», λέει. “Είναι λιγότερο πιθανό να τραβήξετε έναν μυ ή να μετατοπίσετε ένα πλευρό (ένα πιο ακραίο σενάριο) εάν δεν είστε τεντωμένοι. Ο ύπνος ανάσκελα σας βοηθά επίσης να ανακουφίσετε τον πόνο στον αυχένα, τους ώμους και την πλάτη.”

Μια άλλη καλή θέση για ύπνο είναι στο πλάι – αλλά και πάλι, όχι με τρόπο που να είναι πολύ σφιχτά κουλουριασμένος στη θέση του εμβρύου. «Αυτό επιτρέπει στη σπονδυλική στήλη να παραμείνει σε ουδέτερη θέση και βοηθά με τον πόνο στον αυχένα, τους ώμους και την πλάτη», προσθέτει.

Αν και δεν μπορούμε πάντα να μικροδιαχειριζόμαστε τι κάνει το σώμα μας ενώ ονειρευόμαστε, μπορούμε να κάνουμε κάποια βήματα για να προσπαθήσουμε να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να κοιμάται σε πιο βέλτιστες στάσεις.

Για παράδειγμα, “αν κοιμάστε με τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας, δοκιμάστε να εκπαιδεύσετε ξανά το σώμα σας βάζοντας ένα σεντόνι γύρω από τα χέρια σας όταν είναι στο πλάι σας”. “Η κίνηση θα είναι περιορισμένη ενώ κοιμάστε, μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού.

Χρησιμοποιήστε μαξιλάρια ως σύστημα στήριξης για να σηκώσετε τα γόνατα ή το λαιμό σας για να ανακουφίσετε την πίεση και βρείτε ένα σταθερό στρώμα που να υποστηρίζει το σώμα σας.”

Πηγή: realsimple.com

Διαβάστε επίσης

Τι πρέπει να αλλάξετε για να έχετε έναν ήρεμο ύπνο

Εγκρίθηκε από τον ΕΜΑ ο εμβολιασμός των παιδιών 5-11 ετών με το εμβόλιο της Pfizer

Αυτό προσπαθεί να πει ο σκύλος σας όταν βάζει το πόδι του πάνω σας – θα λιώσετε από τρυφερότητα

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.