Πιτυρίδα στα γένια: Κρατήσετε μακριά τις λευκές νιφάδες

Η πιτυρίδα στα γένια είναι ένα από τα αναδυόμενα προβλήματα των ανδρών σήμερα.

Το μούσι είναι σαν το μακιγιάζ για τους άνδρες. Μπορεί να καθορίσει τη γραμμή του σαγονιού, να κρύψει ατέλειες και να ενισχύσει το σχήμα του προσώπου. Τι γίνεται όμως αν η γενειάδα σας επισκιάζεται από κάποια λευκή νιφάδα πιτυρίδας;

Μπορεί στα μαλλιά η πιτυρίδα να είναι ενοχλητική, αλλά στα γένια είναι ακόμα περισσότερο γιατί φαίνεται με την πρώτη ματιά.

Αιτίες πιτυρίδας στα γένια

Δύο είναι οι κύριες αιτίες για την πιτυρίδα στα γένια: το ξηρό δέρμα και οι μυκητιάσεις. Και τα δύο  μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα σωστά προϊόντα και συνήθειες.

Το δέρμα σας κάτω από τα γένια σας μπορεί να αφυδατωθεί από τη χρήση σκληρών καθαριστικών ή κανονικού σαπουνιού. Αυτά τα προϊόντα μπορούν να αφαιρέσουν φυσικά έλαια από το δέρμα ή τα γένια.

Ο κρύος καιρός μπορεί επίσης να προκαλέσει ξηροδερμία, η οποία δημιουργεί λευκές νιφάδες.

Το φως του ήλιου σκοτώνει ή επιβραδύνει την ανάπτυξη του μύκητα malassezia που ζει φυσιολογικά στο δέρμα. Αλλά τα γένια και το μουστάκι στερούν τον ήλιο από το δέρμα.

Τι να κάνετε

Ο περιορισμός του μήκους ή το ξύρισμα της γενειάδας μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος, αλλά μάλλον δεν είναι αυτό που θέλετε.

Μην ανησυχείτε, υπάρχουν πολλοί τρόποι για την πρόληψη ή την εξάλειψη της πιτυρίδας στη γενειάδα:

  • Πλένετε και κάνετε απολέπιση τακτικά στο δέρμα και τα γένια σας, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ή λούφα ή ένα γάντι απολέπισης.
  • Πλένετε τακτικά το πρόσωπο και τα γένια σας χρησιμοποιώντας φυσικά σαπούνια ή καθαριστικά προσώπου. Αποφύγετε τα σκληρά καθαριστικά ή το συνηθισμένο σαπούνι γιατί μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα το δέρμα σας. Επιλέξτε ένα υψηλής ποιότητας καθαριστικό προσώπου που μπορεί να καθαρίσει και να ενυδατώσει το πρόσωπό σας ταυτόχρονα.
  • Μην χρησιμοποιείτε σαμπουάν μαλλιών στο μούσι σας

Τα σαμπουάν μαλλιών έχουν σχεδιαστεί για το τριχωτό της κεφαλής και όχι για το πρόσωπό σας. Το δέρμα στο πρόσωπό σας είναι πιο ευαίσθητο από αυτό του τριχωτού της κεφαλής σας και έτσι τα σαμπουάν μαλλιών μπορεί να είναι πολύ σκληρά για το πρόσωπό σας. Μπορεί να αφυδατωθεί το δέρμα. Αναζητήστε ένα σαμπουάν για πιτυρίδα γενειάδας που θα είναι πιο ήπιο στο πρόσωπό σας. Περιορίστε τη χρήση σαμπουάν πιτυρίδας σε δύο φορές το μήνα και μην ξεχάσετε να ενυδατώσετε τα γένια σας μετά το πλύσιμο.

  • Εφαρμόστε λάδι στα γένια σας τακτικά
    Το δέρμα σας παράγει φυσικά έλαια που διατηρούν το δέρμα σας ενυδατωμένο και λειτουργούν ως αντιμικροβιακά εμπόδια. Η τακτική λίπανση μπορεί να βοηθήσει στην αντικατάσταση των χαμένων ελαίων και στην καταπολέμηση του μύκητα που προκαλεί το ξεφλουδισμένο δέρμα. Λάδι καρύδας ή λάδι jojoba είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές. Ωστόσο, οι ειδικοί προτείνουν, να αποφύγετε ορισμένα έλαια όπως το ελαιόλαδο ή το αμυγδαλέλαιο καθώς μπορεί να βλάψουν το φράγμα του δέρματος, ακόμη και να προκαλέσουν αλλεργία.

Η γενειάδα και το δέρμα κάτω από τα γένια σας πρέπει να είναι στεγνά πριν εφαρμόσετε το λάδι. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα λαδιού στην παλάμη σας και κάντε μασάζ στις ρίζες της γενειάδας σας. Για μακρύ μούσι, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα για γένια για να απλώσετε το λάδι.

Πηγή: thehealthsite.com

Διαβάστε επίσης

Αν παρατηρήσετε αυτό σε ένα εστιατόριο, ο κίνδυνος από τον κορονοϊό είναι μεγαλύτερος

Τα μαλλιά του Ζαούτη, τα σαρδάμ της Γκάγκα και η αγωνία για τον υπερεμβολιασμό

Πώς το… μούσι μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο Covid-19

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.