Αν παρατηρήσετε αυτό σε ένα εστιατόριο, ο κίνδυνος από τον κορονοϊό είναι μεγαλύτερος

Σε ένα εστιατόριο ο κίνδυνος από τον κορονοϊό είναι μεγαλύτερος, ακόμα και όταν βλέπετε πως λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας, όταν μυρίζετε τις μυρωδιές από την κουζίνα.

Αν νιώθετε στην ατμόσφαιρα του εστιατορίου οσμές από τηγάνισμα ή ψήσιμο ή ακόμα χειρότερα τη μυρωδιά της υγρασίας, καλό θα είναι να μην κάτσετε. Επιλέξτε ένα άλλο πιο ασφαλές εστιατόριο.

Πολλοί επιστήμονες που ασχολούνται με τον κορονοϊό, εξακολουθούν να αποφεύγουν να κάθονται σε εσωτερικούς χώρους εστιατορίων που φαίνεται να έχουν ανεπαρκή αερισμό.

Ο κορονοϊός και άλλα αερομεταφερόμενα σωματίδια, είναι πιο διαδεδομένα σε χώρους με κακή κυκλοφορία αέρα.

Τα περισσότερα κλασικά φίλτρα αέρα δεν μπορούν να περιορίσουν όλα τα μικροσωματίδια.

Αν δεν έχει εγκατασταθεί δυνατός καθαριστής ή φίλτρο αέρα – ο οποίος είναι εξαιρετικά ακριβός – ο εξαερισμός μπορεί να είναι προβληματικός.

Υπάρχουν μερικά σημάδια ότι ένα εστιατόριο δεν έχει καλό αερισμό

  • Ο κακός αερισμός συνήθως οδηγεί σε υψηλά επίπεδα υγρασίας, τα οποία μπορούν να δυσκολέψουν την αναπνοή ακόμη και να προκαλέσουν ζάλη.
  • Ένας άλλος σημαντικός δείκτης του κακού αερισμού είναι η μυρωδιά, η αποπνικτική μυρωδιά. Συνήθως αυτή η μυρωδιά προκαλείται όταν υπάρχει μεγάλος αριθμός ρύπων στον αέρα.
  • Ένα εστιατόριο που δεν αερίζεται επαρκώς μπορεί να έχει μούχλα. Μπορεί να δείτε: λεκέδες στην οροφή ή στους τοίχους, ξεφτισμένο χρώμα ή ξεφτισμένη ταπετσαρία, σκουριά ή διάβρωση σε σωλήνες.
  • Ελέγξτε πόσο κοντά είναι τα τραπέζια σε κλειστό χώρο. Όσο περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε κλειστό χώρο, τόσο πιο σημαντικός είναι ο καλός εξαερισμός.

Anthony Fauci: Προστασία με καλό εξαερισμό

Ο επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την COVID-19, Anthony Fauci, MD, σημείωσε πρόσφατα ότι ο σωστός αερισμός είναι ένας βασικός παράγοντας για την αποφυγή σημαντικών λοιμώξεων αυτό το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Σε συνέντευξη του στις 3 Οκτωβρίου στο Face the Nation του CBS είπε ακόμη ότι “ακόμη και αν είστε εμβολιασμένοι και βρίσκεστε σε εσωτερικό δημόσιο χώρο, είναι λογικό να φοράτε μάσκα και να αποφεύγετε καταστάσεις υψηλού κινδύνου”.

Από την άλλη πλευρά, μπορείτε επίσης να αναζητήσετε σημάδια καλού αερισμού, τα οποία θα είναι προφανή σε εσάς.

Το πιο προφανές σημάδι ενός χώρου με καλό εξαερισμό είναι ο εντοπισμός ενός ανοιχτού παραθύρου που εξασφαλίζει συνεχή παροχή καθαρού αέρα.

Πηγή: bestlifeonline.com

Διαβάστε επίσης

Απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένους σχεδόν παντού σε αυτή την πόλη – Το πιο αυστηρό μέτρο

Τα μαλλιά του Ζαούτη, τα σαρδάμ της Γκάγκα και η αγωνία για τον υπερεμβολιασμό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.