Υπάρχουν ορισμένες συμβουλές για την κουζίνα που έχουν ριζωθεί μέσα σου και πιστεύεις ότι ισχύουν χωρίς περαιτέρω έρευνα. Μπορεί κάποιες να τις άκουσες από την αγαπημένη σου γιαγιά και να τις τηρείς σαν φυλαχτό. Είναι, όμως, έτσι;
Ας δούμε μερικές αλήθειες για την κουζίνα που τελικά είναι μύθοι…
1. Το αλάτι κάνει το νερό να βράσει γρηγορότερα: #NOT. Νοστιμίζουν τα μακαρόνια, αλλά το νερό σίγουρα δε ζεσταίνεται γρηγορότερα. Ίσα ίσα αργεί κιόλας…
2. Τα μακαρόνια δεν κολλούν με λάδι: Όχι, μπορεί να τα έφτιαχνε έτσι η γιαγιά και η μαμά μας, αλλά με το λάδι το μόνο που γίνεται είναι η σάλτσα να μη δένει πάνω τους!
3. Το μαριναρισμένο κρέας είναι πιο μαλακό: Πιο μαλακό όχι, πιο γευστικό ναι!
4. Το κρασί εξατμίζεται στο μαγείρεμα: Ούτε το κρασί ούτε κάποιο άλλο είδος αλκοόλ θα φύγει με το βράσιμο. Θα φύγει αρκετή ποσότητα αν το φαγητό απαιτεί πολύ ώρα μαγείρεμα, αλλά αν μαγειρεύεται κάτι στα γρήγορα το περισσότερο αλκοόλ θα είναι στο φαγητό μας!
5. Ο φούρνος μικροκυμάτων καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά: Κάθε τροφή όταν μαγειρεύεται χάνει αρκετά από θρεπτικά στοιχεία της. Στα μικροκύματα, επειδή ο χρόνος ζεστάματος του φαγητού είναι ελάχιστος χάνει και λιγότερα από αυτά.
6. Τo φαγητό το βράδυ μάς παχαίνει: Αυτή είναι μια από τις πιο ευχάριστες αλήθειες που είναι μύθοι. To φαγητό αργά το βράδυ το αποφεύγουμε επειδή θα είναι βαρύ το στομάχι μας στον ύπνο, όχι επειδή παχαίνει. Τα φαγητά έχουν τις ίδιες θερμίδες και το πρωί και το βράδυ!
7. Η λευκή σοκολάτα είναι σοκολάτα: Αν σκεφτείς ότι δεν περιέχει κακάο, αλλά βούτυρο κακάο και σε μερικές περιπτώσεις μόνο σπορέλαιο και ενισχυτικά γεύσης… Ε, δεν τη λες και σοκολάτα! Είναι νόστιμη, αλλά δεν είναι σοκολάτα…
Διαβάστε επίσης
Καρκίνος του μαστού: Προσοχή σε αυτά τα συμπτώματα
Αν παρατηρήσετε αυτό σε ένα εστιατόριο, ο κίνδυνος από τον κορονοϊό είναι μεγαλύτερος
Πιτυρίδα στα γένια: Κρατήσετε μακριά τις λευκές νιφάδες