Αυτά τα 7 είδη οικιακής χρήσης είναι πιο επικίνδυνα από όσο νομίζετε

Ορισμένα από τα αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι μας, είναι επικίνδυνα επειδή περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες, ενώ άλλα μπορεί να γίνουν κίνδυνος πυρκαγιάς όταν χρησιμοποιηθούν λανθασμένα, λέει η διάσημη blogger και μαμά 6 παιδιών, Jill Nystul.

Η εκμάθηση των κινδύνων στο σπίτι σας δεν θα αποτρέψει απαραίτητα από ατυχήματα όπως η φωτιά του φούρνου, αλλά αν θέλετε να κάνετε το σπίτι σας ένα ασφαλέστερο μέρος για να ζήσετε, η συνειδητοποίηση είναι το πρώτο βήμα, λέει η Jilee .

Αποσμητικά χώρου

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Προστασίας των Φυσικών Πόρων, πολλά προϊόντα αποσμητικού αέρα οικιακής χρήσης περιέχουν φθαλικές ενώσεις και άλλες χημικές ουσίες. Αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να συσσωρευτούν στο σώμα με την πάροδο του χρόνου και να προκαλέσουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία, όπως να επηρεάσουν τις ορμόνες και την αναπαραγωγική ανάπτυξη.

Ασφαλής εναλλακτική λύση: Αντί να χρησιμοποιείτε εμπορικά προϊόντα αποσμητικών, χρησιμοποιήστε φυσικές μεθόδους για να φρεσκάρετε τον αέρα στο σπίτι σας. Είναι ασφαλέστερα στη χρήση και συχνά φθηνότερα από τις επιλογές που αγοράζονται από το κατάστημα.

Καθαριστικό φούρνου

Πολλά καθαριστικά φούρνου περιέχουν διαβρωτικά αλκάλια που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο γαστρεντερικό σωλήνα ή στο αναπνευστικό σας σύστημα εάν εισπνευστούν ή καταποθούν.

Φίλτρο ηλεκτρικής σκούπας

Το χνούδι που μαζεύει το φίλτρο της ηλεκτρικής σκούπας, δεν είναι απαραίτητα επικίνδυνο, αλλά η συσσώρευση του, μπορεί γρήγορα να γίνει τεράστιος κίνδυνος πυρκαγιάς! Σύμφωνα με την αμερικανική πυροσβεστική υπηρεσία, περίπου 2.900 πυρκαγιές σε ηλεκτρικές αναφέρονται κάθε χρόνο. Εκτιμούν ότι το 34% των πυρκαγιών αυτών προκλήθηκαν από αποτυχία να διατηρηθεί η σκούπα καθαρή και χωρίς χνούδι.

Ασφαλής εναλλακτική λύση: Καθαρίστε το φίλτρο για τα χνούδια σας κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική σκούπα σας και σκουπίστε τακτικά το εσωτερικό της.

Καθαριστικό βουρτσάκι τουαλέτας

Τα καθαριστικά λεκάνης τουαλέτας είναι εξαιρετικά όξινα, γεγονός που τους βοηθά να διαλύσουν σκληρούς λεκέδες. Ωστόσο, αυτά τα διαβρωτικά συστατικά που καθαρίζουν τη λεκάνη της τουαλέτας σας μπορούν επίσης να προκαλέσουν εγκαύματα στο δέρμα και τα μάτια σας και μπορούν να προκαλέσουν καυστικές αναθυμιάσεις αν τα αναμίξετε με άλλα είδη καθαριστικών

Ασφαλής εναλλακτική λύση: Υπάρχουν πολλά ασφαλή, φυσικά συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε την τουαλέτα σας καθαρή

Οδοντόκρεμα

Οι περισσότερες οδοντόκρεμες φέρουν την ακόλουθη προειδοποίηση: «Ζητήστε άμεση ιατρική βοήθεια εάν καταναλώσετε οδοντόκρεμα». Σύμφωνα με το MedlinePlus, η κατάποση μεγάλης ποσότητας οδοντόκρεμας μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στομάχι και εντερικά προβλήματα και εάν η οδοντόκρεμα περιέχει φθόριο, μπορεί ακόμη και να προκαλέσει σπασμούς, δυσκολία στην αναπνοή και άλλες τρομακτικές παρενέργειες.

Ασφαλής εναλλακτική λύση: Τα καλά νέα είναι ότι η οδοντόκρεμα είναι απολύτως ασφαλής στη χρήση όταν χρησιμοποιείται σωστά. Απλά βεβαιωθείτε ότι όλοι στην οικογένειά σας (ειδικά τα μικρά παιδιά) γνωρίζουν πώς να διανείμουν τη σωστή ποσότητα μεγέθους μπιζελιού στην οδοντόβουρτσα τους.. Και υπενθυμίστε σε όλους να ξεπλένουν καλά το στόμα τους μετά το βούρτσισμα!

Σόμπες

Παλιές σε τεχνολογία σόμπες, μπορούν να απελευθερώσουν μονοξείδιο του άνθρακα στον αέρα. Η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα είναι η κύρια αιτία θανάτου από δηλητηρίαση στις ΗΠΑ και ακόμη και όταν δεν είναι θανατηφόρα, μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

Ασφαλής εναλλακτική λύση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα που λειτουργεί στο σπίτι σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε έναν ηλεκτρικό θερμαντήρα χώρου καινούργιας τεχνολογίας.

Καλώδια επέκτασης

Ενώ το ίδιο το καλώδιο επέκτασης δεν είναι επικίνδυνο, μπορεί να γίνει εάν χρησιμοποιείται λανθασμένα. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τη χωρητικότητα τάσης του καλωδίου επέκτασής τους και καταλήγουν να συνδέσουν περισσότερα αντικείμενα από αυτά που μπορεί να χειριστεί με ασφάλεια το καλώδιο.

Αυτό δημιουργεί κίνδυνο πυρκαγιάς, ειδικά εάν το υπερφορτωμένο καλώδιο επέκτασης βρίσκεται κοντά σε χαλί ή έπιπλα, και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα καλώδια επέκτασης είναι η κύρια αιτία πυρκαγιών οικιακής χρήσης στις ΗΠΑ.

Ασφαλής εναλλακτική λύση: Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τα καλώδια επέκτασής σας με ασφάλεια.

Πηγή:onegoodthingbyjillee.com

Διαβάστε επίσης 

Καρύδια: Το καλύτερο φάρμακο για τη χοληστερίνη

Οι 5άστερες κλινικές του Άδωνη δια χειρός Πλεύρη και η αποχώρηση των Διοικητών

Πράσινο φως από τον FDA για την γ’ δόση στους άνω των 65 ετών και τις ευπαθείς ομάδες

 

 

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.