Συρρίκνωση πέους- Κι όμως σχετίζεται με τον κορονοϊό

Σύμφωνα με νέα παγκόσμια μελέτη, μπορεί να υπάρχουν περισσότερα από 200 συμπτώματα που συνδέονται με την long COVID, δηλαδή τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της λοίμωξης, στον άνθρωπο.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι η κόπωση, ο πονοκέφαλος, ο πυρετός και η απώλεια γεύσης/όσφρησης. Ωστόσο, οι επιστήμονες που ερευνούν τα συμπτώματα της λοίμωξης εντόπισαν πολλά περισσότερα.

Σύμφωνα με αυτά, κάθε ασθενής με long COVID, εμφανίζει κατά μέσο όρο 56 διαφορετικά συμπτώματα κατά τη διάρκεια της νόσησης μέχρι την ανάρρωσή του, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων περίεργων παθήσεων, όπως η συρρίκνωση του πέους, σεξουλική δυσλειτουργία και η ακανόνιστη περίοδος στις γυναίκες.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λονδίνου ρώτησαν περίπου 4.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο για την εμπειρία τους με τη λοίμωξη.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι ασθενείς ανέφεραν ένα μείγμα 203 συμπτωμάτων, με τους συμμετέχοντες να βιώνουν κατά μέσο όρο 56 από αυτά και να καταγράφονται «επιθέσεις» του ιού σε τουλάχιστον δέκα διαφορετικά όργανα του σώματος, όπως η καρδιά, οι πνεύμονες, ο εγκέφαλος και το έντερο.

Το πιο κοινό σύμπτωμα

Η κόπωση ήταν το πιο κοινό σύμπτωμα, σύμφωνα με το 98,3% των άνω των 18 ετών. Άλλοι ανέφεραν ψευδαισθήσεις, τρέμουλο, φαγούρα στο δέρμα, αλλαγές στον εμμηνορροϊκό κύκλο, σεξουαλική δυσλειτουργία, ταχυπαλμία, διάρροια και βουητό στα αυτιά.

Τα αναφερόμενα συμπτώματα της έρευνας δεν είναι επιβεβαιωμένα επιστημονικά, καθώς τα αποτελέσματα βασίστηκαν απλώς σε απαντήσεις από ασθενείς που έχουν προσβληθεί, κάτι που σημαίνει πως οι ερωτηθέντες μπορεί και να υπερβάλανε σε κάποιες από τις απαντήσεις που έδωσαν.

Πηγή: Daily Mail

Διαβάστε επίσης 

Τι εμποδίζει την καλή στύση ; Δείτε όλα τα μυστικά

Σεξ: 9+1 τρόποι για να ενισχύσετε τη λίμπιντό σας

Αυτά τα δύο συμπτώματα στο σεξ μπορεί να σημαίνει ότι έχετε ή είχατε COVID-19

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.