Όταν έχει πονοκέφαλο… μετά το σεξ

Μερικοί άνθρωποι βιώνουν πονοκεφάλους κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το σεξ. Μερικές φορές διαρκεί για μικρό χρονικό διάστημα, πέντε και δέκα λεπτών. Σε άλλες περιπτώσεις, ο πόνος μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από μία ώρα.

Ενώ δεν είναι απόλυτα ακριβές τι προκαλεί τους πονοκεφάλους του σεξ, πολλές έρευνες δείχνουν ότι συνδέονται με τον υπερβολικό κόπο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.  Μερικοί πιστεύουν ότι αυτού του τύπου οι πονοκέφαλοι συμβαίνουν πιο συχνά στους άντρες από ότι στις γυναίκες γιατί οι άντρες τείνουν να καταβάλλουν μεγαλύτερη “προσπάθεια” στις σεξουαλικές δραστηριότητες.

Πιθανόν αυτό που συμβαίνει, είναι να βιώνεται ένας πονοκέφαλος παρόμοιος με εκείνον που θα μπορούσε να προκύψει από μια υπερβολικά κοπιαστική γυμναστική άσκηση. Διατηρώντας τον οργανισμό σας σε καλή φυσική κατάσταση με συχνή άσκηση, σωστή διατροφή και προσέχοντας το βάρος σας, μπορεί να βοηθήσει.

Οι πονοκέφαλοι του σεξ μπορεί να διαρκέσουν από πέντε λεπτά μέχρι 24 ώρες με αρκετή ένταση, ή ακόμη και για τρεις ημέρες με μέτρια ένταση.

Αιτίες

Οποιοσδήποτε τύπος σεξουαλικής δραστηριότητας, που οδηγεί σε οργασμό, (και ο αυνανισμός) μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα. Ο απότομος πονοκέφαλος από το σεξ αλλά και εκείνος που αναπτύσσεται πιο αργά μπορεί να είναι πρωτογενείς διαταραχές κεφαλαλγίας, που δεν συνδέονται με καμία υποκείμενη πάθηση.

Οι πονοκέφαλοι που εμφανίζονται ξαφνικά είναι πιο πιθανό να σχετίζονται με:

  • Ένα ανεύρυσμα στο εσωτερικό μιας αρτηρίας μέσα στο κεφάλι σας (ενδοκράνιο ανεύρυσμα)
  • Μία ανώμαλη σύνδεση μεταξύ των αρτηριών και των φλεβών στον εγκέφαλο (αρτηριοφλεβικές δυσπλασίες) που αιμορραγούν στον χώρο του νωτιαίου υγρού εντός και γύρω από τον εγκέφαλο
  • Αιμορραγία σε μία αρτηρία που οδηγεί στον εγκέφαλο
  • Εγκεφαλικό επεισόδιο
  • Στεφανιαία νόσο
  • Χρήση ορισμένων φαρμάκων, όπως αντισυλληπτικά χάπια
  • Φλεγμονή από ορισμένες λοιμώξεις

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να υποφέρει κάποιος από πονοκέφαλο του σεξ όταν είναι κουρασμένος, αγχωμένος ή αν έχει κάνει πολλές φορές σεξ συνεχόμενα. Αλλοι παράγοντες περιλαμβάνουν την παχυσαρκία, τις στάσεις του σεξ και τον βαθμό ενθουσιασμού κατά τη διάρκεια του σεξ.

Τι συστήνεται

Υπολογίζεται ό,τι 1 άτομο στα 100 θα παρουσιάσει πονοκέφαλο του σεξ σε κάποια φάση της ζωής του. Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν τα πρώτα επεισόδια όταν είναι μεταξύ 20 και 24 ετών ή μεταξύ 35 και 44 ετών.

Οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγεται οποιαδήποτε νέα σεξουαλική δράση μέχρι να υποχωρήσει εντελώς ο πονοκέφαλος. Διαφορετικά υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανιστούν ξανά τα ίδια συμπτώματα.

Η γυμναστική, η μειωμένη πρόσληψη αλκοόλ και ο φυσιολογικός Δείκτης Μάζας Σώματος είναι μερικοί από τους παράγοντες που βοηθούν στην πρόληψη αυτού του είδους πονοκεφάλου.

Πηγή: thenationonlineng.net

Διαβάστε επίσης 

Το Elle και ο ΕΟΤ Ιταλίας υμνούν έξι ελληνικά νησιά

12χρονος κέρδισε δικαστικά το δικαίωμα στο εμβόλιο κατά της COVID-19 – Ήθελε να δει την ετοιμοθάνατη γιαγιά του

Οδηγός για τα συμπληρώματα διατροφής – Ποια μειώνουν την πείνα

 

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.