12χρονος κέρδισε δικαστικά το δικαίωμα στο εμβόλιο κατά της COVID-19 – Ήθελε να δει την ετοιμοθάνατη γιαγιά του

Ένα 12χρονο αγόρι στην ολλανδική πόλη Γκρόνινγκεν κέρδισε την περασμένη εβδομάδα μια δικαστική μάχη για να εμβολιαστεί κατά της COVID-19, ώστε να μπορέσει να επισκεφθεί την ετοιμοθάνατη γιαγιά του, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του.

Το δικαστήριο έκρινε ότι το εμβόλιο θα μείωνε τις πιθανότητές του να μεταδώσει οποιαδήποτε μόλυνση στη γυναίκα, η οποία έχει προχωρημένο καρκίνο.

Συγκατάθεση και των δύο γονέων

Τα εμβόλια έχουν εγκριθεί στην Ολλανδία για τα παιδιά και τους έφηβους ηλικίας 12-17 ετών, αλλά απαιτείται η συγκατάθεση και των δύο γονέων.

Ο δικαστής Μπαρτ Τρομπ του Επαρχιακού Δικαστηρίου του Γκρόνινγκεν είπε ότι το αγόρι πρέπει να εμβολιαστεί αμέσως επειδή το όφελος είναι πιο σημαντικό από όσα επικαλείται ο πατέρας.

Το αγόρι ήθελε να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τη γιαγιά του, η οποία έχει μεταστατικό καρκίνο του πνεύμονα και βρίσκεται στα τελευταία στάδια της ζωής της.

Τα επιχειρήματα του πατέρα

Ο δικαστής Τρομπ απέρριψε τα επιχειρήματα του πατέρα του αγοριού ότι τα εμβόλια ήταν “σε δοκιμαστική φάση” και ότι υπάρχουν κίνδυνοι για τα αναπαραγωγικό σύστημα, λέγοντας ότι δεν έχουν επιστημονική βάση.

Ανέφερε επίσης ότι, ενώ τα παιδιά ήταν λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν βαριά από τον ιό, θα μπορούσαν να αναπτύξουν μακροχρόνια Covid.

Ο κίνδυνος μετάδοσης της μόλυνσης σε άλλους ήταν επίσης χαμηλότερος, είπε.

Στο πλευρό του παιδιού της η μητέρα του

Η μητέρα του αγοριού υποστήριξε τη δικαστική ενέργεια του παιδιού της, οι γονείς του οποίου είναι χωρισμένοι.

Σύμφωνα με τον ολλανδικό νόμο, εάν οι γονείς δεν μπορούν να συμφωνήσουν, ένας δικαστής πρέπει να αποφανθεί για το καλύτερο συμφέρον του παιδιού.

Πηγή: bbc.com

Διαβάστε επίσης

Εντοπίστηκαν στο διαδίκτυο ιστοσελίδες και λογαριασμοί με fake news για τον κορονοϊό

Ελληνική μελέτη για την θεραπεία της πνευμονίας COVID-19 δείχνει μείωση κατά 55% των θανάτων

Εντοπίστηκαν στο διαδίκτυο ιστοσελίδες και λογαριασμοί με fake news για τον κορονοϊό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.