Εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις θυρεοειδούς, από την Euromedica Κυανούς Σταυρός

Μια δύσκολη και εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση ενδοκρινολογικής χειρουργικής, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στην κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε ολική θυρεοειδεκτομή για την αντιμετώπιση καρκίνου του Θυρεοειδούς σε 41χρονη ασθενή με ιστορικό κυστικής ίνωσης, χωρίς την χορήγηση γενικής αναισθησίας.

Η ασθενής, λόγω της κυστικής ίνωσης, παρουσίαζε βαριά αποφρακτικού τύπου πνευμονοπάθεια και είχε χαρακτηριστεί ως ασθενής υψηλού κινδύνου.

Εκτιμώντας την συνολική κατάσταση, η 41χρονη υποβλήθηκε σε επέμβαση υπό περιοχική αναισθησία (αμφοτερόπλευρο block) του επιπολής αυχενικού πλέγματος σε συνδυασμό με μέθη (ήπια καταστολή).

Την επέμβαση διενήργησε η ομάδα χειρουργικής ενδοκρινών αδένων της Κλινικής Κυανούς Σταυρός, η οποία αποτελείται από τους χειρουργούς κκ Θεοδόση Παπαβραμίδη, Ιωάννη Πλιάκο, Μωυσή Μωυσίδη και τον αναισθησιολόγο Γιώργο Κοτσοβόλη.

Ολική θυρεοειδεκτομή

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ολική θυρεοειδεκτομή είναι μια απαιτητική επέμβαση, η οποία διενεργείται συνήθως με γενική αναισθησία.

Ωστόσο, υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις ασθενών, για τις οποίες η χορήγηση γενικής αναισθησίας κρίνεται σχεδόν απαγορευτική. Σε τέτοιες περιπτώσεις η ευθύνη και η τέλεση τέτοιων χειρουργικών επεμβάσεων πρέπει να λαμβάνεται και να διενεργείται μόνο από αυστηρά εξειδικευμένη χειρουργική ομάδα.

Ολοκληρωμένη μονάδα υγείας

Η Euromedica Κυανούς Σταυρός Θεσσαλονίκης αποτελεί μία πρότυπη και ολοκληρωμένη μονάδα υγείας στη Θεσσαλονίκη με δυνατότητα παροχής μεγάλης γκάμας εξειδικευμένων χειρουργικών επεμβάσεων, παθολογικών υπηρεσιών και εξετάσεων.

Η Κλινική σύντομα θα προσφέρει νέες, εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις και τμήματα, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η ανανέωση του ιατροτεχνολογικού της εξοπλισμού με προηγμένα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Ο όμιλος Εuromedica, που λειτουργεί με τη στήριξη του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Farallon, είναι ένας από τους κορυφαίους ιδιωτικούς παρόχους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας, με Κλινικές, Διαγνωστικά Κέντρα και Κέντρα Αποκατάστασης σε πολλές περιοχές της χώρας.

Διαβάστε επίσης 

Πώς θα πηγαίνουμε στα οδοντιατρεία – Νέες οδηγίες

Βρογχοσκόπηση: Πότε και πως γίνεται

Εκστρατεία ενημέρωσης για το σύνδρομο Asperger ξεκινά ο Δημήτρης Παπανικολάου- Στο πλευρό του, ο Θάνος Πλεύρης

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.