Θέλετε να γυμνάσετε γλουτούς, πόδια και κορμό σε δύο λεπτά; Με αυτή την άσκηση μπορείτε

Γλουτοί, πόδια κορμός. Είναι τα βασικά μέρη του σώματος που γυμνάζετε εκτελώντας ομάδες διαφορετικών ασκήσεων. Και σίγουρα, υπάρχουν πολλές.

Διάφορες ασκήσεις με όργανα ή χωρίς, οι οποίες εστιάζουν σε κάθε σημείο ξεχωριστά. Άλλη για γλουτούς, άλλη για την μέση, άλλη για τα πόδια.

Ή θα μπορούσατε απλώς να τα κάνετε όλα σε μία!

Η παρακάτω άσκηση γυμνάζει τα περισσότερα σημεία του σώματος με μια μόνο κίνηση. Αν την εντάξετε στο πρόγραμμά σας για δυο λεπτά την ημέρα θα δείτε σίγουρα διαφορά!

Τι θα χρειαστείτε:

Μια μπάλα και ένα στρώμα

Τι θα κάνετε:

Βήμα 1: Καθήστε με τα γόνατα λυγισμένα και στηριχτείτε στις παλάμες. Το άνοιγμα των χεριών να είναι στο ύψος των ώμων. Τοποθετήστε την μπάλα στο πίσω μέρος του γονάτου και σφίξτε το πόδι σας για να την σταθεροποιήσετε.

Βήμα 2: Σηκώστε το πόδι ώστε να φτάσει σε ευθεία με τον κορμό. Σταματήστε την κίνηση και επιστρέψτε στην αρχική θέση. Ολοκληρώστε την κίνηση χωρίς βιασύνη. Κάντε 15 επαναλήψεις στο ένα πόδι και 15 στο άλλο, σε τρία σετ.

Γιατί θα πετύχει:

Τοποθετώντας και πιέζοντας την μπάλα στο πόδι ενεργοποιούνται οι τένοντες στο πίσω μέρος του ποδιού, ενώ σηκώνοντας το πόδι οι γλουτοί και το κάτω μέρος του κορμού δυναμώνουν! Επιπλέον, η στήριξη σε χέρια και γόνατα δεν κουράζει πολύ τον κορμό!

Διαβάστε επίσης

Αυτά τα 7 είδη οικιακής χρήσης είναι πιο επικίνδυνα από όσο νομίζετε

Εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις θυρεοειδούς, από την Euromedica Κυανούς Σταυρός

Τα τελευταία λόγια 20χρονης προτού διασωληνωθεί και «φύγει» από κορονοϊό: «Μαμά δεν θέλω να πεθάνω»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.