Ποια συνήθεια κάνει κακό στην υγεία- Αλλάξτε την άμεσα

Ποια συνήθεια κάνει κακό στην υγεία; Τα πρωτόκολλα κοινωνικής απόστασης που εισήχθησαν ως απάντηση στην πανδημία  COVID-19 έχουν περιορίσει περαιτέρω την κατανάλωση γευμάτων με άλλους.

Επιπλέον, οι πλατφόρμες για υπηρεσίες παράδοσης φαγητού έχουν γίνει δημοφιλείς, παρακινώντας περαιτέρω τους ανθρώπους να τρώνε μόνοι τους.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε  στο The North American Menopause Society (NAMS), δείχνει: πως το να γευματίζουμε μόνοι μας μπορεί να συμβάλει. σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας.

Αυτή η συνήθεια κάνει κακό στην υγεία

Όταν οι άνθρωποι τρώνε μόνοι τους, τείνουν να τρώνε γρηγορότερα. Αυτό συχνά οδηγεί σε αύξηση του δείκτη μάζας σώματος. Της περιφέρειας της μέσης, της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων λιπιδίων στο αίμα. τα οποία μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου και καρδιαγγειακής νόσου.

Το να τρως μόνος μπορεί επίσης να επηρεάσει την ψυχική υγεία. Εχει αναφερθεί ως παράγοντας κινδύνου για κατάθλιψη, ο οποίος συνδέεται επίσης με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Ευρήματα μελέτης 

Στη μελέτη συμμετείχαν σχεδόν 600 εμμηνοπαυσιακές γυναίκες, ηλικίας άνω των 65 ετών. Οι ερευνητές προσπάθησαν να συγκρίνουν συμπεριφορές υγείας και διατροφικής κατάστασης. Μεταξύ των ηλικιωμένων γυναικών που τρώνε μόνες. Και εκείνων που τρώνε με άλλους. Και να διερευνήσουν τη σχέση μεταξύ του επιπολασμού της καρδιαγγειακής νόσου και των παραγόντων κινδύνου.

Συμπέρασμα

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι: οι ηλικιωμένες γυναίκες που έτρωγαν μόνες  είχαν φτωχότερες διατροφικές γνώσεις και πρόσληψη.

Επίσης είχαν χαμηλότερη πρόσληψη ενέργειας, υδατανθράκων, διαιτητικών ινών. νατρίου και καλίου. από όσες έτρωγαν με άλλες.

Επιπλέον, είχαν 2,58 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν στηθάγχη. Έναν τύπο πόνου στο στήθος που προκαλείται από μειωμένη ροή αίματος στην καρδιά. και σύμπτωμα στεφανιαίας νόσου.

”Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν την αξία της διατροφικής εκπαίδευσης και του προσυμπτωματικού ελέγχου καρδιαγγειακής νόσου. για γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που τρώνε κυρίως μόνες. Είναι επίσης πιο πιθανό να μείνουν χήρες και να έχουν χαμηλότερα εισοδήματα και φτωχότερη διατροφική πρόσληψη”, λέει η Δρ Stephanie Faubion, ιατρική διευθύντρια του NAMS.

Πηγή: medicalxpress.com

Διαβάστε επίσης 

Εγκρίθηκε το χάπι για την COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο

Παχυσαρκία: Μια καθημερινή μάχη για 1 στους 3 Έλληνες

Επιστολή Πλεύρη για γιατρούς που συστήνουν τον μη εμβολιασμό σε εγκύους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.