Το Elle και ο ΕΟΤ Ιταλίας υμνούν έξι ελληνικά νησιά

Οι Ιταλοί νιώθουν σαν στο σπίτι τους στην Ελλάδα και αυτό αποτυπώνεται και στο αφιέρωμα της ιταλικής ιστοσελίδας μόδας Elle στο πλαίσιο του δυναμικού προγράμματος προβολής του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας για τις διακοπές του Σεπτεμβρίου.

Στο σχετικό αφιέρωμα, η «βίβλος της μόδας» αναφέρεται στην Ελλάδα ως τον απόλυτο προορισμό για την ποιότητα και την φυσική γοητεία που ασκεί και αναδεικνύει έξι νησιά ως πρόταση προς τους Ιταλούς.

Τα νησιά αυτά είναι η Ίος, οι Λειψοί, τα νησιά των Σποράδων, Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος καθώς και η Αμοργός.

Ίος

Η Ίος με την απαράμιλλη θέα στο Αιγαίο παραλληλίζεται με ένα «σεντούκι πολιτιστικού θησαυρού» που περιέχει μερικά από τα σπουδαιότερα μνημεία του κόσμου, δηλαδή τον προϊστορικό οικισμό του Σκάρκου και τον τάφο του Ομήρου.
«Διαπιστώνοντας το έντονο ενδιαφέρον των τουριστών για διαφορετικές εμπειρίες, επιχειρούμε να αναδείξουμε την τεράστια δυναμική της Ίου ως προορισμού ιστορίας, πολιτισμού και δραστηριοτήτων μέσα από κατάλληλες συνεργασίες όπως με το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας», δηλώνει ο Δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας.

Λειψοί

«Οι Λειψοί αποτελούν παραδοσιακά το δεύτερο «σπίτι» των Ιταλών για τις θερινές διακοπές! Με σχέδιο και σύστημα, ενημερώνουμε φορείς και διεθνή ΜΜΕ και κερδίζουμε προοδευτικά το στοίχημα του τουρισμού από αγορές του εξωτερικού. Το καλοκαίρι ακόμη δεν έχει τελειώσει, όμως εμείς ξεκινήσαμε δουλειά προκειμένου η νέα σεζόν να είναι ακόμη πιο επιτυχημένη», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος.

Περιοδεία μεταξύ Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου

Το Κάπρι του Αιγαίου Πελάγους, η Σκιάθος προσφέρει υπέροχες παραλίες και παρθένα φύση, αλλά και ζωντανή νυχτερινή ζωή: μεταξύ θαλάσσιων σπορ, χωριών για επίσκεψη και πάρτι που διοργανώνονται κατά μήκος των παραλιών ή σε κλαμπ κοντά στη θάλασσα, εδώ υπάρχει πάντα κάτι να κάνετε, αναφέρει.

Η Σκόπελος, συνεχίζεται στο αφιέρωμα, θα σας συνεπάρει με τα γραφικά σοκάκια της. Είναι επίσης το ιδανικό μέρος για εξορμήσεις με ιστιοπλοΐα και καταδύσεις χάρη στην ιδιαίτερα ευνοϊκή γεωγραφική θέση γι αυτές τις δραστηριότητες

Μια εντελώς διαφορετική περίπτωση είναι η Αλόννησος, το νησί που φιλοξενεί το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο στην Ευρώπη, ένα φυσικό καταφύγιο για εκατοντάδες θαλάσσια και χερσαία είδη τυπικά της Μεσογείου καθώς και ένας αρχαιολογικός χώρος με μεγάλη γοητεία.

Αμοργός

Ένα από τα πιο υποβλητικά νησιά μεταξύ των Κυκλάδων, η Αμοργός, χαρακτηρίζεται από το έντονο γαλάζιο της θάλασσας και της νύχτας, από τους άγριους βράχους και τους θάμνους ρίγανης, με πολλά ψηλά σημεία από τα οποία μπορείτε να απολαύσετε απίστευτη θέα.

Πηγή: elle.com/it/

Διαβάστε επίσης

Οδηγός για τα συμπληρώματα διατροφής – Ποια μειώνουν την πείνα

Πώς να εκπαιδεύσετε τη μύτη σας μετά την απώλεια όσφρησης λόγω COVID-19

Απαντήσεις σε 10 ερωτήσεις που ντρέπονται να κάνουν οι άνδρες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.