Ξύρισμα: Πέντε μυστικά περιποίησης που κάθε άντρας πρέπει να γνωρίζει

Το ξύρισμα για τους περισσότερους άνδρες είναι καθημερινή ρουτίνα που για κάποιους είναι ιεροτελεστία, ενώ για κάποιους άλλους μια βαρετή αλλά αναγκαία υπόθεση.

Ωστόσο η ανδρική επιδερμίδα ταλαιπωρείται από τα ξυραφάκια αλλά και από τη συχνότητα του ξυρίσματος.

Λόγω λοιπόν της ταλαιπωρίας από το ξύρισμα, η ανδρική επιδερμίδα χρειάζεται φροντίδα και περιποίηση. Προκειμένου να απαλλαγείτε από ερεθισμούς και να έχετε ενυδατωμένο και απαλό δέρμα, ο Suraj Chaudhari, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Zlade μοιράζεται 5 μυστικά και τεχνικές για να να μετατρέψετε την καθημερινή σας ρουτίνα σε μια εύκολη και ευχάριστη εμπειρία.

Ένα περιποιημένο δέρμα είναι πιο όμορφο όταν και οι τρίχες είναι εξίσου περιποιημένες! Καλό θα ήταν να φροντίζεις να διατηρείς τις τρίχες σου σε ένα κοντό μήκος, χωρίς όμως να τις ξυρίζεις εντελώς.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να προσέχεις παράλληλα να τις ξυρίζεις προς την φορά που μεγαλώνουν, προκειμένου να προφυλάξεις το δέρμα σου από τυχόν ερεθισμούς ή και τραυματισμούς.

Το ξύρισμα με λάθος τρόπο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα

Όταν οι τρίχες είναι πολύ λεπτές, όταν κόβονται με λανθασμένη φορά ή έχουν την τάση να φριζάρουν, δεν καταφέρνουν να βγουν από την επιδερμίδα καθώς μεγαλώνουν. Αποτέλεσμα: αναπτύσσονται εσωτερικά, δημιουργώντας σπυράκια.

Η συμβουλή για το ξύρισμα που θα αλλάξει την κατάσταση: να ξυρίζεστε το πρωί, σεβόμενοι τη φορά της τρίχας, ακόμη και στην περίπτωση που τα γένια σας είναι ατίθασα. Έπειτα, ολοκληρώστε κάθε φορά το ξύρισμα με την εφαρμογή ενός ενυδατικού προϊόντος με βάση τα οξέα φρούτων (AHA).

Είναι γνωστά για την ικανότητά τους να ενισχύουν τη διαδικασία φυσικής απολέπισης της επιδερμίδας και θα απαλλάξουν την επιδερμίδα σας από τα μικρά νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνειά της, οπότε θα διευκολύνουν την τρίχα να βγει προς τα έξω. Έτσι, θα μειωθούν σταδιακά οι τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα.

Το μυστικό για το ξύρισμα που θα αλλάξει την κατάσταση

Εξ ορισμού, το ξύρισμα είναι επιθετικό για την επιδερμίδα. Επιπλέον, τα gel ξυρίσματος, τα after shave με οινόπνευμα ή αυτά που περιέχουν μενθόλη, καθώς και τα προϊόντα για μετά το ξύρισμα που δεν είναι ιδιαίτερα ενυδατικά, απλώς επιδεινώνουν την κατάσταση.

Αντικαταστήστε τα με συνθέσεις χωρίς οινόπνευμα, για ευαίσθητες επιδερμίδες. Θα δείτε σύντομα διαφορά.

Κάθε πρωί, χρησιμοποιήστε μια κρέμα ξυρίσματος + κρέμα ημέρας εμπλουτισμένες με ενυδατικούς παράγοντες, για να μειώσετε αυτή τη δυσάρεστη αίσθηση.

Κοψίματα

Ξεκινήστε αλλάζοντας τις λεπίδες του ξυραφιού σας! Όταν παλιώσουν, δεν κόβουν πλέον την τρίχα, αλλά την ξεριζώνουν. Η συμβουλή για το ξύρισμα που θα αλλάξει την κατάσταση: τεντώνοντας την επιδερμίδα αρκετά, διευκολύνουμε τη λεπίδα να γλιστρά και αποφεύγουμε τα κοψίματα και τους τραυματισμούς.

Η τέλεια στιγμή για να αντιμετωπίσουμε τα γένια

H ιδανική χρονική στιγμή για το ξύρισμα είναι το πρωί, μετά από το ντους και πριν από το πρωινό. Γιατί; Κατά το πρωινό ντους, η θερμότητα του νερού έχει ανοίξει τους πόρους. Και μιλάμε για τη στιγμή πριν από το πρωινό μας, γιατί η μάσηση αυξάνει τη ροή του αίματος στο επίπεδο της επιδερμίδας, οπότε αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος να κοπούμε.

Ναι στον καθαρισμό προσώπου

Οι άντρες θα πρέπει να πλένουν το πρόσωπό τους δύο φορές την ημέρα. Αν και δεν χρησιμοποιούν προϊόντα μακιγιάζ, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ο βραδινός καθαρισμός, αφού απομακρύνει το συσσωρευμένο σμήγμα και τα ίχνη της εξωτερικής μόλυνσης.

Αν σε έναν άνδρα φαίνεται «πολύπλοκο»  να χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση γαλάκτωμα και τονωτική λοσιόν, υπάρχουν στο εμπόριο πολλά προϊόντα 2 σε 1 (ενυδατικά gel καθαρισμού) που ίσως τον βολεύουν περισσότερο.

Πηγή: indiatvnews.com

Διαβάστε επίσης 

Τι, ακριβώς, είναι η kombucha;

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να βγάζω τις λευκές ή γκρίζες τρίχες

Εμβολιαστικός τουρισμός – Ρώσοι πολίτες ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη για να εμβολιαστούν

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.