Λίφτινγκ: Πώς να το κάνεις μόνη σου στο σπίτι 

Το skin icing ή κρυοθεραπεία προσώπου στα ελληνικά, είναι το νέο λίφτινγκ, που κάνει θραύση στο Instagram και στο TikTok.

Στην ουσία πρόκειται για  εφαρμογή πάγου στο πρόσωπο με διάφορους τρόπους με σκοπό την ανανέωση της επιδερμίδας.

Η αισθητικός Lori Scarso εξηγεί γιατί αυτή η παλιομοδίτικη μέθοδος περιποίησης του δέρματος βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο-και τι μπορεί να κάνει για εσάς.

Όπως λέει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά παγάκια, μία παγοκύστη ή ακόμη και ένα ειδικό roller προσώπου, το οποίο θα έχετε βάλει προηγουμένως στο ψυγείο.

Κρυοθεραπεία

Η κρυοθεραπεία είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται. Ένα μίνι λίφτινγκ. Οι χαμηλές θερμοκρασίες κάνουν το αίμα να ανεβαίνει κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, το οποίο έχει ποικίλα οφέλη.

Παρόλο που μπορεί να γίνει σε ένα σπα ή γραφείο αισθητικού, είναι εύκολο να αποκομίσετε τα οφέλη από απλές περιποιήσεις προσώπου πάγου στο σπίτι.

Ποια είναι τα οφέλη;

Μειώνει το πρήξιμο και την ευαισθησία

“Όλοι γνωρίζουν τα οφέλη της εφαρμογής πάγου σε τραυματισμούς”, λέει η Scarso, “αλλά κάνει το ίδιο για το πρόσωπο”. Το κρύο βοηθά στην αποστράγγιση των υπερβολικών υγρών από το λεμφικό σύστημα, τα οποία βοηθούν επίσης στη μείωση του πρηξίματος του προσώπου.

Εάν ξυπνήσετε με πρήξιμο ή απλά παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα θαμπό, μετά από μια νύχτα κατανάλωσης αλκοόλ, κακής διατροφής ή δεν κοιμάστε καλά , ο πάγος μπορεί να είναι η σωστή πρωινή κίνηση για εσάς.

Καταπολεμά τις ρυτίδες

Η χρήση πάγου στην επιδερμίδα βοηθάει αποτελεσματικά στην πρόληψη των ρυτίδων αλλά και στην επιβράδυνση της εμφάνιση τους.

Χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα

Ο πάγος βοηθάει στη σωστή κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να προσφέρει εκθαμβωτική λάμψη στην επιδερμίδα.

Τονώνει την επιδερμίδα

Το skin icing, η χρήση πάγου δηλαδή, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθάει στην καταπολέμηση των ανοιχτών πόρων λειτουργώντας σαν τονωτική λοσιόν. Αν χρησιμοποιήσετε πάγο πριν το μακιγιάζ, θα πετύχετε ένα πιο φωτεινό και λείο αποτέλεσμα.

Περιορίζει και καταπολεμά φλεγμονές και σπυράκια

Η χρήση πάγου περιορίζει και καταπολεμά τις φλεγμονές του δέρματος και τα σπυράκια, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να γίνεται πιο όμορφο και αψεγάδιαστο.

Κάνει σύσφιξη στην επιδερμίδα

Ο πάγος είναι γνωστό ότι έχει συσφικτική ικανότητα, καταπολεμά τη χαλάρωση του δέρματος και χαρίζει σφιχτό και όμορφο πρόσωπο.

Τι πρέπει να προσέξετε

Θα πρέπει να προσέχετε να μην χρησιμοποιείτε τον πάγο απευθείας στην επιδερμίδα γιατί μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα και ερεθισμούς. Τυλίξτε τα παγάκια σε μία πετσέτα και στη συνέχεια εφαρμόζετε στην επιδερμίδα.

Προτιμήστε το ύφασμα ή την πετσέτα που θα επιλέξετε να είναι βαμβακερό και όχι συνθετικό.

Το skin icing δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται για πολύ ώρα πάνω στο δέρμα γιατί υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν τριχοειδή αγγεία. Το ιδανικό είναι το πολύ μέχρι 15 λεπτά.

Μπορείτε να κάνετε παγάκια από χαμομήλι και άλλα βότανα ή αιθέρια έλαια που θα προσφέρουν έξτρα φροντίδα στην επιδερμίδα σας. Το χαμομήλι για παράδειγμα είναι απολυμαντικό και καταπραϋντικό και μπορείτε να το εφαρμόσετε για απολύμανση των άκρων σας στο μανικιούρ και στο πεντικιούρ αλλά και να καταπολεμήσετε τους μύκητες.

 

Πηγή: https://health.clevelandclinic.org

Διαβάστε επίσης 

Απιστία ανδρών και αυτοικανοποίηση γυναικών – Πολλή τεστοστερόνη η αιτία

Πέντε tips για τέλεια εφαρμογή του κραγιόν σε ώριμα χείλη

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.