Καφές από μανιτάρια: Tι γεύση έχει και πόσο ασφαλής επιλογή είναι

Μία νέα τάση έχει εξαπλωθεί στην Ευρώπη και περισσότερο στα καφέ του Λονδίνου ως μία πιο υγιεινή εναλλακτική λύση απέναντι στον καφέ.

Πρόκειται για τον καφέ από μανιτάρια και συγκεκριμένα από εκχυλίσματα φαρμακευτικών μανιταριών.
Αν και αυτή την περίοδο είναι ένα δημοφιλές μείγμα καφέ, η ιδέα δεν είναι καθόλου νέα.

Τα μανιτάρια χρησιμοποιήθηκαν ως υποκατάστατο καφέ στη Φινλανδία κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οι κόκκοι καφέ δεν ήταν διαθέσιμοι. Επίσης τα φαρμακευτικά μανιτάρια έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως στην κινεζική ιατρική.

Το προφίλ γεύσης του καφέ από μανιτάρια δεν είναι τόσο διαφορετικό από αυτό του κανονικού καφέ. Όπως υποστηρίζουν όσοι τον έχουν δοκιμάσει, θυμίζει στη γεύση έναν τυπικό latte, αλλά με μια γήινη νότα, ενώ άλλοι λένε ότι η γεύση του είναι ένας συνδυασμός από τσάι και καφέ.

Ο καφές με μανιτάρια αποτελείται από ένα μείγμα αλεσμένων μανιταριών και κόκκων καφέ.

Για τον καφέ μανιταριών χρησιμοποιούνται γενικά φαρμακευτικά εκχυλίσματα μανιταριών παρά μαγειρικά μανιτάρια όπως το portobello.
Τα φαρμακευτικά μανιτάρια αφυδατώνονται, αλέθονται σε λεπτή σκόνη και αναμιγνύονται με αλεσμένους κόκκους καφέ για την παραγωγή του καφέ μανιταριών. Στη συνέχεια παρασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο όπως ο κανονικός καφές.
Επειδή η σκόνη μανιταριών δεν περιέχει καφεΐνη, μειώνει την περιεκτικότητα σε καφεΐνη του τελικού προϊόντος στο μισό, σε σύγκριση με τον κανονικό καφέ.
Έτσι, ο καφές μανιταριών έχει περίπου τη μισή ποσότητα καφεΐνης, αλλά σημαντικά περισσότερη καφεΐνη από τον καφέ χωρίς καφεΐνη.

Ο καφές από μανιτάρια μπορεί να παρασκευαστεί όπως ακριβώς ο κανονικός καφές.

Το κύριο μειονέκτημα της κατανάλωσης καφέ από μανιτάρια είναι ότι επί του παρόντος λείπουν επιστημονικές μελέτες σε ανθρώπους για τις επιπτώσεις στην υγεία. Οι περισσότερες ερευνητικές μελέτες έχουν διεξαχθεί σε εργαστήριο ή σε πειραματόζωα, όπως αναφέρει το healthline.com

Αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες σχετικά με την ασφαλή δοσολογία, ποιοι θα επωφεληθούν από αυτό το προϊόν, ποιοι μπορεί να χρειαστεί να το αποφύγουν και εάν τα φαρμακευτικά μανιτάρια αλληλεπιδρούν με φάρμακα είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστες.

Επιπλέον, ο καφές μανιταριών είναι δαπανηρός. Κοστίζει συχνά διπλάσια από την τιμή του κανονικού καφέ.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.