Γιατί δεν πρέπει ποτέ να βγάζω τις λευκές ή γκρίζες τρίχες

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να βγάζω τις λευκές ή γκρίζες τρίχες; Σε αυτό συμφωνούν οι κομμωτές, όχι όμως για τον λόγο που έχουμε ακούσει από μικρά παιδιά.

Η ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση είναι ότι αν τραβήξετε μία άσπρη τρίχα από τα μαλλιά σας ή τα φρύδια σας, τότε θα αυξηθούν οι λευκές τρίχες πολύ σύντομα.

Πρόκειται για έναν μύθο. Αυτό που κάνετε σε μία μόνο τρίχα δεν μπορεί να εξαπλωθεί σαν μικρόβιο.

«Οι γύρω τρίχες δεν θα γίνουν λευκές μέχρι να πεθάνουν τα δικά τους χρωστικά κύτταρα» Αυτό λέει ο Trey Gillen, κομμωτής και δημιουργικός διευθυντής εκπαίδευσης στο SACHAJUAN.

Ναι, είναι κακό να βγάζω τις λευκές τρίχες

Λοιπόν, γιατί όλος ο πανικός για το τράβηγμα των λευκών τριχών; Υπάρχουν σχεδόν μηδενικά οφέλη από την προσωρινή αναχώρηση μιας λευκής ή γκρίζας τρίχας. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν χειρότερες συνέπειες.

Υπάρχει μόνο μία τρίχα που μπορεί να αναπτυχθεί ανά θύλακα. Όταν η τρίχα γίνεται γκρίζα ή λευκή, τα χρωστικά κύτταρα στο θυλάκιο που περιβάλλει την τρίχα έχουν ήδη πεθάνει.

«Με άλλα λόγια, το τράβηγμα μιας γκρίζας τρίχας θα φέρει μόνο μια νέα γκρίζα τρίχα στη θέση της», λέει ο Gillen.

«Το τράβηγμα μπορεί να τραυματίσει τον θύλακα της τρίχας. Μπορεί να βλάψει το θύλακα σε σημείο που να μην αναπτύσσει πλέον καμία τρίχα», λέει ο Gillen.

Ο λόγος που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι θα έχουν περισσότερες λευκές τρίχες όταν τις τραβάνε, είναι επειδή αυτό μπορεί να το αισθάνονται στο τριχωτό της κεφαλής.

Όταν το ωοθυλάκιο παράγει λιγότερη μελανίνη, τείνει να παράγει και λιγότερο σμήγμα. Γι’ αυτό τα λευκά και γκρίζα μαλλιά έχουν διαφορετική υφή από τα υπόλοιπα. Τα λευκά ή γκρίζα μαλλιά που ξαναβγαίνουν θα είναι λίγο πιο σκληρά από τα υπόλοιπα που είναι στο φυσικό σας χρώμα.

Ο Gillen συμφωνεί ότι το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν παρατηρήσετε γκρίζα μαλλιά είναι να τα αγνοήσετε ή να τα βάψετε ξανά στο φυσικό τους χρώμα.

Εάν υπάρχει μία γκρίζα τρίχα από την οποία πρέπει οπωσδήποτε να απαλλαγείτε, κόψτε τη πολύ προσεκτικά με το ψαλιδάκι.

Και φυσικά, μπορείτε πάντα να αγκαλιάσετε αυτές τις ασημένιες ανταύγειες.

Πηγή: realsimple.com

Διαβάστε επίσης

Ποιες ώρες ύπνου κάνουν καλό στην καρδιά;

Η φρικτή δηλητηρίαση που έπαθε 3 φορές ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στη νέα του ταινία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.