Πως θα καταλάβετε αν θέλει σχέση ή μόνο σεξ

Όταν πρόκειται για το πρώτο ραντεβού, οι προθέσεις του πιθανού συντρόφου σας συχνά καλύπτονται από μυστήριο.

Και παρόλο που η σαφής και ειλικρινή επικοινωνία είναι το σήμα κατατεθέν οποιασδήποτε σταθερής σχέσης, ορισμένοι προτιμούν να παρατείνουν το φλερτ για να μην καθορισθεί η σχέση πολύ σύντομα.

Μπορεί να αναρωτιέστε εάν ένας άντρας ενδιαφέρεται για πιθανή σχέση ή μόνο για το σεξ.

Η απάντηση, λένε οι επιστήμονες, είναι απλή: αυτό που θέλει ένας άντρας φαίνεται πάντα στα μάτια.

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο, η παρακολούθηση των κινήσεων των ματιών ενός άνδρα μπορεί να αποκαλύψει «εάν υπάρχει ενδιαφέρον για σχέση ή για σεξ».

Που στρέφεται το βλέμμα 

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι σε μόλις μισό δευτερόλεπτο, ο εγκέφαλος ενός ατόμου κρίνει γρήγορα τους άλλους ως μέρος μιας “αυτόματης διαδικασίας προσοχής” στους βιοδείκτες και στην εμφάνιση αυτού του ατόμου:

  • Εάν η βάση της έλξης ενός ατόμου είναι αποκλειστικά φυσική, τότε θα ρίχνουν κλεφτές ματιές στο σώμα
  • Εάν η βάση της έλξης ενός ατόμου είναι πιο συναισθηματική, τότε τα μάτια θα επικεντρωμένα στο πρόσωπο.

Τώρα, κάποιοι μπορεί να αναρωτιούνται: “Δεν είναι αλληλένδετα αυτά τα πράγματα; Πώς θα μπορούσαν οι επιστήμονες να αποκρυπτογραφήσουν το βλέμμα όταν ακόμη και το ίδιο το άτομο μπορεί να μην ξέρει τι θέλει;” Είναι μια καλή ερώτηση.

Η Stephanie Cacioppo, PhD, διευθύντρια του Εργαστηρίου Ηλεκτρολογικής Νευροεπεξεργασίας Υψηλής Απόδοσης του Πανεπιστημίου του Σικάγο Chicago απαντά μέσω της μελέτης ότι ενώ η αγάπη και η σεξουαλική επιθυμία είναι φυσικά αλληλένδετες, χρησιμοποιούν “διαφορετικά δίκτυα περιοχών του εγκεφάλου” για να επεξεργαστούν τα δύο συναισθήματα.

Το πείραμα

Για να καταλήξουν στο κατά πόσον θα μπορούσαν να εντοπιστούν δύο ξεχωριστές επιθυμίες μέσα από τα μάτια, η Cacioppo και η ομάδα της σχεδίασαν ένα πείραμα όπου ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να δουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες ελκυστικών ατόμων που δεν είχαν γνωρίσει ποτέ. Στη συνέχεια τους ανατέθηκε να αποφασίσουν το συντομότερο δυνατό εάν τα άτομα των φωτογραφίων προκάλεσαν συναισθηματικό ή σεξουαλικό ενδιαφέρον, ενώ οι ερευνητές συνέλεξαν δεδομένα παρακολούθησης των ματιών.

Αγάπη ή λαγνεία

Διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε διαφορά στο πόσο καιρό χρειάστηκαν τα άτομα για να προσδιορίσουν την πιθανή αγάπη και τη λαγνεία. Και οι δύο φάνηκαν να είναι στιγμιαίες αντιδράσεις. Επιπλέον, τα δεδομένα παρακολούθησης των ματιών αποκάλυψαν ότι η τοποθεσία του βλέμματος των υποκειμένων ήταν σύμφωνη με τις δηλώσεις τους.

Αποκρυπτογραφήσετε λοιπόν τις προθέσεις ενός άνδρα, με αυτό το απλό τέχνασμα. Σημειώστε πώς και πού σας κοιτάζει για να μάθετε αν αναζητά λαγνεία ή αγάπη.

Πηγή: bestlifeonline.com

Διαβάστε επίσης

Το 92%των ανδρών βλέπουν αυτό το σεξουαλικό όνειρο

Κυτταρίτιδα: Λύσεις της τελευταίας στιγμής πριν τις διακοπές

Συρρίκνωση πέους- Κι όμως σχετίζεται με τον κορονοϊό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.